Boyan1984 написа:Наистина неприятно в това, но минава. Пак си късметлия, че сега ти се случва и до март ще си нов. Операция ли ще ти правят или само ще си зарасне? Аз бях с осморка и така бях свикнал с нея, че не исках да я махам
В първия момент се стреснах тъй като имам стара дискова херния. В интерес на истината имаше ефект от процедурата тъй като изчезна тази болка пронизваща от предните дни. Обаче междувременно се обадих на един приятел дето бачи в едно от ДКЦ-тата в града и познава тук таме докторите и набързо ми препоръча един ортопед който е работил преди време при тях. Даже му се обади да ми уреди спешно преглед при него макар да не беше на работа с пациенти в болницата. Та така следобед днес отидох при него и ме накара да си направя снимка. Оказа се счупването май няма и изблици да е почнало зарастване. Оказа се като ми показа и снимката че костта е доста разместена една над друга беше и има отчупено парче малко трето. Шанс за добро срастване трудно. Направо ми каза че най добре операция иначе ще чакам 3 месеца да заздравее така и какви ще са последствията не се знае и после пак да не се наложи да ме оперират. Та реших да не си правя експерименти в понеделник ме вземат. Проблема ми е сега ръката с това подуване. Той почна да ме пипа покрай лакътя и го усъмни да нямам и там някоя фрактура от падането. В интерес на истината предните дни нямах оплаквания и не съм усетил нещо да имам удар при падането или натъртване. Проблема че беше станало вече късно и явно той в края на работния си ден. За капак и рентгена беше зает от хора за дробовете, да могат да ме снимат лакътя и не се вредих и сега го третирам със студени компреси. Но каза в понеделник като ме приемат ще изследват каквото трябва. Та с една дума българската здравна система е много зле. Буквално трябва да знаеш правилните хора и къде да отидеш. Надявам се поне до понеделник отока да спадне че в това състояние ако решат да ме оперират се притеснявам. Дано и операцията да мине по мед и масло.Alexi написа:какво зарастване за 9 дена ,това да не е обелено колянооще нямаш дори хрущялен калус а отока е съвсем нормален имаш вътрешен кръвоизлив при счупване ,ще се разнесе след 30-40 дена най рано .. учуден съм че не си седнал да прочетеш за счупванията след като имаш такова и имаш достатъчно свободно време .. фрагментация и/или сериозно изместване има ли операцията ти е на 90% сигурна освен ако не искаш да останеш инвалид ,отивай по скоро .. пълно възтановяване очаквай след 4-6 месеца ( ръката ти да е силна и да не те наболява при ежедневни дейности )
Alexi написа:тва не изглежда добре ,имаш 2 фрагмента .. операцията ти трябва да е нещо такова :
https://www.howardluksmd.com/wp-content/uploads/2015/11/Clavicle-fracture-surgery-.jpeg
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 18 госта