Bonus Hunters - Season Opening 2014 @ Borovets Mountain Bike

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Bonus Hunters - Season Opening 2014 @ Borovets Mountain Bike

Мнениеот Admin » Пет Апр 25, 2014 4:47 pm

Изображение
Байкпарк Боровец открива сезона с интересна игра и много каране!
http://www.mtb-bg.com/index.php/events/ ... ts-opening
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Re: Bonus Hunters - Season Opening 2014 @ Borovets Mountain Bike

Мнениеот Telepatok » Сря Апр 30, 2014 6:14 pm

Някой смята ли да пътува утре натам за откриването? Дават го да се сцепи от дъжд, на Маркуджиците в момента вали стабилен сняг :)
Ние сме се засилили двама ентусиасти, да видим какво ще излезне...
Аватар
Telepatok

Рейтинг: 1504

Мнениеот Admin » Пет Май 02, 2014 6:48 pm

Изображение
Галерия: Байкпарк Боровец - откриване на сезон 2014
Страхотните снимки на Георги Даскалов ни пренасят по калните пътеки в Боровец, където на 1 май доста хора се забавляваха въпреки дъжда.
http://www.mtb-bg.com/index.php/gallery ... ening-2014
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот screamBoy » Съб Май 03, 2014 4:48 pm

откриването мина, вече са в работен режим

дръж се паркче ... стискай корени и камъни, че като дойда да има с какво да ме посрещнеш ^_^
дръжте се лифтове, ще ви изтрия кабелите от возене нагоре ^__^
дръжте се касиерки и лифтаджии, ще ви се завърти главата на всеки десетина минути да ме гледате как се качвам ^___^
дръжте се борчета, ще ви направя торнадо от по цял ден бясно каране надолу ...
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Рейтинг: 1980

Мнениеот subritual » Нед Май 04, 2014 12:25 am

Аз отново да се опитам да попитам, нещо прави ли се за фамилни трасета, за по-дърти хора, така нещо с деца например?
Или те не са в таргет групата? Или пък аз не съм раСбрал НеЩу?
Аватар
subritual

Мнениеот Admin » Нед Май 04, 2014 8:58 am

По принцип има поне два варианта за спускане, които са съвсем леки - чак за деца не знам, защото са си дълги, но за начинаещи със сигурност стават. Това са трасе №5 и т.нар. Кайзеров път до х. "Чакър войвода".
Трасе №9, което на мен ми е може би най-любимото (поне в миналогодишното му състояние), също не е трудно и може да се кара по-бавно и спокойно, като само на места е по-технично.
Аватар
Admin

Мнениеот subritual » Нед Май 04, 2014 11:55 am

От досега изградените съм пробвал навярно всичките. Но мисълта ми е, че би било хубаво, ако има поддържани и загладени пътеки с виражи и малки скокчета, за които естествено трябва да се полага труд.
Не бих казал, че съществуващите досега, включително и друсливия път са голямо постижение в тази насока. Всичко ми изглежда съвсем закономерно спрямо манталитета на българина и страната няма скоро да се превърне в по-интересна туристическа дестинация. Лично мнение.
Вече няколко години след пръкването на българските байк паркове наблюдавам само зрелищни откривания и трасета облсужващи основно даун хила.
Разбира се аз не съм компетентен да преценя има ли нужда и възможност на този етап от такива "по-лесни" трасета, но сякаш няма и кой да разясни.
Така, в някои случаи се получава интересния парадокс, по-начинаещи и неориентирани колоездачи, привлечени от "бонусите" да отидат и на място да разберат, че тези трасета не са точно за тях.
Може би, в една друга реалност тази задача се падаше на министерството на спорта или друга отговорна институция.
Аватар
subritual

Мнениеот ema_concept_creative » Чет Юли 10, 2014 11:55 pm

subritual написа:От досега изградените съм пробвал навярно всичките. Но мисълта ми е, че би било хубаво, ако има поддържани и загладени пътеки с виражи и малки скокчета, за които естествено трябва да се полага труд.
Не бих казал, че съществуващите досега, включително и друсливия път са голямо постижение в тази насока. Всичко ми изглежда съвсем закономерно спрямо манталитета на българина и страната няма скоро да се превърне в по-интересна туристическа дестинация. Лично мнение.
Вече няколко години след пръкването на българските байк паркове наблюдавам само зрелищни откривания и трасета облсужващи основно даун хила.
Разбира се аз не съм компетентен да преценя има ли нужда и възможност на този етап от такива "по-лесни" трасета, но сякаш няма и кой да разясни.
Така, в някои случаи се получава интересния парадокс, по-начинаещи и неориентирани колоездачи, привлечени от "бонусите" да отидат и на място да разберат, че тези трасета не са точно за тях.
Може би, в една друга реалност тази задача се падаше на министерството на спорта или друга отговорна институция.

Значи със сигурност не си карал на Пампорово тази година, защото там можеш да намериш точно това което търсиш. Има поне три трасета, които са "поддържани и загладени пътеки с виражи и малки скокчета" подходящи за обучение и усъвършенстване на уменията. Ако имаш нужда от каквото и да е допълнително разяснение съм на линия да помогна :beer:
ema_concept_creative

Рейтинг: 1750

Ъпдейт 2016

Мнениеот hrissim » Пон Юни 27, 2016 2:22 pm

Мааалко в страни от темата, ама па там.
От тази пролет е широооко прочистена /разбирай и за каране, съответно бутане/ пътеката от Саръгьолска поляна над х.Чакър Войвода до Сладката /Благата/ вОда.
Така участъкът от въпросната "вОда" по билото по Зелено-маркираната пътека до Горна станция на Ситняковския лифт е в пъти по-лесен и бърз за каране - кръгчето от Боровец без лифт е възможно за под 4 часа.
Това за небройлерите. :beer:

ПП - те малко кадри от пътеката от Благата вОда към Горна станция с телефоните от миналата седмица - https://www.youtube.com/watch?v=gIhwobf ... e=youtu.be
- който ходи да я кара да тури едно трионче в раницата - има нужда тук-там от леееко подкастряне.
Зехте ли си ДОЗАТА планина?
Статии за:
Палатки *** Туристически обувки***Дрехи за туризъм
Аватар
hrissim

Мнениеот subritual » Сря Юни 29, 2016 1:04 am

:agree: От едни бонуси на други :beer:
Аватар
subritual