Измамна схема

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Измамна схема

Мнениеот mi6aka » Пон Апр 25, 2016 10:12 pm

Здравейте,

Искам да предупредя всички за измамна схема. Имам публикувана обява в OLX и получих странен смс от +12027502114. Който гласи следното: Hi...i'm in need of your bicycle found in OLX! Pls reply to my private e-mail ID [email protected] if you still havethe item for selling.

Тъй като номера е от САЩ ми бее ясно, че няма как да искат моето колело. Разтърсих се в интернет и се оказа, че е финансова схема. Попаднах на два варианта:

- пращат линк към фалшив PAYPAL, в който да си попълните данните и така да ви ги откраднат;
- Получавате лъжлив имейл че са ви пуснали пари, но вие трябва да платите на фирмата за транспорта и тогава ще получите парите

Пазете се всеки иска да Ви излъже засъжаление
mi6aka

Рейтинг: 1218

Re: Измамна схема

Мнениеот svetoslav.softev » Пон Апр 25, 2016 10:49 pm

благодаря за информацията и аз получих същия фалшификат :beer:
svetoslav.softev

Рейтинг: 1158

Re: Измамна схема

Мнениеот windv » Сря Апр 27, 2016 8:34 am

Такива от години ми изпращат съобщения профилактично. Преди в Продавалник, сега в ОЛХ. Голям смях, незнам кой би се вързал. Много ми е любима тази част- "I'm in need of your bicycle..." :rofl: Голяма нужда пада:).
Преди години продавах голям генератор. Имаха нужда да го изпращам към Южна Америка :roll2:

Наскоро номера на съобщенията беше от някоя си източна !$%@стан-ска страна... :bowdown: Някой мюмюн има НУЖДА от нашите колела!!!
~~~o)Ѣ(o~~~
Велоделия - заигравки с хвърчалници :spin:
Аватар
windv

Рейтинг: 2000

Назад към Общ форум