RCZ спират доставките до България. Алтернатива?

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

RCZ спират доставките до България. Алтернатива?

Мнениеот Sprinter » Пон Яну 19, 2026 3:16 pm

И така, от днес официално RCZ - сайта рулетка с невероятни оферти и мистериозни продукти спира доставките до България.
Получих мейл, че поради високите цени, бла бла, не им излизало изгодно. Истината е, че ползваха най-евтината пощенска услуга във Франция и съответно Български пощи на цени за клиента като за DHL или UPS, но явно и това вече не им изнася.
Та въпросът е - някой тествал ли е работеща алтернатива - например през Германия и GGBG ?
Чувал съм доста лоши отзиви за GLS (куриера, който RCZ ползва в Германия) - хвърляли пакети пред вратата, доставяли на съседи. Иначе с DHL и нормалните куриери не съм имал проблем с доставки през GGBG, освен една капла с DPD - там доставиха задната, а предната я върнаха на подател, щото нямало получател, а те вървяха заедно в един транспорт :banghead:
Sprinter

Рейтинг: 1882

Re: RCZ спират доставките до България. Алтернатива?

Мнениеот Boyan1984 » Пон Яну 19, 2026 3:32 pm

До Гъбко в Германия. Аз така поръчвам от Европа вече. До БГ директно - не. С гъбко стигат по-бързо и не ги мисля.
Let's fucking DIE!
Boyan1984

Рейтинг: 2000

Мнениеот Sprinter » Пон Яну 19, 2026 3:50 pm

Boyan1984 написа:До Гъбко в Германия. Аз така поръчвам от Европа вече. До БГ директно - не. С гъбко стигат по-бързо и не ги мисля.

Да, за стандартни доставки и аз нямам много забележки. По-бързо от DHL - не е със сигурност, по-евтино - в повечето случаи. Въпросът ми беше конкретно за комбинацията GLS (RCZ) и Gabco/GGBG
Sprinter

Мнениеот Boyan1984 » Пон Яну 19, 2026 4:28 pm

Това вече божа работа, както се казва. Пробваш и така.
Let's fucking DIE!
Boyan1984

Мнениеот Bi11y » Вто Яну 20, 2026 10:42 am

Над 2 години ползвам габко - там ги пращам от рцз заради безобразните цени на куриера до бг. Отделно тук в Бг идваха с някакви като БГ пощи, винаги с повредени опаковки ...
Bi11y

Мнениеот Sprinter » Вто Яну 20, 2026 6:52 pm

Bi11y написа:Над 2 години ползвам габко - там ги пращам от рцз заради безобразните цени на куриера до бг. Отделно тук в Бг идваха с някакви като БГ пощи, винаги с повредени опаковки ...

За това питах, благодаря за отговора! Имал ли си проблеми със загубени/недоставени пратки от RCZ към Gabco?
Sprinter

Назад към Общ форум