Монтиране на BMX капли на градско сгъваемо колело?

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Монтиране на BMX капли на градско сгъваемо колело?

Мнениеот viachy » Вто Апр 05, 2016 3:13 pm

Здравейте,

Дойде ми следната "гениална" идея: Дали ще е възможно да монтирам такива http://www.ebay.co.uk/itm/20-Blue-BMX-Bike-Mag-Front-Rear-Rim-Pair-Wheel-Set-Sealed-Bearings-10mm-Axle-/111950665746?hash=item1a10c79812:g:U04AAOSwBnVW-V4Y капли на градското ми колело? Добра / лоша идея ли е? Също така, дали ще могат да се сложат и скоростите?

Също - ако изобщо е възможно - къде от БГ да търся такива капли?

Идеята дойде от факта, че каплите ми не са от най-здравите и постоянно ги кривя като скачам от бордюри, знам че колелото ми не е предназначено за скокове, но какво да направя ? :crazy: ... напоследък намалям колкото е възможно за да ги пазя, и чак се дразня.

Прикачвам снимки на колелото. Благодаря предварително :peace:
Прикачени файлове
9.gif
9.gif (175.67 KiB) Прегледано 610 пъти
8.gif
8.gif (189.74 KiB) Прегледано 601 пъти
7.gif
7.gif (300.99 KiB) Прегледано 584 пъти
viachy

Рейтинг: 1200

Re: Монтиране на BMX капли на градско сгъваемо колело?

Мнениеот Vorac » Вто Апр 05, 2016 3:18 pm

Скоростите определено няма да станат.

Не съм виждал на живо такива капли (лети), но липсата на спици силно ме притеснява.

Караш ли с добре напомпени гуми. Вероятно ще е достатъчно да подобриш техниката на каране, за да не се огъват каплите. Приемрно pressure control, attack position, поведение преди отлепяне и във въздуха.
Vorac

Рейтинг: 1513

Мнениеот viachy » Вто Апр 05, 2016 3:25 pm

Vorac написа:Скоростите определено няма да станат.

Не съм виждал на живо такива капли (лети), но липсата на спици силно ме притеснява.

Караш ли с добре напомпени гуми. Вероятно ще е достатъчно да подобриш техниката на каране, за да не се огъват каплите. Приемрно pressure control, attack position, поведение преди отлепяне и във въздуха.

Тези капли са доста здрави, вътре са със стоманени пръчки до колкото знам.

Tъпо за скоростите, понеже ги ползвам доста и ми харесва да ги имам.
Определено кривенето е по невнимание, признавам... но и каплите са (как се казва точно) еднослойни, не са здрави.
viachy

Мнениеот yohan » Вто Апр 05, 2016 4:14 pm

Внимавай като скачаш да не скършиш сгъвайката.. :D :rofl:
А относно каплите -изобщо не са толкова здрави като тези със спиците и не подлежат на поправка!
Аватар
yohan

Мнениеот Speedmaster™ » Вто Апр 05, 2016 5:29 pm

viachy написа:Tъпо за скоростите, понеже ги ползвам доста и ми харесва да ги имам.

Снимката е неясна и не мога да рабера рамката ви има ли ухо,ако има може да се монтира обтегач на веригата или да ползвате сегашния дерайльор но трябва да се фиксира и може да се направи с две скорости.Ще трябва да смените сегашния курбел с такъв за две плочи и да се монтира деклашор на рамката и команда да ги сменя,за предпочитане да не е фиксирана.Но това е като идея,реално трябва да се погледне рамката от близо дали ще бъде възможно да се получи.
Аватар
Speedmaster™

Рейтинг: 1448

Мнениеот viachy » Сря Апр 06, 2016 12:26 pm

yohan написа:Внимавай като скачаш да не скършиш сгъвайката.. :D :rofl:
А относно каплите -изобщо не са толкова здрави като тези със спиците и не подлежат на поправка!

Аз вече чупих кормилото... беше много забавно като ми остана свободно блуждаещо в ръцете :D :D
viachy

Мнениеот Vorac » Сря Апр 06, 2016 12:36 pm

Ще стигнеш до маунийн байк и в града и в горта и ти, както останалите в този форум ;)
Vorac

Рейтинг: 1513

Назад към Общ форум