eMcKu написа:Нямам нищо общо с това, което се говори в първия пост, но всичко се прави в Тайван... дори и немските
eMcKu написа:Работата е на най-високо ниво, но не е сега момента да се говори. Живот и здраве догодина ще разберете
heavymann написа:eMcKu написа:Нямам нищо общо с това, което се говори в първия пост, но всичко се прави в Тайван... дори и немските
Миии.. почти всичко , въпросът е в друго...
Проблема е че нашите "производители" с цел да имат по-голям марж поръчват смотани неща защото са евтини , мятат една боя и някакъв бранд и почва да се продава на цените на читавите марки...
jinsou420 написа:По-голяма конкуренция,по-добре![]()
Чуждите производители са с огромни производствени възможности и добре договорени цени на компонентите ...точно поради тази причинане е честно да ги сравняваме с нашите,пък и за мен повечето хора ...закупили велосипед от България са доволни от това което получават(цена/качество) Покупателните ни възможности ....също са далеч от тези на чужденците
а очакванията ни са.....
Винаги можем(дървен философ)да сме критични към определено нещо ...зависи какъв опит и познания имаме.
Аз се надявам това да е положително за всички нас
Alexi написа:heavymann за много по меки определения ми сложиха минуса внимавай .. тука се карат български колелета те са най добрите ! ( айде смених си мнението на 360°,да видим оценката )
carmo написа:Сигурно ги четат и си правят изводи. Цените им за нашия пазар (по откъслечни наблюдения) също са по-ниски отколкото за "навън". Малцина от "големите брендове" разработват друго освен собствени рамки за колекциите си. И в тоя бранш е като навсякъде -нерентабилно е да се правят оригинални компоненти при съществуващи такива от утвърдени поддоставчици (не говоря за бутикови марки). Както е при колите - Колко от немските марки ползват френски дизели, азиатски автоматици и електроника, източноевропейско окабеляване и др. дреболии?
А относно рамките си е истински "параграф 22". Несъстоятелно е проектирането на специфични такива, с ограничен тираж, отделно разделен на няколко различни височини. Байкът трябва да е много "хай-енд" за да си струва инвестицията, (което не е нашият пазар), а за среден и нисък клас велосипеди (където бройките са повече) пак не е оправдано защото оригинални изделия със собствен вкус (и не дай си боже геометрия не по канона) е "Дамоклиев меч" върху ликвидността. И ако един БГ велосипед на цена е колкото един "марков" (с еднакви нива на оборудване), колцина ще си купим родното? Сигурен съм че битката им е трудна и понякога се води противно на икономическата логика, само и само да има поне някаква маркова идентичност и профилирано за нашия пазар ценово равнище.
eMcKu написа:Нямам нищо общо с това, което се говори в първия пост, но всичко се прави в Тайван... дори и немските
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 366 госта