Гуми със защита против спукване

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Гуми със защита против спукване

Мнениеот ULF » Вто Авг 25, 2026 8:23 pm

Привет. След 2 години без нито една спукана гума, сега за 2 дни - 3 спукани гуми ;) Основно се кара по асфалт, черни пътища и леки пътеки. Боза не искам да слагам. Какви други варианти имам? Заглеждам вътрешни и външни гуми със защита от трънчета... Някой дали ги е тествал, че да сподели впечатления? Външна и Вътрешна Отворен съм и за други предложения :beer:
Unknown Life Form
ULF

Рейтинг: 1440

Re: Гуми със защита против спукване

Мнениеот evilzet » Вто Авг 25, 2026 10:02 pm

Неслучайно намерих трудно тези данни, но вътрешната е 620гр, външната е 1 кило. Да не говорим колко твърдо ще вози с тоя общо 1см слой .
При това положение започвай да мислиш за боза. Ползвал съм разни инсърти - кевларени, полимерни, не са панацея, пак се пука с тях.
evilzet

Рейтинг: 2000

Re: Гуми със защита против спукване

Мнениеот ULF » Вто Авг 25, 2026 11:17 pm

Грешно съм се изразил... външни или вътрешни. Няма да ги комбинирам, че ще стана като римски пехотинец ;) Защитна лента и боза съм пробвал и не е моето. За инсъртите не се сетих... Тези на Tannus Armour изглеждат обещаващи. Сериозно ли и с тях ли се пука? Баси....
Unknown Life Form
ULF

Рейтинг: 1440

Назад към Общ форум