Връх Полежан

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Мнениеот did » Пет Фев 23, 2007 1:30 pm

Alien написа:От 2 години жесток тормоз. Което, разбира се, никак не значи, че на теб ще ти издържи и 1 месец. Просто съм имал късмет. Това НЕ е вилка, която трябва да се подлага на нещата, които аз съм й причинявал и ще й причинявам.

дет' се вика:

"Вилката е в отлично състояние, само нормалните козметични драскотини. Редовно е сервизирана. Качвана е най-много 100-тина пъти на Витоша, няколко пъти на Рила и Пирин, 4-5 пъти в Родопите и малко на Марс. Цена - по договаряне. За контакти, търсете щепсел."
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот Alien » Пет Фев 23, 2007 2:16 pm

AgentOrange написа:Знаех си аз, че има хляб в тоя район и лятно време...
Как работи лифта докато няма сняг? Оглеждали ли сте се за пътеки около пистата? Зимата се кара доста приятно в горите...

Статията и снимките са жестоки! Евала :)

Не го слушай Любчо, страааашно е там. :) Черният път в началото с камънаците с меко колело ще е просто ултиматният даунхил. :) А после пътечката под лифта избрива рибата! Трябваше да я пробваме и в долната част, ама там вече е ТОЛКОВА стръмно, че ще е истерично. :) Леле, вече ми се ходи. :)
I feel terrified, which is... you know, sickest feeling ever.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот did » Пет Фев 23, 2007 3:05 pm

От много време си мисля къде в Пирин наистина е подходящо и къде не е подходящо за колоездене.

Макар че Полежан и идеите на Лъчо не ми влизат в списъка на подходящите места, този списък съвсем не е кратък. Голям мерак ми е например след 1-2 години да си спретна с добра компания някакво 3-4 дни велопреходче по маршрут в Пирин, който да става за колоездене, а не само бутане нагоре и после FR. Такива маршрути има!

Южната част на Пирин над Мелник и Роженския манастир (около х.Пирин) определено е доста велофилна. Върти ми се в главата нещо като преход х.Безбог - х.Пирин (след портата покрай реката се кара 100%), оттам към х.Каменица през Баш-мандра (след тикането нагоре до билото между Зъба и Куклите следва чудна пътека надолу, която е и естествено находище на манатарки). Оттам може да се иде до Синаница (също велофилен маршрут, с изключение на носенето нагоре след Спано поле) и слизане към Кресна... Има и други варианти, които си включват носене и бутане, но колелото там не е непотребна вещ, както би било например на Кончето. Ако човек се дотътри с колата до Сандански, може да се направи и врътка само през Мелник, манастира, х.Пирин и т.н. и да се окаже, че началната и крайна точка съвпадат, което е удобно... Може и маршрутът да се завърти в обратна посока, което сменя местата на носенето и карането, и го прави един напълно различен маршрут. Абе... имам си разни идеи :)

Ще оставя тези идеи още малко да поферментират, щото бърза работа нямаме... Обаче, рано или късно, една такава разходка ще бъде проведена ;)
Аватар
did

Мнениеот Admin » Съб Фев 24, 2007 2:12 am

Благодаря за идеите! ;) :beer:
Аватар
Admin

Предишна

Назад към Общ форум