През месец октомври 2016 г. в магазина на Scott Bulgaria пристигна цяла армада от тестови велосипеди на GT и Cannondale. За незапознатите пояснявам, че от известно време двете марки са "сестрински", т.е. имат общ собственик, затова и тестовите им велосипеди вървят така в комплект. Не очаквайте обаче да прочетете в следващите месеци десетина ревюта за тях - байковете са в България само за около месец, за да бъдат използвани при няколко тест-карания за потребителите на различни места през уикендите. Първото такова беше в байкпарк Рилски езера, след това в Благо Ендуро някои се облажиха с велосипеди от колекцията, имаше и една демонстрация в София, а последният шанс да се качите на някой от тези модели е
на 12 ноември в Боровец, в рамките на Дните на предизвикателствата и гостуването на Жером Клементс. След това тестовите велосипеди ще отпътуват към някоя друга държава.

И макар че през уикендите байковете бяха заети, аз се възползвах от хубавите делнични дни в началото на ноември и взех един от АМ/ендуро моделите на GT, за да го разходя по пътеките над Гоце Делчев, които се оказаха неочаквано добри и подходящи за целта. Вярно, реалното каране на байка беше само два дни, но дори аз съм учуден колко информация имам да споделя след тях. Ако ви е интересно, четете тук:
http://www.mtb-bg.com/index.php/product ... bon-expert