коя камера е по-добра ?

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: коя камера е по-добра ?

Мнениеот moridinbg » Сря Окт 07, 2015 4:16 pm

Е да, ясно е, че външен гимбал никакви оптични и електронни стабилизации не могат да го бият, но на тази джаджа за $200 животът й е една по-сериозна човка на скорост.
Аватар
moridinbg

Рейтинг: 2000

Мнениеот emo_gp » Пет Окт 30, 2015 11:32 pm

Здравейте колеги! Днес направих първото си каране с камерата ми SooCoo S70! Предоставям Ви зелен материал да си направите изводите! Не правя реклама и др. просто да се види на какво ниво е камерата, приятно гледане и моля не ме критикувайте за карането ми! :beer:
https://youtu.be/sPO90LxRoq4
Boardman Fs Pro 27.5
Аватар
emo_gp

Рейтинг: 1450

Мнениеот kvelikov » Нед Дек 06, 2015 7:54 pm

Да ъп-нем малко темата, че идат празници и милиони левове ще сменят собствениците си... ;)
Go-pro продължават да се дънят отвсякъде - цък.
:beer:
Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение
Аватар
kvelikov

Рейтинг: 1995

Мнениеот joroblob » Нед Дек 06, 2015 10:48 pm

И аз от лични впечатления за моята камера (sony 30V) ще напиша няколко реда. Като имам за сравнение камерата на приятел (Hero 4 silver).
Предимства:
1 - Стабилизацията - тук място за сравнение няма! Сонито просто брутално бие по този параграф. Пробвах да запиша каране с камерата монтирана на кормилото, като очаквах нищо да не излезе от записа и вярно в режим wide angle 170 беше отвратително треперене не се търпеше да се гледа записа. После разбрах, че на максимален ъгъл (170) стабилизацията не може да се включи, а може при намален (120). Съответно записа драматично се промени и стана съвсем стабилен.
2 - Цвето-предаването сонито има по приятни и наситени цветове.
3 - WI-FI функцията. С безплатно приложение от гугъл стор-а (play memories mobile) може през WI-FI връзка да се управлява камерата и да се вижда какво снима в реално време. За мен това е доста удобна функция. Тук обаче не съм сигурен но може би и хиро-то има такава.
4 - Доста удобно GPS тракване - и хиро-то има така, че това не го изтъквам като предимство пред него!
5 - Евтини и удобни приставки за всякакъв монтаж. Намират се лесно и още по евтино по китайските сайтове.
Недостатъци:
1 - При по ниски резолюции 720р и надолу картината пикселизира отвратително! Особено отвратително се виждат клоните на дървета и храсти, а зеления цвят става някак си гадно гранулест. При хиро това също го има но не толкова изразено! Ще кажете защо ти е да снимаш на по малко от 1080р? Ами това е друг недостатък:
2 - при 1080р може да се снима само при 30 или 24,5 кадъра в секунда. За (slow-mo) 60 или 120 кадъра трябва да се премине на по ниска резолюция, което пък кореспондира с предишния недостатък.
3 - Твърде малко възможности за ръчни настройки. Въобще не мога да променям примерно ISO което пък прави снимките в условия с ниска осветеност по лоши!
4 - Звука когато камерата е в защитната кутия - много по-слаб е и гъгрещ. (Иначе извън кутията звука е отличен с единствен недостатък по-лошия "wind cut").
5 - Без защитната кутия камерата не може да бъде монтирана на стойка.
6 - Паянтова задна вратичка (на батерията) прекалено лесно се само отваря.
Това е което се сещам на прима виста. В заключение ще кажа, че не съжалявам за избора ми на камера и че именно сони-то е по-добрия избор не само от ценова гледна точка. Нямам впечатление от други камери така, че мнението ми е доста субективно. Чувал съм добри думи и за Contour и китайци с непроизносими имена но нямам база за сравнение. Късмет с избора на колегите, които им предстои такъв! И пишете впечатления за вашите камерки! :beer:
joroblob

Рейтинг: 1320

Мнениеот zixs » Нед Дек 27, 2015 5:16 pm

Колега, много благодарско за информацията- тъкмо щях да си купувам GoPro но тази камера ми грабна вниманието много, основно добрата и стабилизация. Според мен за нашите типове спорт- байк, мотор, ски и прочее, стабилизацията на Сонито би допринесла в много добра степен за качеството на видео материала. Единственият минус според мен е дизайнът и липсата за монтаж на гърдите.
zixs

Рейтинг: 1298

Предишна

Назад към Общ форум