На колко години започнахтв да возите детето си на столче?

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

На колко години започнахтв да возите детето си на столче?

Мнениеот puleto » Вто Авг 11, 2015 7:52 pm

Здравейте. Въпросът е в заглавието на темата. Въпросът е поставен защото племенникът ми си е сложил вече столче на багажника и вози детето което е на1,5 год. Аз като го гледам и ми става "лошо" как му се клати главата. Иначе се радва, ама дали това е подходяща възраст? Ако някой може да даде акъл- предварително благодаря!
puleto

Рейтинг: 1006

Re: На колко години започнахтв да возите детето си на столче?

Мнениеот compira » Вто Авг 11, 2015 8:37 pm

Моите и двете ги качих на година и има-няма месец. Няма от какво да се притесняваш. Просто се кара по-внимателно и всичко е ок. А хлапетата наистина се побъркват от кеф! :)
Аватар
compira

Рейтинг: 2000

Мнениеот xargs » Вто Авг 11, 2015 8:43 pm

И моето хлапе някъде на година и половина почнах да го возя. В столче разположено пред мен. То всяко дете си е различно де. Физическото развитие може да се различава коренно между две деца на еднаква възраст между 1 и 2 години. Родителите най-добре биха могли да преценят.
Аватар
xargs

Мнениеот kotseto » Вто Авг 11, 2015 9:31 pm

Година и 2 месеца, много се кефи и лесно заспиваше преди в столчето. Голям зор беше да намеря подходяща каска, но четири магазина по-късно успях най-сетне. Климбучкането на главичката беше проблем само като заспи - ако ще се вози по-дълго по-добре столчето да е съобразено и да може да се накланя назад, за да е по-удобно на детето.

Столче отзад е по-доброто решение за мен, между другото
kotseto

Рейтинг: 1380

Мнениеот puleto » Сря Авг 12, 2015 6:19 pm

Благодаря за мненията. Сега съм по- спокоен. Поздрав
puleto

Рейтинг: 1006

Мнениеот doodko » Сря Авг 19, 2015 10:14 am

Столче отпред е по-подходящо за по-малки деца, имам предвид това, което се слага на рамката - от годинка до към 3 (моето го возих на такова на почти 4 и дупето му малко трудно влизаше в седалката). За другото - над "багажника" мисля, че оптималата възраст е от 1,5-2 години нагоре. Такова купих за по-малкото ми дете и съм много доволен. Тя заспива в 90% от случаите малко след като седне и се събужда, когато пристигнем :roll2: Вярно, че главата й се дундурка, ама здраве да е. Удобна и според мен задължителна придобивка за всяко семейство с деца :D
Аватар
doodko

Рейтинг: 1355

Мнениеот doodko » Пон Май 02, 2016 1:54 pm

Почти по темата... Има ли проблем според вас ако столчето се закрепи на колчето на седалката вместо на рамката? По-скоро дали ще издържи?
Аватар
doodko

Рейтинг: 1355

Мнениеот DragAirlines » Сря Май 04, 2016 12:35 pm

doodko написа:Почти по темата... Има ли проблем според вас ако столчето се закрепи на колчето на седалката вместо на рамката? По-скоро дали ще издържи?

Не ми звучи като най-доброто решение, но ако все пак решиш да пробваш - увери се, че колчето на седалката влиза достатъчно в рамката.
DragAirlines

Рейтинг: 1260

Мнениеот vafi » Сря Май 04, 2016 1:50 pm

Здравейте, искам да попитам някой обикалял ли е наскоро веломагазините и къде има по голям избор от столчета? Въпроса е, че не знам с какъв захват стол ми трябва и идеята ми е да обиколя за половин ден с колелото и да се пробва на място какво що и как.
Предварително благодаря :agree:
Amsterdam is like the Tour de France. Just a lot of people on drugs riding bikes!!!
Аватар
vafi

Рейтинг: 1412

Мнениеот xargs » Сря Май 04, 2016 2:20 pm

В байкцентър миналата година имаше избор.
Аватар
xargs

Мнениеот ЧестоНеадвкватен » Сря Май 04, 2016 7:20 pm

Kато гледам как се мандахерцат тия столчета изобщо не бих го причинил това на детето си. Още по малко бих направил детето си част от тая война на пътищата ма вие си решавате...
ЧестоНеадвкватен

Рейтинг: 1488

Мнениеот noncho » Чет Май 05, 2016 12:34 pm

Моето е на 9 месеца и мисля по някое време лятото да взема столче. Обаче май намирането на подходяща малка каска е по-голем проблем :dontknow:
Иначе съм харесал ТОВА, изглежда прилично за цената си и доста продавано изглежда, пише че е за деца от 9м.
Моите снимки @ http://www.NonchoILiev.com
Аватар
noncho

Рейтинг: 1285

Назад към Общ форум