"Предимствата" на промоциите на MaxBike (Sprint)

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: "Предимствата" на промоциите на MaxBike (Sprint)

Мнениеот connann » Сря Авг 05, 2015 11:04 am

:D и аз да се включа :D
Имах Cross Leader - годината не я помня, че беше отдавна, но беше със спирачки от преди ерата на V-брейка. Карал съм го в града и на Витоша, пускал съм се с него от Черни връх и по пътечките под Драгалевския лифт.
Освен, че не можеше да превключва скорости, когато катери, защото нещо се усукваше обтегача :D и че спирачките надолу не държаха много, никога нищо не му се е чупило, нито му е сменяно /освен смазката/.
И струваше 350лв, като това беше надута цена, защото го взех от специализиран магазин в квартала, а на Илиянци беше 290.

За следващите модели чух, че вече им правили педалите от рециклирана пластмаса и се чупели, моите си бяха метални.
Аватар
connann

Рейтинг: 1315

Мнениеот ivcho3 » Вто Авг 11, 2015 11:02 am

iik71 написа:Подмених го наскоро при Близнаците за 14 лева цена на новото - vp-bc73! Увериха ме, че мога да изкарам с него и 20 000 км, ако съм 75 кг.
Оттук може да си направите сметка колко евтини и некачествени е било "пластмасовото" такова, както се изрази единия близнак.
Педалите си бяха чиста имитация на метални, като касетата на оста беше пластмасова. И то такава пластмаса, че да се счупи на 30-ия ден. Такова менте друг път не бях виждал.
Съгласен съм, че има потребители, които ще навъртят 1600 км след 10 години и ако са 40 кг тежки може и да не се счупят нито педалите, нито средното движение, но това е краен случай.
Другите три колела не се счупиха при същите условия, а това е най-скъпото колело от всичките.

Близнаците ме уверяваха по подобен начин и за веригата, и за зъбчатките, че щели да изкарат минимум 7000- 10000 км. Е, не съм 75 кг, а 50% отгоре. На градско каране разтягам верига на 2500 км, сменям заден венец- касета на 2500-3000 км, средно движение hollowtec II с поддръжка, на около 3500-4000 км, пластмасови педали- на 400 км, със зверско изкривяване на оста, чак прецака резбата на курбела. Качествени алуминиеви педали с поддръжка (гресиране на всеки 700 км), карам около 4000 км, след това се появява луфт от около 1 мм във втулката. Задна главина с поддръжка, само конус от страната на венеца- на около 5000 км. Велосипед в ценови клас 900-1000 лв. изобщо не е висок, не е дори и среден клас. Ако разделим условно трите основни класа нисък- среден- висок на три поднива, тези велосипеди са в най- високото ниво на ниския клас.
ivcho3

Рейтинг: 1260

Мнениеот rarekin » Вто Авг 11, 2015 11:03 am

На Близнаците основната целева група не са точно маунтинбайкърите. ;)
Планинското колоездене може да бъде опасен спорт! Винаги карайте с каска! Никоя екипировка не може да гарантира колоездача срещу падане и тежко нараняване!
rarekin

Рейтинг: 2000

Мнениеот iik71 » Вто Авг 11, 2015 6:30 pm

ivcho3 написа:
iik71 написа:Подмених го наскоро при Близнаците за 14 лева цена на новото - vp-bc73! Увериха ме, че мога да изкарам с него и 20 000 км, ако съм 75 кг.
Оттук може да си направите сметка колко евтини и некачествени е било "пластмасовото" такова, както се изрази единия близнак.
Педалите си бяха чиста имитация на метални, като касетата на оста беше пластмасова. И то такава пластмаса, че да се счупи на 30-ия ден. Такова менте друг път не бях виждал.
Съгласен съм, че има потребители, които ще навъртят 1600 км след 10 години и ако са 40 кг тежки може и да не се счупят нито педалите, нито средното движение, но това е краен случай.
Другите три колела не се счупиха при същите условия, а това е най-скъпото колело от всичките.

Близнаците ме уверяваха по подобен начин и за веригата, и за зъбчатките, че щели да изкарат минимум 7000- 10000 км. Е, не съм 75 кг, а 50% отгоре. На градско каране разтягам верига на 2500 км, сменям заден венец- касета на 2500-3000 км, средно движение hollowtec II с поддръжка, на около 3500-4000 км, пластмасови педали- на 400 км, със зверско изкривяване на оста, чак прецака резбата на курбела. Качествени алуминиеви педали с поддръжка (гресиране на всеки 700 км), карам около 4000 км, след това се появява луфт от около 1 мм във втулката. Задна главина с поддръжка, само конус от страната на венеца- на около 5000 км. Велосипед в ценови клас 900-1000 лв. изобщо не е висок, не е дори и среден клас. Ако разделим условно трите основни класа нисък- среден- висок на три поднива, тези велосипеди са в най- високото ниво на ниския клас.

Без да се обиждаш, ама или си голям екстремист, или си доста тежък. Аз със моите 100 кг не мога да се похваля, че съм износвал с такива темпове, каквото и да било (с изкл. педалите менте и средно двожение менте на Спринт-МаксКом).
Верига на 2500! Нали знаеш простите правила за превклюване на предавките?
iik71

Рейтинг: 1200

Мнениеот kobso1245 » Вто Авг 11, 2015 9:19 pm

Велосипед в ценови клас 900-1000 лв. изобщо не е висок, не е дори и среден клас. Ако разделим условно трите основни класа нисък- среден- висок на три поднива, тези велосипеди са в най- високото ниво на ниския клас.

Аз викам, като обобщаваш-да вземеш да споменеш и модели.
Щото Спешълайзд за 900лв сигурно е в ниския клас(ей ся сигурно ще ме изядат, ама си е факт), но някой Крос за тия пари си е със среден клас компоненти в повечето случаи. И не, не сравнявам Крос със Спешълайзд, сравнявам окомплектовка. Примерче е ГРХ9-ката.
Иначе аз съм около 100кг, карам Грип 130 и за около 2000км градско + планина си е чук-нито верига е разтегнало, нито касетата е износена, превключва като ново.А пък едни педали, дето струват 50лв нови и аз съм им 4-ти собственик(и ги карам отпреди закупуването на велосипеда) единственият им проблем е, че едната пружинка понякога заключва трудно, нито оста е крива, нито лагерите са проблемни, нито нищо..
пс: Никога не съм ги отварял.
пс2: Колелото на автора не струва 900лв. 900лв и капсуловано средно е ба*ти оксиморона....
kobso1245

Рейтинг: 1416

Мнениеот iik71 » Вто Авг 11, 2015 11:29 pm

@kobso1245

Прав си не съм дал 900. Но според претенцията за промоция, със задраскани 900 и написана по-ниска сума отдолу, би трябвало да ми дадат същото колело за по-малко пари.
Карам много и като ми изчезне колелото, на другия ден си купувам ново без бавене. Ето затова нямам време да разследвам колко са коректни търговците или прозводителите.
В случая са пробутали нискокачествени или дори части менте с лекота.
Затова ви казвам не вярвайте на промоциите на Спринт и МаксКом.
iik71

Рейтинг: 1200

Мнениеот martaka » Сря Сеп 30, 2015 7:43 pm

И аз да се "похваля" ! В края на март месец 2014 година купих TOGANO CARRERA V с Acera компоненти, Shimano хидравлики и Вилка Suntour XCR (взех го от първи собственик с гаранционна карта от Maxcom, като ново с лепенки по надписите и без драскотина). Към днешна дата имам навъртени около 2000км , като преди седмица строших десен лагер на средното движение,
IMG_20150922_142343.jpg
IMG_20150922_142343.jpg (410.75 KiB) Прегледано 481 пъти
при основно градско каране и от време на време по горски/полски път. Друг проблем е кривите уши на рамката, при добре седнала задна ос, задната капла не е на едно и също разстояние от двете страни на рамката (това не съм го снимал) !? Има и още :D . Оригинално монтирани (изкривени) са и задните уши (за диска),
IMG_1866.JPG
(470.62 KiB) 100 пъти
IMG_1967.JPG
(470.01 KiB) 97 пъти
но бързо намерих решение, след като изпилих преходника и всичко заспа ! За сега всичко друго е ОК.Утре ще поръчам ново средно, брони, жила и др. И някой ако е запознат със здравината на ос касетите да сподели коя касета си заслужава (не че има голям избор) Ос касета VP Components BC73 или Shimano Alivio BB-UN26 с размери 68мм на 127,5 мм. Първата е касета е на цена от 10 лв и предполагам че ще върши работа, втората е 16лв, но не намирам информация с какво е по добра !? Благодаря за вниманието :wavey:
Аватар
martaka

Рейтинг: 1220

Мнениеот SStoeV » Сря Сеп 30, 2015 8:34 pm

За средното напълно нормално, почти всички БГ "производители" масово монтират този тип средни движения. Относно покупка на ново средно виж и VP BC82 - доста е добро за цената си, модела ВС73 също е добро, Шиманското е най-добрия вариант, но когато ходиш да го купуваш отиди с десния курбел (този с плочите), защото на всяка ос касета различно застава курбела и може да не ти работи правилно дерайльора. А относно това, че каплата не стои направо може да е и от балона й. С ушите за диска и аз съм се сблъсквал с криви само че от Драг, така си го и карах.. :)
Аватар
SStoeV

Рейтинг: 2000

Мнениеот Ozzie » Сря Сеп 30, 2015 9:10 pm

Срещу криви уши за дискова спирачка - http://www.ustrem-bg.com/shop/service/2 ... ng-is.html
Предполагам услугата вече се предлага в достатъчно на брой сервизи.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот tihuana » Сря Сеп 30, 2015 9:43 pm

Мое беше Спринт и две години не го бях пипал дори за реглаж. Тогава бях млад и карах по 4-6ч на ден само градско :D
Супер доволен.

За 900 лева също бих очаквал повече, но сред "колегите " има доста мърлячи и се отнасят с вещите си като с боклуци. Гледам по велосипедите, който ми попадат за сервизиране или по скоро реставрация.
Културата е заключена!
tihuana

Рейтинг: 1202

Предишна

Назад към Общ форум