Спирачки

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Спирачки

Мнениеот NikShtain » Съб Авг 15, 2015 10:22 pm

Здравейте колеги. Имам следния проблем:
Нещо спирачките започнаха да не спират. Отново.... Имах и преди този проблем и ги смених. Сега съм с:
От пред: Avid BB5 - 185
От зад: Avid BB7 - 160
И отново започнаха да не спират а са горе долу на 1 година. И то да са карани 3-4 месеца. С леко натоварване
Понеже скоростите са ми вързани със спирачките и НЕ искам да ги сменям. Се налага да карам с Механични спирачки.
Ако може да ми дадете някакво предложение за по-добри примерно или къде могат да ги направят. Защото са правени в жк.Изток там до 119-то. А не се славят като най-добрите майстори. Но все пак уж хубави спирачки. Въпреки че и аз съм си тежък 100кг. но все пак....
Аватар
NikShtain

Рейтинг: 1200

Re: Спирачки

Мнениеот ЧестоНеадвкватен » Нед Авг 16, 2015 12:24 am

Предполагам си наясно че при механичните спирачки само едното бутало се движи, демек другото трябва да се настойва на ръка. Предполагам че си и наясно че накладките на тия спирачки не са вечни. Провери тези две неща и ако не е това проблема значи накладките са замърсени/омазнени или просто спирачките са негодни. Общо взето дай повече информация, ако можеш дай и някоя друга снимка на спирачките. :beer:
ЧестоНеадвкватен

Рейтинг: 1488

Re: Спирачки

Мнениеот yohan » Пон Авг 17, 2015 4:04 pm

Обърни ги!!!Сложи отпред 7-цата,а отзад 5-цата.
BB7 е в пъти по-силна спирачка от 5-цата и е редно да я сложиш отпред.Аз съм карал с такава комбинация и си беше екстра,а и аз съм си 100 кила... :eyebrow: :lol: :agree: :D
Аватар
yohan

Рейтинг: 1200

Назад към Общ форум