от bikerider » Пет Ное 10, 2006 11:34 am
[quote="did"]
ми... според мен пък все повече хора започват да осъзнават, че за да се кара колело в планината не е необходимо да има курорт със специални съоръжения, за които да се плаща, а просто да има планина.
[/quote]
и къде му отива края когато ВСИЧКИ се юрнат по планините да бият "кучки" по завоите?
Не, аз съм твърдо на мнение, че този спорт ако/когато стане наистина масов трябва да се сложи в някакви рамки - в случая байк-парковете са добро решение и ZK е прав. Като не искат да плащат обезщетения, да монтират на пътеките сензори и на колелата излъчватели и готово - в реално време ще следят кой излиза от пътеката и като се пребие - йок обезщетение...
А иначе самосиндикалното каране из планината... не ми се мисли като те спипа някой рейнджър, че караш по необозначена пътека... тук у нас е разграден двор, някои съвестни хора използват това, за да карат безплатно и същевременно да пазят планината, ама те за жалост са малцинство (и това май важи в световен мащаб)...
@PtD:
[quote]
Не е въпросът дали си плащаш, а че в доста от парковете е абсолютно забранено за колела, а на някои дори е забранено да излизаш от туристическата пътека!
[/quote]
Чакай, чакай, в статията става дума за курорти предлагащи планинско колоездене.
Do or do not. There is no try...