Велосипед от PINKBIKE

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Велосипед от PINKBIKE

Мнениеот enforser » Съб Ное 05, 2016 9:36 am

Здравейте, колеги!
Искам да попитам дали някой е купувал цяло колело от Pinkbike? Намирам разни колела, които ми харесват, но не искат да ми ги пратят, защото се притесняват. Едните въобще не искат да чуят за плащане през PayPal и искат само да се срещнем (което очевидно няма как да стане), а другите не искат да го пратят до склад на фирма, която да ми го докара. Притеснява ги фактът, че адресът ми в ПейПал не е същия като на фирмата, която ще ми го донесе и аз мога да отворя диспут и да ги измамя. За съжаление няма как да си въведа английски адрес в Пейпала. Гледам, че има разни компании, които предлагат асистирано пазаруване и даже могат да ми го вземат на ръка. Въпросът ми е дали някой се е сблъсквал с този проблем? Как го е разрешил? Ползвал ли е такава фирма за асистирано пазаруване? Просто, ако някой може да сподели опит/мнение или да помогне ще съм мега благодарен!
Поздрави,
Филип!
Cross Country enthusiast!
Аватар
enforser

Рейтинг: 1166

Re: Велосипед от PINKBIKE

Мнениеот Pr3d4t0R » Съб Ное 05, 2016 1:34 pm

Моята рамка и вилка ги купих от един шотландец точно от там. Плащането стана през пейпал като аз поех таксите. Прати го до склада на габко, а от там стигна до мен. Случих на много точен продавач.

Задължително плати през пейпал иначе за теб няма никаква гаранция. Просто намери някой, който ще изпрати колелото по този начин.
Аватар
Pr3d4t0R

Рейтинг: 2000

Мнениеот I.nfraR.ed » Съб Ное 05, 2016 2:08 pm

Аз съм купувал веднъж цяло колело и веднъж само рамка.
Пиша си първо с продавача за да добия поне минимална представа що за човек е.
Ако продава други неща и има продадени стоки преди това обикновено няма грижи.
По-трудно е да спечелиш неговото доверие като доброто владеене на английски според мен помага.
Чуят ли, че си от Балканите и започват да се дърпат. Добрата история в ибей също предполагам помага.

И в двата случая поех риск да им кажа, че реално ще използвам компания посредник (gabco в моя случай) като и двамата се съгласиха, та дори си договорих и отстъпка от цената, тъй като предложих да платя всички такси към пейпал.

Колелото продавачът ми го закара директно до склада на гъбко, защото живеел наблизо.
Рамката си ми я пратиха пак до там с DPD и всичко беше точно.

В пинкбайк има една тема как най-сигурно да се пазарува. Ако не си го правил досега може би не е зле да я прочетеш.
Аватар
I.nfraR.ed

Рейтинг: 1645

Мнениеот enforser » Съб Ное 05, 2016 2:33 pm

Проблемът е, че адресът ми в ПейПал не е същия като този на Габко и не искат да го пратят. Защото той реално, трябва да го прати на адреса, който вижда в пейпал иначе не го защитават. Аз ще отворя диспут, че не съм получил нищо, ПейПал ще го питат ти къде го прати, той ще даде адреса на Габко и те ще му кажат, е защо го прашащ там като адреса на човека е София?! А е ПейПал няма как да си сложа английски адрес.
Аватар
enforser

Мнениеот xargs » Съб Ное 05, 2016 4:10 pm

Изобщо не им и казвам, че е фирма посредник. Да пращат там до складовата база. А адреса на габко си го добавяш в пейпал, не мисля, че е проблем?
Аватар
xargs

Мнениеот enforser » Съб Ное 05, 2016 5:56 pm

xargs написа:Изобщо не им и казвам, че е фирма посредник. Да пращат там до складовата база. А адреса на габко си го добавяш в пейпал, не мисля, че е проблем?

Няма как да си добавя адреса на габко, защото не ми дава да сменя държавата. Полето с country e Bulgaria, и не мога да го пипам. Погледни твоят как е.
Аватар
enforser

Мнениеот Pr3d4t0R » Съб Ное 05, 2016 6:41 pm

Просто те мотаят, за да не ти го продадат. Като плащаш има поле за допълнителни коментари - аз лично сложих там целият диалог от лични съобщения. Сложи там, че изрично това е адреса, където искаш да се прати.
Аватар
Pr3d4t0R

Мнениеот Jacket » Нед Ное 06, 2016 9:38 am

Аз се оглеждам за подобни опции от Германия. Вече с няколко продавача говорих и се дърпат да пращат. Става дума за цяло колело. Предполагам че и опаковането ги притеснява. Намерих тези https://www.eurosender.com/germany-bulgaria и се чудя някой ползвал ли ги е? Реално е врата до врата, така че продавача трябва да е по-спокоен. Не знам обаче дали колелото трябва да е опаковано или може само да се пусне със свалени педали и завъртяно кормило.
А с gabco като са ви пращали цели колела били ли са разглобени и кашонирани?
А тези с асистирането ги гледах (dostavki.de и подобни), но взимат % и то немалък от сделката. Доста нерентабилно излиза.
Аватар
Jacket

Мнениеот enforser » Нед Ное 06, 2016 10:59 am

@Jacket

Можеш ли да ми кажеш кой е сайтът където гледаш колела от Германия?
Аватар
enforser

Мнениеот Jacket » Нед Ное 06, 2016 11:24 am

http://bikemarkt.mtb-news.de/en

Напоследък гледам там паралелно с пинка и има доста по-качествени неща.
Аватар
Jacket

Назад към Общ форум