Въпрос за стар велосипед

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Въпрос за стар велосипед

Мнениеот pocket-rocket » Чет Мар 29, 2007 6:29 pm

OFF: Здравейте, всички, преди въпроса, благодаря на хората за ентусиазма и труда им в мтб-бг, който чета от няколко дни..

Имам въпрос, струва ли си следното колело:
рамка стоманена твърда NAKAMURA SUMMIT XT 19''
кормило NAKAMURA
спирачки, команди (с два пръста), лостчета за спирачки и дерайльори SHIMANO DEORE XT
курбели алуминиеви SUGINO
предна главина exage HB RM50
задна главина няма име
капли алуминиеви ALESA
задна гума HEAD.......LL Panaracer 26''
предна гума за смяна
твърда вилка
седалка selle royal
педали алуминиеви
бележки: зъбите на венците ми изглеждаха повечко поизхабени, е, със сигурност си личи яко карано колело.
pocket-rocket

Рейтинг: 1210

Мнениеот did » Чет Мар 29, 2007 6:32 pm

Какво значи "Струва ли си"?

Ако ти го подаряват, имаш бол място къде да го държиш и не смяташ да го караш, сигурно си струва. Аз обаче и в тоя случай не бих го взел, защото после ще трябва аз да му мисля къде да го изхвърлям.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот mih » Чет Мар 29, 2007 7:22 pm

@pocket-rocket

Колелото е подходящо за т.нар. парково каране, също и за средство за придвижване в града, понеже няма да привлича много погледите.

Обаче:
- най-вероятно скоро ще трябва да му сменяш венци (предни, задни, плюс верига), което е скъпа процедура, отделно може да има несъответствия в стандартите и да се наложи да сменяш и други компоненти покрай тях
- възможна е скорошна смяна и на шините, ако са "издълбани" отстрани от накладките на спирачките и се кривят лесно (или ако вече са накривени необратимо), също и на спиците, ако се чупят лесно.
- и т.н. според състоянието на различните компоненти...
Неприятното е, че дори само тези две подмени са достатъчни, за да платиш дори и повече, отколкото си дал за цялото колело.

На твое място бих си го карал така както си е дорде издържи, но бих се замислил и за друго колело, с което да усетиш истинска наслада от карането, и с което да можеш да си позволиш да покараш комфортно и в планината. По това подменяй само каквото се счупи и каквото наистина има нужда от смяна и си го дръж за транспортиране и разходки.
Революция в главата!
Аватар
mih

Рейтинг: 1897

Мнениеот pocket-rocket » Чет Мар 29, 2007 8:04 pm

благодаря за бързите отзиви, прави сте и двамата, наистина не се знае колко ще издържи, пък, да, за насладата, да, да, и не бих искал аз да му мисля къде да го изхвърлям, нарочно не казах, продават го за 150 лв.
pocket-rocket

Рейтинг: 1210

Мнениеот Stuny » Пет Мар 30, 2007 8:11 am

зависи в какво състояние е и за какво го искаш , аз лично карам едно мнооого старо колело с ЛХ монтаж из града и съм много доволен от него за това за което го ползвам , просто няма нищо общо с някой крос за подобни пари
само да уточня , аз го взех моето за 90лв преди 5-6 години , от тогава не съм му купувал нищо освен калодки
Stuny

Рейтинг: 2000

Назад към Общ форум