Споко, има до края на сезона още няколко възможности да захлебиш
Не ми беше хрумвало пари да са възможен мотив за участие. Може би защото сигурно никога няма да стигна до форма, в която да претендирам за наградния фонд хаха... то цялата галимация около отделяне на време усилия пари харудер поддръжки и сложни врътки и др ако се тегли черта е толкова скъпа, че не знам какви трябва да са паричните награди, за да компенсират. Но това го казвам аз, абсолютният аматьор, който кара за удоволствие и поддържане на добра физическа форма. И участва понякога в състезания, за да се изкефи и свери часовника къде е горе-долу спрямо околните на него на години аматьори.
За мен по-скоро състезанията са вид услуга, която някой ми предлага, съответно аз я харесвам и си плащам за ползването й под формата на такса за участие.
Ако хипотетично стигна или съм на ниво, в което съм на/около стълбичката на победителите, ще се огледам за отбор и спонсори и реклама и оттам да изкарам пари/байкове/поддръжка, стъпването на стълбичката е приковаването на внимание и път към пари и блага (ако ги търсиш) според мен, но не и самите пари.
Тези дни гледах снимки от купа Мургаш предни години. Имаше накрая стълбичката на победителите и там те държат големи табели с ваучери Х магазин дава У пари като награда... ами то хубаво, даже прекрасно, обаче даваните пари са чесно казано смешно символични на фона на ехеее човече та ти си в топ 3 на такова нечовешко състезание това изисква смазваща подготовка и мотивировка далеч надхвърляща мисли "абе какво ще ми дадат ако стъпя там" - не мога да повярвам, че точно тези суми и джунджурии дето се раздават, са част от мотива да си стъпил на тази стълбичка.
Може би, защото не съм от стъпващите там, те сигурно имат друга гледна точка и е твърде вероятно тя да е доста разумна и адекватна.
Затова, интересно е какво мислят по въпроса хора като напр. Бойко Танчев и останалите класирани през 2016 г. в петицата-десетицата на най-популярните състезания в България. Изключително подготвени, отделящи адски много време от живота си за колоездене, състезаващи се за клубове, носят явно реклами по джърситата, карат сигурно с определени марки колела... хора, вие сте най-добрите, как я виждате тази работа, как трябва да се случва и имате ли паричен мотив за постиженията ви в конкретно състезание наградният му фонд или постижението е добра подложка за последващи осребрявания на труда?