Искрено и лично след 18 години

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Искрено и лично след 18 години

Мнениеот Admin » Сря Яну 01, 2020 9:38 am

Изображение
Завършвам 2019 г. и започвам 2020 с една изцяло нова нагласа към MTB-BG.com, която е важно да споделя с читателите, а и с посетителите на форума, разбира се. :)
https://www.mtb-bg.com/index.php/other/ ... r-18-years
Бъдете здрави и карайте още повече през 2020 година! :D
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Re: Искрено и лично след 18 години

Мнениеот hitar_potar » Сря Яну 01, 2020 2:15 pm

За много години, Админ! Все така позитивен, все така весел и все така яко да си списваш сайта и форума! Разбира се, пожелавам и още повече весели км върху седалка и педали! :)
Все още сме налични тези, които почти на ежедневна база отварят сайт и форум (аз винаги съм бил по-голям фен на форума - запознах се с хора тук, научих много нови неща за мтб-то, сдобих се с интересни дрънкулки, части и байкове благодарение на раздел “Пазар”, както и продадох ненужните ми вече такива), и се радваме на всяка нова инфо, която попадне пред погледа ни тук. Продължавай все така с любов към планинските байкове и активното им ползване/мъчене/аграрене из планинските (и не само) райони, като не забравяй важната за това тънка добавка: биропиенето! :)
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот Exorcist » Сря Яну 01, 2020 6:25 pm

Любо, този сайт и форум са дали толкова много за хобито ми, че дори не мога да си представя колко. Приятели, запознанства, споделени карания, знание, писане, емоции... Видео уроците ти съм ги гледал по няколко пъти - невероятно полезни са, там има отговори на планина от въпроси, според мен трябва да се изучават задължително от всеки купил си маунтин байк! Абе от всеки, вкл. и от който си мисли, че знае нещо. Да продват байковете с линк към тях.
Разбирам колко ти е трудно всичко около сайта, защото дълги години се занимавах с подобен сайт и форум, и знам много добре какви огромни усилия и ресурс изискват, които остават невидими за потребителите.
МТБ-БГ и Любо са като сиамски близнаци - никой от вас не може без другия.
Ние тука читателите не можем и без двамата :D
Пък ти си толкова спокоен и търпелив и усмихнат човек, че понякога е чак изнервящо :rofl:
С чиста съвест бих участвал в донейшънс за сайта, ако го направиш - това ще са едни от най-смислено похарчените ми левчета!
ЧНГ и нека сцеплението винаги бъде все така с теб :beer:
Аватар
Exorcist

Мнениеот Pr3d4t0R » Чет Яну 02, 2020 11:43 am

Супер идея - има платформи като Патреон, които са за такава цел. Или просто директно с ПейПал:

Exorcist написа:...С чиста съвест бих участвал в донейшънс за сайта, ако го направиш - това ще са едни от най-смислено похарчените ми левчета! ...

Все още ми я ярък споменът как 2005 година сме с приятели над железница и се ориентираме по вело-компютърчето с това:
Изображение от https://www.mtb-bg.com/routes_tables/route004_table.htm
Романтика !

Приятелствата, които тръгнаха от тук са незаминими, както много кОроЯдни моменти и вълнения от каране по нова пътека!
Аватар
Pr3d4t0R

Мнениеот Lucky Loser » Чет Яну 02, 2020 12:02 pm

Pr3d4t0R написа:Все още ми я ярък споменът как 2005 година сме с приятели над железница и се ориентираме по вело-компютърчето с това:
Изображение от https://www.mtb-bg.com/routes_tables/route004_table.htm
Романтика !

Първото ми каране на Локорско, въртене от София и обратно, ориентирането от центъра до началото на Дългата е точно с тези указания :)
Боря се за мнения - всекоя бройка е изключително важна !
П.С. И аз имам няколко велосипеда, но са тайна !

Komoot профил
Аватар
Lucky Loser

Мнениеот Admin » Пон Апр 27, 2020 9:27 am

Продължението по темата от началото на годината, която развълнува доста хора, изглежда така:
https://mtb-bg.com/index.php/other/mtb- ... bscription
П.П. Това няма да е последната искрена статия, но се надявам да е последната (поне в обозримо бъдеще) с такава дължина и толкова много обяснения. :D
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот Alexi » Пон Апр 27, 2020 11:48 am

да предложа нещо далеч по елементарно за плащания - Paypal - send money to friends and family - няма такса към платформата ; не дължиш нищо на държавата ( ДДС ,данъци ,регистриране на фирми и т.н. ) ; не изисква нищо освен получателя и изпращача на парите да имат Пейпал акаунти ( в днешно време кажи речи всеки има а ако няма не е трудно да си направи ) ; :beer:
Аватар
Alexi

Мнениеот I.nfraR.ed » Пон Апр 27, 2020 12:18 pm

Отговорих на анкетата, тъй като бих се включил с някакъв "абонамент" и то не заради допълнителните привилегии, а по-скоро за да подпомогна начинанието.
Определено предпочитам онлайн вариантите през различни платформи - дали ще е Patreon, дали Paypal или пък нещо друго. И в момента имам такива абонаменти за разни услуги и лицензи за софтуер, който ползвам.

Лесно се пуска формичка за дарения през пейпал, но предполагам попада в тази графа, която ти до момента си избягвал поради юридически причини.

@Alexi: Това е добър вариант, но изключва изцяло възможността за някакъв абонамент - освен ако Любо не си ги записва в "тефтер" :). Може да се ползва само за "безвъзмездни" дарения, което малко се отклонява от първоначалната идея.
Но пък май не е и много по-различно от първия вариант с абонамента, макар че не знам как това би могло да се облече чисто юридически, ако се използва тази услуга за предоставяне на съдържание чрез абонаментен план.
Аватар
I.nfraR.ed

Рейтинг: 1645

Мнениеот Alexi » Пон Апр 27, 2020 12:24 pm

Финансирането, за което иде реч в тези редове, по същността си ще бъде дарение, напълно доброволно и незадължително

опцията на Пейпал пасва перфектно като не задължава по никакъв начин да обличаш даренията в някаква юридическа част ,абонаменти ,да се регистрираш по ДДС и т.н. - нали за това е дарение ,а не плащане за услуга - абонамента е вид услуга за нещо и там нещата са по различни вече
Аватар
Alexi

Мнениеот Admin » Пон Апр 27, 2020 12:51 pm

Alexi, благодаря за идеята, по принцип беше сред вариантите, които съм проучил и отхвърлил. Причината е, че по този начин плащанията биха били дарения в най-чист вид към физическо лице. По закон те също трябва да се декларират и да се плати данък върху тях (само че данъкът е местен). Ясно е, че много хора не го правят, но при повече на брой дарения, особено ако не са между роднини, такова нещо може да бъде прихванато, предполагам. А пък ако се декларират подобни дарения, точно защото биха били много на брой, вероятно веднага ще привлекат вниманието на данъчните и може да сметнат, че чрез тях се прикриват доходи от икономическа дейност или нещо подобно. Затова към настоящия момент безопасният вариант е да е намесен някакъв вид услуга.
Даренията биха могли да намерят приложение при друга организационна форма (т.е. юридическо лице с нестопанска цел), което е вариант за по-нататък, но там пък си има други проблеми и усложнения, така че ще видим...
Аватар
Admin

Мнениеот Boyan1984 » Пон Апр 27, 2020 2:42 pm

Мене и двата варианта ме устройват, но тъй като не ми се прави регистрация в Патреон, съм по-навит на втория вариант. :beer:
Let's fucking DIE!
Boyan1984

Мнениеот vpravov » Чет Апр 30, 2020 5:58 pm

Любо, а що не се разберете с Докторчето(ВР) да пуснете и серия продукти брандирани с mtb-bg? Джърсита, пантальони, бъфита. Аз лично с удоволствие бих се възползвал. :dontknow:
Изображение
Аватар
vpravov

Мнениеот Admin » Съб Май 02, 2020 6:54 pm

vpravov написа:Любо, а що не се разберете с Докторчето(ВР) да пуснете и серия продукти брандирани с mtb-bg? Джърсита, пантальони, бъфита. Аз лично с удоволствие бих се възползвал. :dontknow:

Разбрали сме се по принцип, като ще започнем с фланелки. Но в момента още съм зает с една по-важна задача и искам да я приключа, преди да се „разсейвам“ с други неща. ;)
Аватар
Admin

Мнениеот Boyan1984 » Съб Май 02, 2020 7:47 pm

Жестока идея! Тъкмо ще се разпознаваме, като се срещнем накъде :beer:
Let's fucking DIE!
Boyan1984

Мнениеот vpravov » Нед Май 03, 2020 3:53 pm

Admin написа:
vpravov написа:Любо, а що не се разберете с Докторчето(ВР) да пуснете и серия продукти брандирани с mtb-bg? Джърсита, пантальони, бъфита. Аз лично с удоволствие бих се възползвал. :dontknow:

Разбрали сме се по принцип, като ще започнем с фланелки. Но в момента още съм зает с една по-важна задача и искам да я приключа, преди да се „разсейвам“ с други неща. ;)

Мммм...бонбон! Дано да е по-скоро, че таман съм кът откъм фланелки за лятото. :agree:
Изображение
Аватар
vpravov

Мнениеот Pr3d4t0R » Пон Май 04, 2020 1:42 pm

И аз ще се възползвам, че нещо няма желаещи да организират клубна поръчка за наще.
Аватар
Pr3d4t0R

Мнениеот madsnake » Пон Май 04, 2020 11:57 pm

Admin написа:

Тука и аз бих скочил веднага :beer:
Аватар
madsnake

Назад към Общ форум