Съвет за велокомпютър

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Съвет за велокомпютър

Мнениеот CrossGRX82 » Чет Май 15, 2025 10:14 pm

Здравейте, моля за съвет за качествен велокомпютър. В момента съм със Ciclo Cm309. Обаче с тия кръгли магнити се изнервям на някоя дупка размести се....
Вчера се прибирам от работа, гледам. не отчита. Компа е сложен на лапата. Махам го от лапата, слагам го настрани хваща сигнал. Смених батерията днес на четеца, тръгвам за работа всичко точно. Тръгвам си, няма никой пак,не отчита. Компа бях го свалил и беше при мене на работа, и гледам по едно време вдигна 159км хахаха, нещо му влияеше.
За какво е толкова малко разстоянието от четеца до компа? Макс 60см.
На сина ми също слагах някакъв и той така, трябва четеца да е нависоко. Ако можеше да е долу, където се пресичат спиците, тия кръгли магнити ще седят стабилно захванати на 2те спици.

Както и да е, трябва ми нещо хубаво, с по-голям обхват. И стабилен магнит. Велосипедът е планински, ако има значение. Бюджет 100-150лв. Засега се заглеждам по CUBE RACE PEAK.
Благодаря.
Аватар
CrossGRX82

Рейтинг: 1100

Re: Съвет за велокомпютър

Мнениеот vencil » Пет Май 16, 2025 3:56 am

Аватар
vencil

Рейтинг: 1265

Мнениеот NeNo » Пет Май 16, 2025 7:46 am

Защо не погледнеш това? От скоро ползвам по- висок клас компютър на марката и съм приятно изненадан.
Дано ти се счупи climber-a докато караш DH или ФР лайно :finger:
Изображение
Аватар
NeNo

Рейтинг: 1457

Мнениеот CrossGRX82 » Пет Май 16, 2025 8:25 am

Загледах се по GPS велокомпютър, даже някаква сигма ми беше изкочила и си казах идеално, няма датчици, няма проблеми. Но се за четох във форума и се оказа май, че гпс не заменя велокомпютъра. Макар че аз карам в града и едвали ще има смущения. Ползвям го за да си глесам изминати км, да знам кога да си го обслужа. Такива неща. Ползвям и часовник самсунг, да си следя пулса. Честно казано се обърках, какво да избера, гпс или не, Сигма или друга марка....
Аватар
CrossGRX82

Мнениеот CrossGRX82 » Пон Май 19, 2025 5:45 pm

Други предложения? Кое е по добре между другото? ATS или STS предаване на данни?
Аватар
CrossGRX82

Мнениеот MartinBG » Сря Май 21, 2025 4:11 am

През годините съм ползвал и ползвам различни велокомпютри, вкл. и един Garmin с всичките му приставки и за мен най-удобни, надеждни и практични са велокомпютрите с кабел.

Предимства:
- само една батерия, която може да изкара няколко години
- няма смущения от Wi-Fi и други електромагнитни източници
- компактни
- лесни за използване - имат само най-необходимите функции и ги изпълняват отлично (ауто старт и стоп, trip и total разстояние, време на движение, средна и макс скорост, часовник)

Недостатъци:
- има кабел, който трябва някак си да стигне до лапата/кормилото (например около бронята на спирачката)
- някои модели имат слабо място - кабела може лесно да бъде скъсан/прекъснат в основата на стойката за компютърчето
MartinBG

Рейтинг: 1777

Мнениеот CrossGRX82 » Сря Май 21, 2025 9:31 am

Със сигурност ще е безжичен. Засeга се спрях на Sigma bc 14.00 cad, който е на промоция за 136лв. 90см е разстоянието до предавателя. Мисля е с усилен магнит. Което ме устройва. Не съм сигурен дали ще ползвам каданс сензора, но с тази промоция е по-евтин от колкото без каданс сензора.
Поръчах го, да видим как ще е
Аватар
CrossGRX82

Назад към Общ форум