Африканската чума по свинете и планинското колоездене

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Африканската чума по свинете и планинското колоездене

Мнениеот Admin » Сря Сеп 18, 2019 4:31 pm

Изображение
Сигурен съм, че ви е писнало да слушате за африканската чума по свинете (АЧС), но има няколко неща във връзка с нея, които засягат и нас, планинскит колоездачи.
За начало съм събрал най-важното в тази статия: https://www.mtb-bg.com/index.php/other/ ... nska-chuma
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Re: Африканската чума по свинете и планинското колоездене

Мнениеот LiveByTheCode » Сря Сеп 18, 2019 7:38 pm

Никаква информация няма къде може да се влиза и къде е забранено, аз лично разбрах в началото на септември от Мамутите че района около Бухово и Мургаш е затворен, иначе щях да ходя да си карам там... сега разбрах пак от организатори на мтб проява че в района около Боснек също е ограничен заради диви прасета, има достатъчно информациони сайтове които нямат "бизнес'' интереси и може да им се дава информация къде може да влиза човек и къде не...
LiveByTheCode

Рейтинг: 1488

Мнениеот Admin » Сря Сеп 18, 2019 9:51 pm

Така е, за съжаление. Доколкото разбрах, по места би трябвало да има някакви табели, бележки и евентуално горски служители, които да информират за забранения периметър, но на практика и аз през последния месец съм карал на места, които като гледам сега картата и описаните забранени ловно-стопански райони, може да се окаже, че съм бил в някой от тях, но със сигурност на място нямаше как да разбере човек - нито някакви предупреждения, нито нищо; даже местните хора си ползваха пътищата и пътеките съвсем обичайно. Та не знам и аз как ги опазват тези райони, ама затова и реших да напиша няколко реда, та да може поне част от каращите да се информират и по възможност да избягват проблемните участъци или поне да помислят за някаква дезинфекция преди и след каране.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот Boyan1984 » Чет Сеп 19, 2019 9:47 am

Ето, пак Кюстендилско си е най-безопасно за колоездене - нямаме чума тука :D
Let's fucking DIE!
Boyan1984

Мнениеот peshko5 » Вто Сеп 24, 2019 1:55 pm

В Благоевградска област в местноста Предел също сасложили някакви едвам виждащи се табели и също към Катарино.Но няма никакви органи,с цел контрол.Всичко е колкото да се замаже положението.Преди 2 седмици до като карах точно на Катарино зад мен минаха прасета.С тази чума май си е някакъв фалш ама...кво да си прави :beer:
Oryx seven s9
peshko5

Рейтинг: 1200

Мнениеот bratlence » Вто Сеп 24, 2019 8:36 pm

Няма никаква чума според мен. Нещо друго има свързано с политиката ама що е то... :dontknow:
bratlence

Рейтинг: 1164

Назад към Общ форум