Добавки

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Добавки

Мнениеот iiccoo » Съб Яну 20, 2007 11:29 am

Някой пил ли е някакви добавки? Преди някой маратон из гората или на дълъг път или за ей така за тонус... някой от Б витамините, креатини и други по-силни?
Само да помоля хора, които ще развиват теории, че от креатин или от протеини се умира не по-късно от седмица да не пишат :beer:
Аватар
iiccoo

Рейтинг: 1200

Re: Добавки

Мнениеот Teodor40 » Съб Яну 20, 2007 11:57 am

iiccoo написа:Някой пил ли е някакви добавки? Преди някой маратон из гората или на дълъг път или за ей така за тонус... някой от Б витамините, креатини и други по-силни?
Само да помоля хора, които ще развиват теории, че от креатин или от протеини се умира не по-късно от седмица да не пишат :beer:

Искаш да кажеш или по-силни сигурно щото те не са нищо и ефекта е по-скоро върху психиката, че пиеш нещо. Креатина има зареждащ период т.е. не може да го пиеш преди някакво събитие и да очакваш ефект. Пии аминокиселини ако ти се дават пари за такива неща. От тях ще усетиш най-добър ефект. Има и доста хапчета но аз лично не съм привърженик особено ако има адреналин защото все пак на някой хора сърцата не са им мн стабилни и може да стане некоя беля а преди това да си мислиш, че си здрав и нямаш такива проблеми.
Аватар
Teodor40

Рейтинг: 1896

Мнениеот iiccoo » Съб Яну 20, 2007 12:25 pm

Аз не искам съвет, за да пия нещо, а просто анкетирам. И това за креатина ми е ясно, но не пречи да го пиеш по-продължително ако ще да е с цел зареждане за бъдещото продължително изпитание в гората. А за по-силните го казах така, тъй като от креатина натам нямам опит и не съм пробвал нищо и не ги познавам. А за кои имаш предид, че ефекта е върху психиката ?
Аватар
iiccoo

Мнениеот codename47 » Съб Яну 20, 2007 12:40 pm

аз съм пил аминокиселини ама трябва да ги пиеш редовно за да се натрупат, ей така ако ги пиеш за възстановяване по 1-2 не усетих ефект. Това е ако искаш да градиш физика постепенно, ако искаш еднократно за маратон или нещо подобно може би трябва некакъв стимулант за издържливост който да ти освободи запасите от организма-кофтито е че после се скапваш тотално
Ако приемете ограниченията си, ще успеете да ги прескочите и да минете отвъд тях!
Аватар
codename47

Рейтинг: 2000

Мнениеот Admin » Съб Яну 20, 2007 2:45 pm

Надявам се никай да не се обиди, но на подобни въпроси отговор може да даде най-вече някой добър специалист, например спортен лекар (но сама по себе си такава квалификация не значи задължително достатъчно задълбочени знания) или пък човек, който е изчел достатъчно на брой и като сериозност неща, а вероятно и изпробвал доста различни видове хранителни добавки... С други думи, призовавам ви да не се изхвърляте с догадки и непроверени съвети, защото темата е много сериозна, а и последиците от следване на лош съвет в случая може да не са от най-приятните.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот Teodor40 » Съб Яну 20, 2007 2:55 pm

Аз имам известен опит, но не ми се занимава да пиша тонове информация по темата при положение, че гугъла е на разположение. Аминокиселините са най-подходящи според мен и не е вярно това което codename47 написа за натрупването им.
Зависи силно от човека и къде точно е слабоста му при по продължителни и интензивни натоварвания- мускулите, енергията, кислорода... строго индивидуално е.
Аватар
Teodor40

Рейтинг: 1896

Мнениеот iiccoo » Съб Яну 20, 2007 7:48 pm

Админ съгласен съм с теб за сериозността на въпроса. Познавам хора изпатили си от некомпетентни съвети и никакъв опит.
Но вие не разбрахте наклона на темата. Далече съм от мисълта да обсъждаме подобни вещества-кое какво действие има, как се приема, какви странични ефекти може да предизвика и др. Просто исках да разбера някой ползвал ли е някакъв стимулант преди някакво натоварване по-сериозно.
Аватар
iiccoo

Мнениеот Sp3c7r3 » Съб Яну 20, 2007 10:25 pm

Такамм. Въпроса е какво точно ви трябва.
Моята лична гледна точка е, че това което се продава на пазара като т.нар. "енергетици" е добро, но крайно недостатъчно.

Значи формулата за power според мене е тая:
Вариант 1:
Отивате в магазинчето за китайски стоки над женски пазар. Взимате черен чай и слагате две супени лъжици в 1л вода. Варите докато не стане по-черно от кафе. Охлаждате, добавяте 5-6 лъжици мед и пресипвате в термос за да стои студено (или топло, кой как иска). Овесени ядки преди каране (със мед или захар) и по възможност - повечко. Пълните раницата с вафли боровец и отплавате.

Вариант 2:
Креатин (biotech) - да се пие както трябва ей!
Протеини - 3 супени лъжици whey преди каране
Глутамин, таурин и всичко останало от вариант 1 без чая, че неутрализира креатина.

Всъщност добавките които може да ползвате са изкючително малко, тъй като гейнерите и протеините са неприложими в случая.

НО!!! Ако искате да отслабнете докато карате нещата стоят съвсем друго яче. Тогава набивате acetyl L-carnitine, fatburner някакъв, кафенце (или още по добре от Чайчето), 3 аспирина, колана за отслабване, яхате колелото и както е казал Печо Мух - "Колкото повече, толкова повече"

Моят съвет е: ако учите химия и наистина сте убедени че сте чели много (не ДОСТАТЪЧНО а МНОООГО), прибегнете до анаболни стероиди. Една малка част от тях са безвредни при перманентен прием, а при краткосрочен такъв - всички. Напр. спортното чудо Кленбутерол дава невероятни резултати първите 2-3 цикъла. (при всеки различно).

Това от мен. За друго сега не се сещам. Ще добавям още.

А, горе видях. Може да вкарате аминокиселини, но не препоръчвам заради цената.
И който не му достига, разбира се под лекарски надзор да блъска адреналин венозно. Няма да му пука дали може да пази равновесие или не, няма да му пука дали има колело :) Бтв адреналина се използва като кръвоспиращо средство но никъде не го изписват, точно заради горното изречение, както и заради това че е токсичен в големи количества и всякакви такива...
(ех, де таквиз лекри дето изписват адреналин, пък че и да го бият, ама....)
Изображение
Аватар
Sp3c7r3

Рейтинг: 1695

Мнениеот iiccoo » Съб Яну 20, 2007 10:51 pm

Като споменахте за напушване два пъти през живота си съм се напушвал (преди 4 години) и единият от тях беше преди да се кача на колело. По принцип това вещество не ми понася и много се паникьосвам-не е като да си пиян и да ти е гот, а мен ме сдухва. Та дръпнах няколко пъти и викам на приятеля ми "айде аз няма да пуша повече че съм с колело" и то го казах на бъзик, защото не предполагах, че от 5 дръпки ще ме хване. И си тръгвам аз из центъра към вкъщи и по едно време както си карам на паветата усещам как се возя много плавно-нагоооре, надооооолу, нагооооре, надоооолу. Искам да отбележа, че още не си бях сложил амортисьор :rofl: Много се панирах и спрях в една градинка да ми помине малко да не стане белята.Та съветът от мен е НЕ КАРАЙТЕ НАПУШЕНИ ако ще и в планината да сте сами на поляна пак не знавете какво може да стане.
Аватар
iiccoo

Мнениеот pe60t0 » Нед Яну 21, 2007 12:08 am

iiccoo написа:Като споменахте за напушване два пъти през живота си съм се напушвал (преди 4 години) и единият от тях беше преди да се кача на колело. По принцип това вещество не ми понася и много се паникьосвам-не е като да си пиян и да ти е гот, а мен ме сдухва. Та дръпнах няколко пъти и викам на приятеля ми "айде аз няма да пуша повече че съм с колело" и то го казах на бъзик, защото не предполагах, че от 5 дръпки ще ме хване. И си тръгвам аз из центъра към вкъщи и по едно време както си карам на паветата усещам как се возя много плавно-нагоооре, надооооолу, нагооооре, надоооолу. Искам да отбележа, че още не си бях сложил амортисьор :rofl: Много се панирах и спрях в една градинка да ми помине малко да не стане белята.Та съветът от мен е НЕ КАРАЙТЕ НАПУШЕНИ ако ще и в планината да сте сами на поляна пак не знавете какво може да стане.

Ми да и аз точно това имам предвид...то все пак си е до организъм и всеки човек си е различен...е примерно веднъж карах с един юнак и той преди спускането извади някаф зелен приятел и вика аре ? и аз абе ти луд ли си как ше карам после..и той ми ок аз само малко за тонус..и караше по бързо от мен :D ..ама като цяло все ми се струва ,че не е подходящо и препоръчително , така че преди да знаете как се отразява на вас не го практикувайте ! :)

а пък за такива тонуси...според мен най добре е без никакви такива химий..лично мнение...сипвате мед в водата или пък такъв черен чай за който спомена спектър сигурно също добре влиза...аз в планината без 2-3 сникърса не тръгвам..и от тях има голям ефект :)
Make the sport fun not the fun a sport...
Аватар
pe60t0

Рейтинг: 1390

Мнениеот klmn » Нед Яну 21, 2007 7:19 am

Бира с лимонада-яко е! :)
"пришалец"
Аватар
klmn

Рейтинг: 1692

Мнениеот kagami » Сря Яну 24, 2007 4:01 pm

Аз пия витамин С с биофлавоноиди (вещества, които се съдържат в бялото под кората на цитрусовите плодове и помагат за качественото усвояване на витамин С) и мултивитамин - Full Spectrum. Витамин С определено ми действа ободряващо.

За ставите пия Joint Protex - пак добавка на същата фирма, която съдържа глюкозамин и разни други полезни за ставите неща.
Важно е да вършиш това, което смяташ за правилно.
Аватар
kagami

Рейтинг: 1980

Мнениеот Lubo » Сря Яну 24, 2007 4:11 pm

kagami написа:.....За ставите пия Joint ......

Мила, това не се ли пушеше? :beer:

:) шегичка :beer:
Е по-зле не може да стане ... Може, може
Аватар
Lubo

Рейтинг: 1720

Мнениеот pe60t0 » Сря Яну 24, 2007 5:08 pm

още едно безотказно средство : H2O :popcorn:
Make the sport fun not the fun a sport...
Аватар
pe60t0

Рейтинг: 1390

Мнениеот axelmax » Сря Яну 24, 2007 6:53 pm

аз ползвам само бирена мая на Сома,
чуствам се много добре,само при предозиране е кофти
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот Lubo » Чет Яну 25, 2007 10:37 am

axelmax написа:аз ползвам само бирена мая на Сома,

Е да де, но от бирената мая започваш ад се потиш зверски, все пак се плозва и за изчистване на кожата. Да не говорим, че и потта ти почва да смърди ужасно :)
Е по-зле не може да стане ... Може, може
Аватар
Lubo

Рейтинг: 1720

Назад към Общ форум