Гара Лакатник - Дружево - Миланово

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Гара Лакатник - Дружево - Миланово

Мнениеот Admin » Сря Май 11, 2016 3:30 pm

Изображение
При описването на маршрутите обикновено има причинно-следствена връзка между някои от тях. Типичен пример е това каране - идеята за него се появи в главата ми след откриването и описването на изключително лекия и приятен маршрут от Гара Лакатник до с. Губислав и обратно. И по картите, и на живо се виждаше, че пътят през Христова махала продължава дълбоко навътре в планината до още по-изолирани къщи и колиби, а имаше и едно "тъмно петно" между нея и с. Дружево, в което нямаше начин да не се крие път или пътека - друг въпрос е в какво състояние щяхме да ги намерим. Използвах едно кратко гостуване на Уоутър Клепе в България и се впуснахме в така обичаните от нас приключения в търсене на нови пътеки и маршрути, а това, което открихме, мога да нарека поредна находка в района на Искърското дефиле!
http://www.mtb-bg.com/index.php/trails/ ... o-milanovo
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Re: Гара Лакатник - Дружево - Миланово

Мнениеот Любо » Сря Май 11, 2016 5:32 pm

С какво закрепваш GPS-ът за горната тръба на рамката ? Аз съм с Garmin Montana 650t , имам стойка за закрепване към кормилото , но ми е страшно неудобно . А този вариант към рамката е идеален :agree:
Nicolai Ion 16
Аватар
Любо

Рейтинг: 1357

Мнениеот taurus13 » Сря Май 11, 2016 5:48 pm

Това от тази пролет ли е, или е от минали години?
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот Admin » Чет Май 12, 2016 8:36 pm

От 27 април е. ;)
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот Admin » Чет Май 12, 2016 8:50 pm

Любо написа:С какво закрепваш GPS-ът за горната тръба на рамката ? Аз съм с Garmin Montana 650t , имам стойка за закрепване към кормилото , но ми е страшно неудобно . А този вариант към рамката е идеален :agree:

Ако си с такава стойка:
Изображение
Аз съм я закрепил към горната тръба чрез свински опашки, като съм подложил под нея парче от вътрешна гума, за да има по-добър контакт и да не драскат опашките лака на рамката (защото е карбонова).
Аватар
Admin

Мнениеот Любо » Пет Май 13, 2016 4:58 am

Не , моята е такава : https://www.amazon.co.uk/Garmin-Bicycle ... B0076MLF0E и не може да се стяга със свински опашки . Общо взето не е измислена добре - не пасва хубаво на кормило , затяга се трудно , болтчетата се охлабват сами от вибрациите . Твоят вариант е идеален , ама няма такъв за моят GPS :beer:
Nicolai Ion 16
Аватар
Любо

Рейтинг: 1357

Мнениеот vafi » Пет Май 13, 2016 12:48 pm

Монтажа на гпс-а прикачен на рамката ми харесва и изглежда много събран, но има един основен недостатък. Ако си с алуминиева рамка, поради заварката зад челото ще се наложи монтаж още по назад и по време на движение ( особено надолу ) е почти невъзможно да се следи трака. Друг вариант е, ако ти е по дълга лапата да си го сложиш централно и така ще имаш още поне една точка за подпиране. Иначе и мен ме дразни тоя туч (64ка) като си го закача отстрани на кормилото, но за момента не съм измислил нищо друго.
Amsterdam is like the Tour de France. Just a lot of people on drugs riding bikes!!!
Аватар
vafi

Рейтинг: 1412

Мнениеот Admin » Пет Май 13, 2016 4:23 pm

На мен на кормилото ми харесва повече, отколкото на рамката, но в случая нещо си пречеха GPS-а и лапата, не стоеше идеално, затова го сложих на горната тръба. На лапата би било идеално, ама не на всяка става.
Аватар
Admin

Мнениеот Admin » Пет Май 13, 2016 4:24 pm

А ето и един "съкратен" вариант на маршрута, т.е. спускане по същите пътеки, но с по-кратко изкачване по асфалта към с. Миланово:
http://www.mtb-bg.com/index.php/trails/ ... lakatnik-3
Аватар
Admin

Мнениеот Admin » Съб Юни 11, 2016 5:46 pm

И накрая, един вариант в обратна посока, който също е много приятен и по-лесен в техническо отношение:
http://www.mtb-bg.com/index.php/trails/ ... vo-drujevo
Аватар
Admin

Назад към Общ форум