Зимна тренировъчна програма

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Зимна тренировъчна програма

Мнениеот Любо » Чет Ное 24, 2016 7:09 am

Дали някой има някакви впечатления от това : http://enduromtbtraining.com/mtb-athlet ... ng-system/? На хартия изглежда доста обещаващо - освен първоначалната инвестиция в програмата, няма нужда от скъпи фитнес уреди и може да се практикува в домашни условия. Аз по принцип не искам да ставам елитен спортист, но бих желал да подобря общото си физическо състояние, доколкото може, с цел по голяма ефективност по пътеките. Някакви други алтернативи също са добре дошли :agree:
Nicolai Ion 16
Аватар
Любо

Рейтинг: 1357

Re: Зимна тренировъчна програма

Мнениеот 4getcredo » Чет Ное 24, 2016 10:14 am

Ако си решил, че можеш да дадеш парите, мисля, че няма да съжаляваш. Този "бранш" (програми, тренировки и пр.) напоследък доста се разви и ако никога досега не си подхождал дисциплинирано, системно към тренировките, ще ти е много полезно. Дори и да няма магическия ефект, който рекламите внушават, ясната схема, която трябва да следваш, типовете упражнения ще те вкарат в ритъм, който после можеш да си напасваш, подобряваш спред личното ти усещане, вкарваш нови упражнения и т.н.
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Рейтинг: 2000

Мнениеот Pr3d4t0R » Чет Ное 24, 2016 10:48 am

Ако имаш време да комбинираш часове на колелото с допълнителни тренировки ще получиш най-добрият възможен резултат. Аз лично нямам възможност за часове на колелото или във фитнеса и пробвах това:
https://play.google.com/store/apps/deta ... lite&hl=en

Безплатно са достъпни общи workout-и, но има най-добър ефект при subscription. Много добре напасва упражненията според обратната връзка, която се дава. Също така комбинацията от упражнения натоварва цялото тяло. Страда се доста по време на упражненията, но всяка седмица се усеща напредък (повече повторения по-бързо и т.н.).

Важно е да знаеш каква е целта ти. Аз имам добра издръжливост и гъвкавост, но ми липсва сила и бързо прегарях при спринт - заради това се фокусирах върху по-интензивни упражнения.
Аватар
Pr3d4t0R

Мнениеот Kobeto » Чет Ное 24, 2016 4:33 pm

Какво им има на лицевите опори, патешкото ходене, коремните преси и скачането на въже? Всички могат да се правят с различна интензивност, с още тежести и освен това натоварват по няколко мускулни групи едновременно, според начинът по който се изпълняват. В нета има доста програми за домашни тренировки, които не ви правят професионални спортисти, а подобряват общото физическо състояние и не се нуждаят от инвестиция. Ако човек е решил да се поддържа във форма през зимата, мисля че са много добър вариант :)
The moon is full... the night is cold... the stars are bright... the wind so moans...
A fire burns... within our forest... the blood is thick... and only black
Аватар
Kobeto

Рейтинг: 1580

Мнениеот irgnet » Чет Ное 24, 2016 9:36 pm

Погледни в Youtube за Tabata , това са 8 серии по 20 секунди с 10 секунди почивка, като упражненията може да се комбинират.
вдига много аеробната издръжливост на организма, т.е ще имаш много повече енергия на пролет да въртиш :)

И не се заблуждавай, ако го правиш както трябва - интензивно , то няма да ти е никак лесно първите пъти да направиш 8-те серии
Аватар
irgnet

Рейтинг: 1290

Мнениеот outfaced » Чет Ное 24, 2016 10:18 pm

Такива програми са добри, но целогодишна програма без да е под ръководство на треньор и да не търпи изменения е малко странно.
По скоро е нужна една кратка програма, за да те вкара във форма и да се научиш да усещаш кое за какво е, как се тренира най ефикасно. После вече ако нямаш треньор ти си усещаш колко може и как може. Универсални програми няма как да има. Кросфит, табата, класически фитнес, йога ... елементи от всичките вършат работа и вече има достатъчно безплатен материал в нета как да ги смесваш. По смислено е да си дадеш парите малко за крос-фит занятия с добър треньор, да походиш малко на йога, да си вземеш една карта за фитнес или да се оборудваш с 2-3 пудовки и малко ластици и висилка. Това ще струва повече от курса, който си посочил ... ама си трябва. А най вече трябва време и постоянство. Аз по тая линия малко изпадам :xx(: Но ефекта дори и с една качествена тренировка на седмица е впечатляващ. 2-3 и вече ставаш нацепена батка :D
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Назад към Общ форум