Състояние на пътя между Чуреково и Лилково?

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Състояние на пътя между Чуреково и Лилково?

Мнениеот MartinBG » Чет Авг 15, 2024 3:06 am

Здравейте,

Планирам каране в Родопите и на каратата "открих" апетитен маршрут от Михалково към Пловдив - през Чуреково, Лилково, Ситово...
Интересува ме дали участъкът между Чуреково и Лилково е проходим за велосипед. Би трябвало да е черен път (който се планира да бъде асфалтиран някога), но не открих актуална информация за състоянието му, а не ми се провира през храсти и паднали дървета точно на това каране. :)

Благодря предварително!
MartinBG

Рейтинг: 1777

Re: Състояние на пътя между Чуреково и Лилково?

Мнениеот Lucky Loser » Чет Авг 15, 2024 9:06 am

Пътят от Чуреково към х. Персенк е в доста добро състояние, като за черен път. За сравнение преди да го "ремонтират" имаше страшно дълбоки коловози от дъждовете и нагоре се качваше само с високопроходими джипове. Сега не е проблем и за SUV.
По-миналата седмица, докато бяхме на Персенк, малка група велосипедисти дойдоха от Лилково. Почти всички бяха с твърдаци, имаше 26-ци, ако не се лъжа, а единият беше и със семи слик гуми подобни гуми. Споделиха единствено за дъждът, който ги е прал допреди 300 м от хижата :D
Боря се за мнения - всекоя бройка е изключително важна !
П.С. И аз имам няколко велосипеда, но са тайна !

Komoot профил
Аватар
Lucky Loser

Рейтинг: 2000

Re: Състояние на пътя между Чуреково и Лилково?

Мнениеот MartinBG » Пет Авг 16, 2024 2:08 am

Благодаря за полезната информация! :agree:
MartinBG

Рейтинг: 1777

Назад към Общ форум