Тениски

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Тениски

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Чет Юни 22, 2006 10:38 pm

Я вижте какво има тук:
http://bgteniski.com/t-shirts/sport%20a ... 0page3.htm
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Рейтинг: 2000

Мнениеот did » Чет Юни 22, 2006 10:42 pm

Да ти дам ли и друга идея да станеш рекламно лице на някоя голяма фирма без за това да ти се плаща?

http://brandsoftheworld.com/

намираш си логото на фирмата, която няма да ти плаща, но ще я рекламираш, сваляш си логото и в EPS формат, носиш го в някое студио, където печатат върху плат и си имаш рекламна тениска, кеф ти на Кона, кеф ни на Кина Квърталната К***а.

Хората, които си вадят хляба с това да рекламират безплатно разни фирмени знаци (или просто да ги крадат) отдавна ползват ежедневно този сайт.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот root » Пон Юни 26, 2006 8:55 am

[quote="did"]

Да ти дам ли и друга идея да станеш рекламно лице на някоя голяма фирма без за това да ти се плаща?

намираш си логото на фирмата, която няма да ти плаща, но ще я рекламираш, сваляш си логото и в EPS формат, носиш го в някое студио, където печатат върху плат и си имаш рекламна тениска, кеф ти на Кона, кеф ни на Кина Квърталната К***а.

Хората, които си вадят хляба с това да рекламират безплатно разни фирмени знаци (или просто да ги крадат) отдавна ползват ежедневно този сайт.
[/quote]

Според Админ ако освен не са се променили нещата вече - той ще каже - цитирам:
"Еднократно споменаване не е реклама".
А може да не го е написал така но аз съм съгласен с това - за сужаление пак каквото търси некой нещо и не намира - дори и с търсачката - това дали не е в наш ущърб а?
Това с рекламата е малко проблемация.
С други думи ако някой иска да рекламира бизнеса си трябва да си плаща ама ако някой иска да си купи нещо и неможе да намери магазин - и не е непренно това да е колело а нещо за него - например амортисьорно масло а? а бе мъка.
I'm root, if you see me
laughting better have a backup.
root

Рейтинг: 1200

Мнениеот did » Пон Юни 26, 2006 9:25 am

Ъъъ! Моля някой да ми преведе горното и да ми обясни каква връзка има с тениските, че не мога да му хвана идеята. За мен ли се отнася???

Въобще не го разбирам - за това, че съм постнал сайта

ли са протестите на root, или въобще не са протести, а просто говорене някакво... не разбирам.

За да не стане объркване, ще поясня:

На хората, занимаващи се с реклама често им се налага да използват лога и запазени знаци на различни (по-големи или по-малки) фирми - за рекламни материали на техни представители, за тениски на мераклии да ходят шарени и т.н.

Та това сайтче просто предлага безплатно такива неща - долу в search-а написвате коя фирма ви интересува и ведната безплатно имате EPS файл с всичките и запазени знаци. Има и ровене по азбучен ред, ама е тромаво. Това е. Написах го не за да правя реклама на нещо, а да дам идея на хора, които искат да си направят я тениска, я стикер, лепенка, визитка .... или квото там им се иска, от къде могат да си смъкнат безплатно качествено векторно изображение на желаните емблемки. Базата данни с EPS-файлове е впечатляваща. Например за kona излизат 8 запазени знака, за marzocchi излизат цели 13!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Гост » Пон Юни 26, 2006 9:42 am

@Нервен Хамстер :thumbu:
@did Изтеглям си файла и отивам в сайта на Хамстера,така ли?
Гост

Мнениеот did » Пон Юни 26, 2006 9:44 am

[quote="Werewolf"]

[/quote]

ааа, сайта на хамстера не го знам дали работи с файлове на клиента.

Студия, които печатат върху плат в малък тираж има много, но конкретно за никоя фирма не мога да гарантирам, че ще го направи. Преди време аз така съм си правил фанелка с надпис "Крива спица", взеха ми 2 лева за печат :)
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Admin » Пон Юни 26, 2006 9:53 am

[quote="Werewolf"]

[/quote]

Може и на друго място, където правят щампи върху тениски. Не мога да ти препоръчам конкретно, но предполагам, че в интернет могат да се намерят достатъчно адреси.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот tanya » Пон Юни 26, 2006 10:36 am

Със знаци или емблеми по тениските и колелета няма никакъв проблем. Избирате си някаква емблема (или си правете своя собствена - каквато успее да ви роди фантазията). Записвате си я във форма директно за изрязване с плотер (става лесно на Corel. След това отивате в някоя рекламна агенция, избирате си фолио - можете да се удавите в цветове. Плащате си само за фолиото и за изрязването. Според вида на фолиото и големината, излиза между 2 и 4лв. За тениски е подходящо онова мъхестото фолио (не се сещам точно как му беше името). Може да се лепи и с ютия и хваща здраво - трябва само да си изберем подходяща тениска. За по-сложни и по-големи модели добре става със ситопечат, но съответно за единични бройки излиза около 20лв.
И аз смятам да заформя някоя нова тениска (home made) за състезанието в Родопите, но дано ми остане време за това.
Изображение
Аватар
tanya

Рейтинг: 1913

Мнениеот did » Пон Юни 26, 2006 11:04 am

[quote="tanya"]

Записвате си я във форма директно за изрязване с плотер[/quote]

Точно такъв формат е EPS.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Гост » Пон Юни 26, 2006 11:09 am

[quote="tanya"]

Със знаци или емблеми по тениските и [b][size=100]колелета[/size][/b] няма никакъв проблем.
[/quote]
Това какво ще рече?Че мога като им дам файла да ми направят картинката на лепенка или?

@Admin Знам,ще потърся.:thumbu:
Гост

Мнениеот tanya » Пон Юни 26, 2006 2:47 pm

@werewolf
Носиш си картинката в агенцията, ако не е готова за изрязване, там ще ти я направят. Е може да вземат 1-2лв отгоре. Фолиото се изрязва на плотер и излишното се отстранява - остава само необходимото. След това се използва транспортна лента за да се прехвърли лепенката на колелото. Може отново те да ти го направят. Тук проблема е, че трябва точна ръка и око за да се постави добре - да не стане накриво. Минаваш няколко пъти отгоре с някой парцал за да залепне добре и след това махаш транспортната лента. Забравих да кажа, че е добре, първо да се почисти хубаво повърхността където ще лепим. Много добре на колелета стои светлоотразителното фолио - вечер си имате допълнително осветление. Е има и недостък - малко ще блести на снимките:D. Фолиото върху колелото издържа доста време, ако не си миете с някоя здрава четка возилото, ще изкара минимум година.
Изображение
Аватар
tanya

Рейтинг: 1913

Мнениеот did » Пон Юни 26, 2006 2:52 pm

[quote="tanya"]

@werewolf
Носиш си картинката в агенцията, ако не е готова за изрязване, там ще ти я направят. Е може да вземат 1-2лв отгоре. Фолиото се изрязва на плотер и излишното се отстранява - остава само необходимото. След това се използва транспортна лента за да се прехвърли лепенката на колелото. Може отново те да ти го направят. Тук проблема е, че трябва точна ръка и око за да се постави добре - да не стане накриво. Минаваш няколко пъти отгоре с някой парцал за да залепне добре и след това махаш транспортната лента. Забравих да кажа, че е добре, първо да се почисти хубаво повърхността където ще лепим. Много добре на колелета стои светлоотразителното фолио - вечер си имате допълнително осветление. Е има и недостък - малко ще блести на снимките:D. Фолиото върху колелото издържа доста време, ако не си миете с някоя здрава четка возилото, ще изкара минимум година.
[/quote]

Таня, лепене с напасване на око върху суха повърхност и обезвъздушаване с парцал не бих го препоръчвал, особено при големи едноцветни области. Има си по-подходящи техники и инструменти. Ако някой се интересува от занаятчийските подходи за лепене на фолио, най-добре ще е да помолите някой опитен да ви покаже, а не да се обяснява тук, щото има доста тънкости.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Назад към Общ форум