от kapitango » Пон Юли 09, 2007 9:52 am
Ето как мина вчерашния вело- излет. Тръгването беше в 8.00 от центъра. Прехода, който направихме бе с дължина 78км (Плевен- Ясен- Крушовица- Г.Дъбник- Писарово- Искър- Д.Дъбник-Ясен- Плевен). и беше изминат за 3 часа и 20 минути с една почивка за Сникерс, бира или безалкохолно на Искър. Кара се само по асфалтов маршрут но се минава в страни от натоварените пътни артерии. Общо взето точно тук се разминава с представите ми за удоволствие от карането. Това е за шосейки и туристически байкове с гуми за шосе напомпани на над 4 атмосфери. Трудно се подържа средна скорост от 25км/ч с гуми за офроуд (рядко падахме под тази скорост). Успявах да им дръпна само по стръмните баири нагоре, иначе карах плътно след водача. Може би защото бях и най- младия от тези, които вчера участваха в мероприятието. До колкото разбрах в клуба членуват 19 членове. Възрастта е от 17 до 74 години като повечето участници са на около 45 годинки. Рядко се събират над 50%. Мероприятията не са задължителни. Членският внос е повече от символичен- 3-4 лв. Самия клуб е към БТС и тази година се навършват 35 години от създаването му. Обясниха ми, че ако искам да търся компания за ДХ и ХС да се обърна към клуба за екстемни спортове, но там предимно се записват алпинисти.
Освен излети се организират и вело- походи. Това са дву или тридневни мероприятия. Преспива се сред природата, обикновенно около някоя забележителност. На веки член се полага по 5лв. супсидия на ден за подобно мероприятие (държавата "подпомага" развитието на тези спортове). Другата седмица ще се състои такъв двудневен вело- излед до с. Крошуна. Всяка Сряда от 17.30 часа има събрание на клуба в офиса на центъра. Там се обсъждат бъдещите мероприятия за две три седмици напред. Също така там става и записването на новите членове и явяването на кандидати за такива.
Удобрен съм за член на клуба и мисля да се запиша. Компанията е приятна. Само ще си сглобя две капли с гуми за шосе и от време на време ще се пускам на някой друг излет. Все пак обичам да карам сред природа по тясни пътечки или липсващи такива със завишен адреналин в кръвта.
КОГАТО "СИЛАТА НА ЛЮБОВТА" ПОБЕДИ "ЛЮБОВТА КЪМ СИЛАТА", СВЕТЪТ ЩЕ ОПОЗНАЕ МИРА!