Значи, наскоро купих една къща в с.Челопек, във Врачанския Балкан. Намерението ми е да я превърна в къща за гости, в която, освен другите възможности за забавление, да предлагам и велосипеди под наем, за разходки из околностите. Не мога обаче още да реша въпросите, свързани с:
- колко велосипеда да взема, така че хем да не са в излишък, хем да няма недоволни от това, че други карат, а те нямат какво?
- какви размери да са велосипедите, така че горе-долу да могат да паснат на гостите и да няма голям дискомфорт от каране на неподходящо колело?
- детски велосипеди дали да взимам?
- каква цена да сложа, така че хем да не отказва желаещите да карат, хем да позволи поддръжката на велосипедите и да има и икономическа полза от цялото начинание?
- в случай, че гостите не познават околността и биха искали да ги придружи водач в карането, каква цена бих могъл да сложа на тая услуга, така че да не ги отблъсне и откаже?
- всякакви други въпроси, които могат да изникнат във връзка с това и за които не се сещам в момента?
Значи, въпреки конкретните въпроси, целта ми не е да получа "верен" отговор, а по-скоро да се заформи някаква дискусия от хора, ползвали такава услуга, или при какви условия биха я ползвали. От какво са били доволни и какво им е направило лошо впечатление във връзка с такива услуги. Например аз досега, в малкото случаи, в които съм бил по разни хотели, съм виждал да се предлагат велосипеди под наем, но те винаги са били някакви долнопробни железни трошки, често с по два амортисьора /"мноо яки"

За допълнителна информация, профилът на гостите, които очаквам да посещават къщата, са хора от столицата или от други големи градове от страната (дай боже и от чужбина!), които са дошли да се разнообразят на село, да посетят Врачанския Балкан, връх Околчица, Черепишкия манастир в Искърското дефиле, Вратцата, Леденика и другите забележителности около Враца. Това значи, че желаещите имат да качват доста и бая високи баири, както и да ги спускат след това

Вашите мнения?