Вело-тост за О-пръстенчета

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Вело-тост за О-пръстенчета

Мнениеот STAFF » Пон Май 18, 2009 12:53 pm

Готина тема. Ама няма смисъл. :)
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
STAFF

Рейтинг: 1675

Мнениеот NovemberCharlie » Пон Май 18, 2009 12:56 pm

Найш', колко е гадно като си прав?
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Рейтинг: 2000

Мнениеот k0k0 » Пон Май 18, 2009 3:59 pm

TeDo_BaPHa написа::offtopic:
bdz43r написа:
hitar_potter написа:Веднъж обвързал се с някакъв продукт, почват яко да те цакат откъм консумативи...
...а ти започваш да търсиш по-изгодни алтернативи.
За принтера си взимам комплект за пълнене за 15 лв и спестявам 200-300 лв за глави.

...и някои пак оставаме нацакани, понеже самите "патрончета"(не се сещам точната дума) с мастилата си имат чип и дори след като го напълниш на него му е зададено, че няма мастило и не работи.. :crazy: :offtopic:
Бъдете малко по-находчиви и хитри ве хора ;)
:offtopic: Айде, айде всичко си има чалъм! Аз пълня главите на принтерите ми от 10 години.. и съм минал през 3-4 принтера ;] :offtopic:

По темата : Ще е хубаво, ако се почисти тази тема и се сложи повече такава информация в нея ;)
Аватар
k0k0

Рейтинг: 1419

Мнениеот caspar » Пон Май 18, 2009 5:06 pm

Прочетох само първия пост. карам с Boxxer WC и ми заминага пръстените на въздуха. Ходих нчколко пъти да взимам най-различни (хубави) о-пръстени като всеки път уж бяха точнич размер ( те и наистина си бяха), но след един ден каране се скапваха. Не знам какви са оригиналните, си сложих пак от тях и вече нямам проблеми. Може би проблема идваше от това, че въпросния пръстен се триеше по целия ход на вилката и след едно каране се протъркваше.
"He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man."
Аватар
caspar

Мнениеот Stafref » Вто Апр 02, 2013 2:09 pm

При моя Pike ситуацията беше същата, намерих купешки, уж същият размер...но след 1 месец каране пак почна да плюе масло. В сервиза ми казаха,че с оригиналните би трябвало да изкарва повече.Явно има разлика в качеството,която не може да се уцели на око.
п.с: а тя темата колко е неактуална всъщност...
The man who walks with the crowd is likely to find himself no further than the crowd.
The man who walks alone will reach places that nobody had seen.
Аватар
Stafref

Рейтинг: 1370

Мнениеот subritual » Вто Апр 02, 2013 6:27 pm

Все тая колко е актуална. Аз съм много доволен от форума, не помня точно кой, май @outfaced ми спомена за една фирма за О-пръстени,отидох, купих си за вилката, която тъкмо бях купил и нещата се наредиха. Няма нищо по-ценно от това сам да си сервизираш вилката, стига да ти се отдава. След като я познаваш добре и от вътре, дори можеш да правиш подобрения и корекции.
Аватар
subritual

Мнениеот Slade » Сря Апр 10, 2013 8:17 am

Фирмата да не е Хубата Сийлс? Имат някаква офис сграда в локалното на на бул. Рожен (Сф). Дали там имат склад и магазин обаче?
Изображение
Аватар
Slade

Рейтинг: 1348

Мнениеот tisho » Сря Апр 10, 2013 2:20 pm

Там има и двете, но е повече за търговски цели.
Ако искаш да си купиш нещо за себе си, можеш да
отидеш в магазина им, който е посочен и на сайта:
ул. Охрид № 27
http://www.hubata-seals.com/bg/categories/contact.htm
Аватар
tisho

Рейтинг: 1628

Мнениеот mbg » Чет Дек 22, 2016 11:35 am

И аз да повдигна темата... понеже е много "неактуален" въпроса с оригиналните части.

Има няколко типа маслоустойчиви уплътнения, работата е да знаят какво имат и какво ти продават. Тези, които се скапват с 2-3 дена каране... просто са разтворими в масло и това им е проблема с бързото износване. Най-голям е зора със спирачките - да държат на DOT5.1.

С много търсене по нашите пазари за прахови семеринги за Rockshox TORA, намерих в Руди 2010 почти като оригиналните - само им липсва горния ръб, който пречи да бъдат набити по-навътре. Оригиналните ги е имало, но са спрени от производство преди 3-4 години и сега ги има само като оригинални резервни части.

Някой да е намирал някъде такива семеринги да се продават, като оригиналните? Размерите са 42/32 външен и вътрешен диаметър.
Аватар
mbg

Рейтинг: 1302

Мнениеот Alexi » Чет Дек 22, 2016 1:31 pm

те са същите като на по новите вилки до колкото знам .. има ги и в БГ мисля ,ето да се ориентираш :
https://www.bike-discount.de/en/buy/rock-shox-seals-for-tora-recon-revelation-reba-argyle-sid-36681
Аватар
Alexi

Мнениеот mbg » Чет Дек 22, 2016 2:10 pm

Alexi написа:те са същите като на по новите вилки до колкото знам .. има ги и в БГ мисля ,ето да се ориентираш :
https://www.bike-discount.de/en/buy/rock-shox-seals-for-tora-recon-revelation-reba-argyle-sid-36681

благодаря! Не се бях сетил да търся там... Тука са 4,60 без ДДТ. И без друго списъка с части от тоя сайт ми порастна достатъчно, май е време да пусна една поръчка...
Аватар
mbg

Рейтинг: 1302

Предишна

Назад към Общ форум