В момента карам Драг Харди Про 2016г. - прилично XC колело, съвременна геометрия, добра окомплектовка за цената си - макар и при някои компоненти да са правени компромиси с качеството, поради което се наложи и смяната им. Но ако ги нямаше въпросните компромиси и цената нямаше да е такава, така че е разбираемо.
Както и да е, да минем на същността. Въпреки, че много си харесвам сегашния ми байк, започвам да усещам, че не ми е достатъчен за целите, за които искам да го ползвам - а именно спускане и по-предизвикателни пътеки. Затова, от доста време насам обмислям закупуването на мекица.
След появяването на анонса за Драг Ронин, прекрасните ревюта, които той получи, прекрасните отзиви от вече карали го, аз се ентусиазирах изключително много и бях твърдо убеден, че това ще е следващия ми байк, още повече, че бях вече заделил и бюджетът за него. Бях изключително радостен и, че ще остана верен на марката. До днес...
Чаках доста дълго време да излезе официално (официалното пускане на пазара биваше отлагано на няколко пъти) и когато най-после се появи - имаше едва няколко рамки с размер М... Аз съм висок 193 см и това ме ограничаваше дотам, че дори нямаше смисъл и да тествам рамка с такъв размер. След неколкократни опити да получа информация кога ще са налични и други размери рамки, получих най-после отговор от Драг, че не били предвидили изобщо производство на рамки XL... А в сайта им още с анонсирането на модела се мъдреха данни с геометрията на рамки и с размер XL. Така, след половингодишно чакане (през което време изпуснах няколко нелоши оферти от chain reaction и pink bike), получих информация, че нямало да има рамки XL...
И държа да подчертая, че не само при Драг е така. Мой близък чакаше доста дълго време Пулс да изкарат "мека" рамка размер XL, което те така и не направиха, и си взе такава от чужд производител.
Та, не може да имаш претенции да се конкурираш със световните величия в производството на велосипеди и в същото време да не си насочен към всякакъв спектър от карачи.
Безкрайно съм разочарован, защото исках да дам шанс на Драг отново, но уви - накрая ще се поръча нещо от chain reaction или pink bike.
Не искам да ангажирам никого с мнението си, просто исках да го изкажа и се надявам, ако някой от Драг чете тук, да го приеме като градивна критика.