Похвали/Порицай веломеханика си!

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Похвали/Порицай веломеханика си!

Мнениеот the_rookie » Сря Юни 19, 2024 1:04 pm

из кръчмарския "форум" на паркетаджийския (тъп) Чичак:
-Колеги по-сериозно, недейте така,... умно момче е, програмисЧе..., но преди всичко Човек!
- Е умно, умно, колко да е умно... един цитат кат' хората не може да изкопира?!- въздъхвайки изрече бай ти Пешо с искрицата надежда ,че тия новите Човеци притежаваха поне мъничко доблест ...
Gworan-е, :beer: !
Аватар
the_rookie

Рейтинг: 2000

Мнениеот martin.radev » Пет Юни 21, 2024 6:29 am

Нещо много сте се напрегнали, и не разбрах как това, с което си изкарваме парите - стана тема и начин по който Rookie да ни, лепи етикети като "аристократи" или такива, които не се плашим от работа?
Кой си ти, че знаеш дали са ми 'лесни и немъчени' парите?Или какво може или какво не може да ремонтира IT-то?
Ти ли създаде рейтинг за трудността на изкараните пари, бе пич?? Аз докато съм на работа - не съм при детето си, това ли е лесно и немъчно?
Иначе да, разбира се - ще си платя за ремонт, ако времето, което се изисква ще ми струва повече в пари, които бих могъл да изкарам.
Това не важи, когато ремонта ще окаже влияние върху детето ми, или колелото ми (вилки и шокове не мога да сервизирам, другите неща аз си правя)

И да, и аз съм от щракачите на клавиатури, а ти с какво си изкарваш трудните, мъчни пари?
Аватар
martin.radev

Мнениеот Sprinter » Пет Юни 21, 2024 6:50 am

Словосъчетанието “форумен трол” се появява някъде в края на 80-те години. Смята се, че терминът е бил заимстван от риболова, където трол се нарича стръвта на кукичката. Тролинга по форумите много прилича на риболова. На наивните потребители се подхвърля провокационна публикация (примамка), на която те реагират емоционално и по този начин приличат на хваната риба в мрежата на флеймъра. Така или иначе, тролингът представлява публикуване на провокативни съобщения, целящи да предизвикат ответна реакция, с деструктивна цел.

Основната причина за това се корени в ниската самооценка. Твърде често в ролята на "форумен трол" попадат нереализирани в професията си хора, отхвърлени от някоя социална група, забравени фигури от близкото минало, хора смятащи се за недооценени, или новоизлюпили се философи…

Текстът не е мой, но пък някой може да се познае :offtopic:
Sprinter

Рейтинг: 1622

Мнениеот Lucky Loser » Пет Юни 21, 2024 8:49 am

Мартине, ти недей държа сметка на Всеможещия всезнаещ!
ШТракай си по клавиатурата и :jumpref:
Боря се за мнения - всекоя бройка е изключително важна !
П.С. И аз имам няколко велосипеда, но са тайна !

Komoot профил
Аватар
Lucky Loser

Мнениеот Pr3d4t0R » Пет Юни 21, 2024 9:33 am

Изображение
Аватар
Pr3d4t0R

Мнениеот martin.radev » Пет Юни 21, 2024 10:32 am

:beer:
Аватар
martin.radev

Мнениеот the_rookie » Пет Юни 21, 2024 12:44 pm

Martin Radev, в момента съм ангажиран, но ти обещавам тия дни (в неделя) да ти дам по-задълбочен отговор! Имам само една предварителна молба- конретизирай къде съм написал или внушил , че "щракачите на клавиатури" (по твойте думи) са "аристократи" във вложения от мене смисъл!
Аватар
the_rookie

Мнениеот gssatcc » Пет Юни 21, 2024 2:50 pm

Преди да изкривите темата, кой аристократ - кой не ставаше въпрос колко безумни пари струвала дадена услуга в сервиз. Само да припомня, че много залитнахте и темата не е това :) За мен лично независимо в какъв контекст нещата винаги са прости - не мога/не искам да го направя - плащам си. Не искам да си платя/не мога да си го позволя - уча се как да си го направя. :beer:
Аватар
gssatcc

Рейтинг: 1760

Мнениеот _SoRa_ » Вто Сеп 03, 2024 7:27 pm

Не са веломеханици, но съм безкрайно разочарована от omsight. Харесах си мерино клин и им писах дали имат по-малък размер от S, като им дадох размери на талия и ханш. Отговориха ми, че нямат но ще ми направят. Чаках може би месец отговор от тях, но понеже е лято и мерино клин не ми беше изобщо потребен. В един момент ми отговориха, че е готов. Получих го и с нетърпение го пробвах. Останах неприятно изненадана, че все пак са ми изпратили клин размер S, който ми беше широк и много дълъг. Все едно съм си поръчала клин размер L-XL. Писах им отново. Те предложиха да върна клина и ще направят нов. На 30.08 го изпратих към Враца като предварително им писах и те съответно ми изпратиха данни. Днес сутринта получих имейл от Еконт, че пратката ми не е получена и мога да платя 5 лв за съхранение или ще ми я върнат. Ядосах се от некоректното отношение на omsight. Отново им писах за "голямата услуга". Отговориха ми, че нямало кой да оплете нов клин и за това не са го взели!?!? WTF!?? Аз го изпратих за да си го вземат, а кога и кой ще го изплете чак толкова не ми е важно, лято е и вълнен клин не ми трябва при 30-35 градуса. Получих втори имейл от Еконт, че има приета пратка за мен и дължа близо 7 лв доставка.
Такова некоректно отношение... сега си имам клин, който не става да го нося. Или трябва да стана 180 см., около 70-80 кг, което е невъзможно.
_SoRa_

Рейтинг: 1995

Мнениеот Alexi » Сря Сеп 04, 2024 6:24 am

оплачи се в КЗП ,стоки поръчани онлайн могат да се върнат в 14 дневен срок безусловно .
Аватар
Alexi

Мнениеот ВелоВело » Сря Сеп 04, 2024 1:06 pm

Alexi написа:оплачи се в КЗП ,стоки поръчани онлайн могат да се върнат в 14 дневен срок безусловно .

Важат условия за връщането, няма такова нещо като безусловно никъде в закона.
Аватар
ВелоВело

Рейтинг: 1266

Мнениеот Boyan1984 » Сря Сеп 04, 2024 4:14 pm

Е да - не може да върнеш ползвана стока или без етикети. Ако обаче само си я пробвал и не става - 14 дневния срок без да задават въпроси си важи за връщане. Какъвто е случая.
Let's fucking DIE!
Boyan1984

Мнениеот ВелоВело » Сря Сеп 04, 2024 5:23 pm

Boyan1984 написа:Е да - не може да върнеш ползвана стока или без етикети. Ако обаче само си я пробвал и не става - 14 дневния срок без да задават въпроси си важи за връщане. Какъвто е случая.

Няма и пробвал и не пробвал :D
Аватар
ВелоВело

Рейтинг: 1266

Мнениеот _SoRa_ » Сря Сеп 04, 2024 5:56 pm

Те пожелаха да им върна клина, не съм ги молила.
_SoRa_

Рейтинг: 1995

Предишна

Назад към Общ форум