Как се пазаруват Radon велосипеди?

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Как се пазаруват Radon велосипеди?

Мнениеот Vorac » Нед Юни 07, 2015 6:26 am

От как някой пусна това в "Добри оферти Online " загледах марката и има интересни неща.

Пише на сайта им че продават:
1) в магазина им в Бон
2) чрез локален дилър - в България нямат
3) Чрез http://www.bike-discount.de/.

Е добре, ама аз виждам само 3 хардтейла за планина в сайта. Знаете ли как мога да си поръчам прозиволен модел на Радон?
Vorac

Рейтинг: 1513

Re: Как се пазаруват Radon велосипеди?

Мнениеот Любо » Нед Юни 07, 2015 7:39 am

Аз писах на Bike Discount за този велосипед : http://www.bike-discount.de/en/buy/rado ... 6/wg_id-26 , но ми отговориха ,че не доставят цели велосипеди до България . Така че, търси друг начин за Radon :beer:
Nicolai Ion 16
Аватар
Любо

Рейтинг: 1357

Мнениеот Sartor » Нед Юни 07, 2015 8:39 am

Здравей,

На жената купихме нейния Radon през Bike Discount, като за доставка използвахме услугите на Gabco (като адрес на доставка в Bike Discount посочваш адреса на Gabco в Германия, вече на сайта им си има инструкции как да използваш платформата им). Цената на доставката с Gabco беше около 15-20лв (взехме го от техния офис в кв. Иван Вазов в София). Успех! :beer:
Аватар
Sartor

Рейтинг: 1995

Мнениеот donpeev » Нед Юни 07, 2015 9:22 am

Дамм, и аз съм чувал отлични отзиви за Габко, свържете се с тях :)
Любовта на хората прави един отбор голям!
Аватар
donpeev

Рейтинг: 1234

Мнениеот Vorac » Нед Юни 07, 2015 9:54 am

Хубаво де, значи ми трябва доставка до адрес в Германия (до склада на ГабКо). Което явно трябва да стане чрез bike-diskount.bg. Но както писах, там има само 2-3 модела обявени. Дали има някаква скрита опция да се поръча прозиволен модел?
Vorac

Мнениеот Sartor » Нед Юни 07, 2015 1:03 pm

Vorac написа: Дали има някаква скрита опция да се поръча прозиволен модел?

Пишеш на доставчика (в случая Bike-Discount) с точния модел, който искаш да поръчаш. Ако имат възможност да го доставят ще ти пишат да провериш след 1-2 седмици - толкова обикновено им трябва, за да го включат артикула в каталога им. Вече за няколко неща така съм ги питал и те са ги добавяли в каталога си (разбира се трябва да са доставчик на дадената фирма / бранд, което в случая с Radon не ти е проблем). :beer:
Аватар
Sartor

Мнениеот Vorac » Нед Юни 07, 2015 1:06 pm

Яко, значи Радон са си вариант за България. Ако в крайна сметка поръчам, ще пиша как е минало. Благодаря на всички!
Vorac

Мнениеот THEZOGGO » Нед Юни 07, 2015 1:50 pm

В момента има стачка нa DHL в Германия, така, че дори и да поръчаш нещо от Байк Дискаунт и да искаш го закарат до адреса на Габко в Германия, не е ясно колко ще чакаш. Ако решиш да поръчваш през Байк Дискаунт или от друго място използвай нещо различно от DHL. Например Hermes или GLS. Проблемът е обаче, че и тия куриески фирми се правят на отворени и се правят на солидарни с DHL, така, че е възможно и те да те забавят много. За DPD не мога да кажа. Но в момента когато и да решиш да поръчваш нещо, няма да е лошо да питаш продавача каква е ситуацията с доставката, да не се окаже, че днес купуваш нещо, а то ще дойде след 3 месеца...

Заради тая шибана стачка в момента й бера плодовете на макс. Имам повдигнат диспут в ПейПал заради нещо което е под 2 кг и изпратих преди повече от месец за Унгария, като разстоянието между мен и купувача е 1250 км. Обаче пакета още не ми е пристигнал и утре отивам в пощата да си искам парите които са ми запорирани от ПейПал акаунта. Общо взето поръчвате ли нещо от Германия, предварително проверете как са нещата с деливъри сървиса. Пакети и поръчки всякакви приемат в DHL Германия, няма проблем ще ви вземат паричките, въпроса е, че никой не ти обещава кога ще ти пристигне поръчката...
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот Анелия » Вто Юни 09, 2015 10:48 am

Sartor написа:Здравей,
Цената на доставката с Gabco беше около 15-20лв (взехме го от техния офис в кв. Иван Вазов в София). Успех! :beer:

Това не е възможно
Транспорт на стоки от DE до BG - 3.40 лева/кг., за всеки започнат килограм
(от сайта на Габко). Освен ако колелото не е 5 кг, в което се съмнявам.

Аз също си поръчвах Радон-а с Габко, но от bike discount ми искаха обяснение защо го плащам с българска карта, а го пращат на немски адрес. Е, след разяснение все пак го пратиха. Цялата процедура си е сложна, аз чаках около седмица байк дискаунт да го комплектоват и изпратят до офиса на Габко, там пък тъкмо бил тръгнал курса за България и айде още 2 седмици чакане до следващия+1 седмица път Германия-България. В същото време Габко не дават информация за неща, които са в офиса им и общо взето седях 3 седмици и нещо в неведение къде ми е точно колелото. После пък от София до Шумен пътуване с Еконт...
Но мисля, че си заслужаваше. 29ката върви като локомотив :love:
Аватар
Анелия

Рейтинг: 2000

Мнениеот Vorac » Вто Юни 09, 2015 11:10 pm

Макар че не те познавам лично(дали?), като ти знам репутацията, съм изненадан че не си тичала до София и после да го караш до Шумен на задна гума с бира в ръка същия следобед.

А по темата - поръчала си произволен модел от сайта на Радон, нъл тъй, не някой от изброените в сайта ДВА модела?
Vorac

Мнениеот Анелия » Пет Юни 12, 2015 9:39 pm

Vorac написа:А по темата - поръчала си произволен модел от сайта на Радон, нъл тъй, не някой от изброените в сайта ДВА модела?

ZR Race 10 си поръчах. Беше на прИмоция тогава.
Аватар
Анелия

Рейтинг: 2000

Мнениеот PowerSlide » Пон Юни 15, 2015 5:47 am

Анелия написа:ZR Race 10 си поръчах. Беше на прИмоция тогава.

Поръчката (и прИмоцията) беше от сайта на байкдискаунт, не от на производителя.
Аватар
PowerSlide

Мнениеот Sartor » Пон Юни 15, 2015 8:06 am

Анелия написа:
Sartor написа:Здравей,
Цената на доставката с Gabco беше около 15-20лв (взехме го от техния офис в кв. Иван Вазов в София). Успех! :beer:

Това не е възможно
Транспорт на стоки от DE до BG - 3.40 лева/кг., за всеки започнат килограм
(от сайта на Габко). Освен ако колелото не е 5 кг, в което се съмнявам.
...

Да, сега е така. Когато го поръчвахме, имаше намаление / промоционална цена на транспортната услуга. Исках да го уточня, за да не стават недоразумения. :beer:
Аватар
Sartor

Мнениеот Yeti » Пон Юни 15, 2015 12:26 pm

Анелия написа:ZR Race 10 си поръчах. Беше на прИмоция тогава.

Малко встрани от темата: Ако е със стандартната окомплектовка, ZR Race 10 би трябвало да е с вилка Fox 32 Float 29, Terralogic, Kashima, taper, QR15, нали? Какво ти е мнението за Terralogic системата, щото аз съм с леко смесени чувства и искам да чуя още мнения за/против...
Аватар
Yeti

Рейтинг: 1397

Мнениеот zImage » Пон Юни 15, 2015 7:09 pm

Аз съм с Terralogic (макар и не на Radon и не съм Анелия) и съм много доволен. Обикновено настройвам нивото на отключване (threshold adjuster) еднократно преди самото каране според очакванията за терена. Ако ще е сравнително равен с повече въртене слагам на по-твърдо, ако ще има повече спускане и по-ръбат терен отварям клапана. По време на самото каране не ми се налага да мисля за вилката. Например онзи ден на Обиколката на Витоша карах с почти напълно заключена вилка и ми беше ок + си беше направила почти целия ход (гумения пръстен накрая беше на 1 см от макс).
We have nothing to fear but fear itself.
Grand Canyon CF SLX 9.9 (2013) + XT M8000 + Stages / 10.0 kg
https://www.olx.bg/ads/user/1pKJ/ / http://app.strava.com/athletes/744869 / http://blog.lifepattern.org/mtb/calendar.html
zImage

Рейтинг: 1971

Мнениеот Yeti » Вто Юни 16, 2015 10:09 am

Мерси, аз сега загледах по предишните ти писаници, че даже караме една и съща марка/модел, само че аз не съм CF :-)
При мен проблемът идва може би от това, че обичам да карам с една идея по-мека вилка, което автоматично прави прага на заключване по-нисък, т.е. при педалиране не ми е съвсем заключена. Но може и някакво субективно усещане да е, защото всъщност не съм забелязал да ми пречи на карането.
Аватар
Yeti

Рейтинг: 1397

Назад към Общ форум