Scott и карбон неможе да бъде

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Scott и карбон неможе да бъде

Мнениеот ramam » Вто Мар 13, 2007 4:04 pm

Мислех си че Скот са добри колела ама като прочетох това:
http://forums.mtbr.com/showthread.php?t=244081

И сега вече си мисля как въопще са оставили да се потроши и рамката че и момчето дето си е платило не малки пари.

The first one…stress fractures developed about 2” above the BB on the down tube, I was told by my LBS and local Scott dealer (not at all familiar with the bike by the way) that the cracks were superficial and only on the surface.

?????
superficial

малее
ramam

Рейтинг: 1125

Re: Scott и карбон неможе да бъде

Мнениеот did » Вто Мар 13, 2007 4:24 pm

ramam написа:Мислех си че Скот са добри колела ама като прочетох това:

И кво като прочете това? Реши, че Скот не са "добри колела" ли? :popcorn:
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот Admin » Сря Мар 14, 2007 12:06 am

@ramam
Ще ме прощаваш, ама темата ти е написана доста тенденциозно и неадекватно. Почти съм сигурен, че не е нарочно, но все пак да си кажа.
Не за друго, а защото заради един случай някъде там в САЩ с човек, за когото дори не можеш да си сигурен как я е карал, ти вадиш изводи за всички карбонови велосипеди с марка Scott. Знам, че не си го написал това, но заглавието на темата ти звучи по този начин и предизвиква такива мисли. Затова, моля те, подхождай малко по-прецизно в бъдеще, иначе може за пореден път да възникнат излишни заяждания и "религиозни" спорове. :peace:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот ramam » Сря Мар 14, 2007 12:34 pm

Искам да кажа че тези от Скот са му казали да си кара колелото въпреки че е имало очевидна пукнатина на рамката - а и при това е карбонова и без дори тези "експерти" от Скот да са я видяли.
Какво означава това?
Обажда се по телефона и казва ами тук имаме един клиент дето твърди че рамката е пукната какво да му кажем?
Ами кажете му че то тва не е пукнатина то това е така излеждащо като пукнатина???
Малее и то това е в Щатите, мога да си представя колко компетентни ще са тук в България.
Тенденциозно казваш може да си прав знам ли но явно е тенденциозно след като 3 пъти са му сменили рамката и най после са му върнали парите - последното ако го видя в България няма да го повярвам.
И рамката е за AM а пък той е писал специално че кара агресивно но е и AM ние му казваме XC и рамката не е издържала какво пък остава за останлите рамки дето не са за AM те сигурно с поглед се чупят.
Ето какво мислят хората за Скот:
http://forums.mtbr.com/showthread.php?t=253654
ramam

Рейтинг: 1125

Мнениеот airborneone » Сря Мар 14, 2007 12:57 pm

ramam написа: какво пък остава за останлите рамки дето не са за AM те сигурно с поглед се чупят.

Хора различни, начини и схващания за стил на каране също. Аз преди си мислех че карам определен стил , сега вече и аз започвам да си мисля че карам "агресивно ам" . (за справка колелото с което се кара: http://images14.snimka.bg/002373084.jpg )

ramam написа:Ето какво мислят хората за Скот:
http://forums.mtbr.com/showthread.php?t=253654

:nono: това мислят хората за този определен модел на скот.

п.п.
Рамката на един фр (скот ) до колкото знам е доста тормозена , отдолу е почти плоска от някакъв удър, и все пак си се търкаля без проблеми , така че крайни изказвания , това е хубаво , това лошо, алах алах и тн. не са много уместни.
То нещата в тоя живот са си и до къстемт...
Аватар
airborneone

Рейтинг: 1998

Мнениеот Harka » Сря Мар 14, 2007 1:17 pm

@ramam:
Спри вече с неадекватните си дървено-философски изказвания.
Аватар
Harka

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Сря Мар 14, 2007 1:44 pm

ramam написа:Искам да кажа че тези от Скот са му казали да си кара колелото въпреки че е имало очевидна пукнатина на рамката - а и при това е карбонова и без дори тези "експерти" от Скот да са я видяли.

Нещо не си дочел!
Става въпрос за местен дистрибутор на Скот
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот Admin » Сря Мар 14, 2007 2:59 pm

@ramam
Както вече казах, ти правиш обобщение за цялата марка от един единствен случай. Съжалявам, но ако това не е тенденциозно, не знам кое би било повече ;)
Освен това явно не се отказваш лесно от подобен тип логика, твоя си работа.
И двете неща бяха характерни за предишния ник, отговарящ на твоето IP... егати, да не би по IP-то да се предава нещо заразно? ;) :D
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот bikerider » Сря Мар 14, 2007 3:20 pm

Пфффф, ramam, айде дай малко по-сериозно?

Какво сега, да спрем да купуваме Скот щото един човек спраскал Ransom.
Да спрем да купуваме RAM щото някой троши HT-та като топъл хляб.

Ти ще строшиш ли такава рамка? Има ли значение нещо друго?
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Назад към Общ форум