Въпрос за скоростите ?

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Въпрос за скоростите ?

Мнениеот Гост » Пет Мар 30, 2007 3:32 pm

Така като за начало искам да уточня че преди 1 - 2 години имах бмх без скорости и си карах на воля докато не се натроши и го пратих на село . Вчера си купих чисто нов бегач с преден и централен амортисиор , с предна дискова спирачка и скорости , много му се радвам :) :^: . Та излизам да карам и започвам да сменям скоростите ами сега :confused: . Та въпросът ми е кога се кара ( на каква настилка и наклон ) на 1 , 2 ,3 ,4 ,5 и тн и как най - плавно да сменям скоростите .

П.П. Надявам се да ми обясните като на начинаещ както и се надявам да съм оцелил раздела . :)
Гост

Мнениеот Admin » Пет Мар 30, 2007 3:35 pm

Ти сериозно ли? :crazy:
И как ще обясниш това, че никът ти съвпада с този на друг съфорумец, само дето има някаква добавка отзад?
Ако това е поредната ебавка и форумна лигня, бързо ще се разбере и няма да имаш кой знае каква възможност за развитие във форума...
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот Гост » Пет Мар 30, 2007 3:44 pm

не ве човек аз се пиша така и в други форуми . Съжелявам за грешката , какво да направя :dunno:

П.П. Някой ако може да ми помогне
Гост

Мнениеот boi4ka » Пет Мар 30, 2007 4:33 pm

С колко скорости или по-точно с колко венци е колелото, отпред и отзад?
Аватар
boi4ka

Рейтинг: 1805

Мнениеот bikerider » Пет Мар 30, 2007 5:04 pm

Абе май се обиди момчето/момичето? :V::crap::bawling::rofl::rofl::rofl:

@I need money <>:
Mалък венец отпред - малка скорост.
Голям венец отзад - пак малка скорост.

:roll2::roll2::roll2:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Re: Въпрос за скоростите ?

Мнениеот mitakaman » Пет Мар 30, 2007 5:16 pm

I need money <> написа: Та въпросът ми е кога се кара ( на каква настилка и наклон ) на 1 , 2 ,3 ,4 ,5 и тн
П.П. Надявам се да ми обясните като на начинаещ . :)

Еми прецени как ти е най-удобно и си карай всичко е строго индивидуално :D
Аватар
mitakaman

Рейтинг: 1977

Мнениеот boi4ka » Пет Мар 30, 2007 5:34 pm

mitakaman написа:
I need money <> написа: Та въпросът ми е кога се кара ( на каква настилка и наклон ) на 1 , 2 ,3 ,4 ,5 и тн

Абе не е точно така....
На него може да му допада на малкия отпред и на малкия отзад, ама не е за препоръчване :nono: :nono:

I need money <>, най важното е винаги веригата да е успоредна на венците. С други думи, когато си отпред на малкия венец, отзад си на най-големите два/три. На средния отпред имаш по-голям избор, без крайните малки и големи. И аналогично, когато си на най-големия отпред, отзад си на най-малките два/три.
В първия случай/на малък отпред/ се кара по наклони, нагоре разбира се:):)втория няма да го обяснявам, а третия случай е когато се движиш с по-голяма скорост и искаш да не ти се откачат краката :D

И още нещо доста важно, когато сменяш скоростите, гледай това да става плавно и без голям натиск върху педалите при самото прехвърляне на веригата. Така ще избегнеш излишни шумове и ще удължиш живота на веригата/венците.

И накрая, но не на последно място, смазвай и чисти редовно :D :D

Успех:) :agree:
Аватар
boi4ka

?

Мнениеот NikR » Пет Мар 30, 2007 11:03 pm

някой да обясни как се въртят педалите - долната част на крака натиска педала или горната го дърпа нагоре ???
по часовниковата стрелка ли и гледано от къде ??? :confused:
:D :rofl: :) ;)
Не мога да разбера как някои мъже се подмокрят, като видят парче тръба, заварено там където му е мястото.
Аватар
NikR

Рейтинг: 1220

Мнениеот shepo » Съб Мар 31, 2007 12:13 am

маи това е строго индивидуално??? :)
shepo

Рейтинг: 1606

Мнениеот _nightmare_ » Пет Апр 06, 2007 4:05 pm

boi4ka написа:
mitakaman написа:

Абе не е точно така....
На него може да му допада на малкия отпред и на малкия отзад, ама не е за препоръчване :nono: :nono:

I need money <>, най важното е винаги веригата да е успоредна на венците. С други думи, когато си отпред на малкия венец, отзад си на най-големите два/три. На средния отпред имаш по-голям избор, без крайните малки и големи. И аналогично, когато си на най-големия отпред, отзад си на най-малките два/три.
В първия случай/на малък отпред/ се кара по наклони, нагоре разбира се:):)втория няма да го обяснявам, а третия случай е когато се движиш с по-голяма скорост и искаш да не ти се откачат краката :D

И още нещо доста важно, когато сменяш скоростите, гледай това да става плавно и без голям натиск върху педалите при самото прехвърляне на веригата. Така ще избегнеш излишни шумове и ще удължиш живота на веригата/венците.

Благодаря за изчерпателния отговор но като начинаещ не разбрах едно как да разбера кога на кой венец съм и израза "веригата да е успоредна на венците" не ми стана много ясна . Благодаря и на другите който са отговорили на въпроса ми .

П.П. : Подвизавах се под ника @I need money <> но поради дублаж с друг ник профила беше истрит . ;)
Аватар
_nightmare_

Рейтинг: 1200

Мнениеот ilinkolov » Пет Апр 06, 2007 4:11 pm

Чети тук. 15-та страница.
от всичко по нещо и от нищо достатъчно
Аватар
ilinkolov

Рейтинг: 1251

Мнениеот bikerider » Пет Апр 06, 2007 4:28 pm

_nightmare_ написа:кога на кой венец съм

Ми то се вижда, дори да нямаш индикатори на командите :)

_nightmare_ написа:израза "веригата да е успоредна на венците" не ми стана много ясна .

Има се предвид веригата да е успоредна на равнината на венците.
Колкото е по-голямо отклонението от тази равнина, толкова по-бързо се изхабява веригата (която и бездруго е консуматив, ма все пак :))
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот boi4ka » Пет Апр 06, 2007 5:10 pm

_nightmare_ написа:
boi4ka написа:
mitakaman написа:

Абе не е точно така....

Благодаря за изчерпателния отговор но като начинаещ не разбрах едно как да разбера кога на кой венец съм и израза "веригата да е успоредна на венците" не ми стана много ясна . Благодаря и на другите който са отговорили на въпроса ми .

П.П. : Подвизавах се под ника @I need money <> но поради дублаж с друг ник профила беше истрит . ;)
:):):)

Имам впредвид, че с карането ще свикнеш и даже няма изобщо да се замисляш :D

Иначе, пробвай не в движение и виж как стои веригата на венците/когато е отпред на малкия и отзад на големия/...тогава нещата са нормални и веригата е успоредна на равнината на венците.

После смени/отпред на малкия, отзад СЪЩО НА МАЛКИЯ/ и виж как се суче, стърже и издава странни звуци...е до такива положения не трябва да се стига :D

Просто го направи и ще се убедиш сам...и карай колкото може повече и по-надалече :D
Весели празници :beer:
Аватар
boi4ka

Назад към Общ форум