Alexi написа:той не е от кашкавал дерайльора .. в нета хората скачат с крака върху него
Съгласен, обаче точно понеже не е програмираното слабо звено, а и такова отсъства е ясно, че при подходящ удар ще подаде възможно най-слабото такова(рамка, ос, деайльор, дропаут, без значение кое точно). Което за съжаление не е предвидено да е такова, да е евтино, малко, лесно преносимо резервно, че да може да го смениш в полеви условия. Не умуваме дали дерайльора е абсолютно по-здрав от аналогичен закачен на ухо.
В следствие на удар съм аварирал точно заради ухото(без значение как, по каква точно причина, можело ли да се избегне и т.н., но факт - случва се). Между другото баш по чукари и гори тилилейски. Извадих резервното. Махнах каквото беше останало от старото, слобих новото и продължих. Ако бях счупил t-type дерайльора какво правим......
// Демек специално с теб не коментираме дали е възможно и дали ще се случи, а коментираме СЛЕД като вече се случи какво правим в горите тилилейски.
Иначе лично на мен интересното е дали този неотменим минус например(както и други ако има такива) как седят претеглени спрямо плюсовете, ако има други такива освен по-стегнатото и прецизно превключване за което чета.