Клубове по колоездене

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Клубове по колоездене

Мнениеот group » Чет Юли 05, 2007 8:53 pm

Знаете ли клубове по колоездене че съм се запалил по колелата и искам уроци за каскади и всичко с колелото каквото може да се прави.
group

Рейтинг: 1200

Мнениеот ACID BURN » Чет Юли 05, 2007 10:04 pm

Уточни какъв вид колоездене.Виждам че си написал каскади, но това може да бъде и дх и фр.
Аватар
ACID BURN

Рейтинг: 1820

Мнениеот Methuselah » Чет Юли 05, 2007 10:13 pm

Не искам да съм негативен, но в България почти всички опити да се правят подобни неща са обречени на неуспех (не само за колоездене). Просто си трябват хора да се занимават сериозно не с колоездене а с подръжка на въпросната организация и да упражнява контрол, а хора, които да правят такова нещо за без пари трудно ще намериш. Иначе идеи много и добри...
Аватар
Methuselah

Рейтинг: 1243

Мнениеот kapitango » Чет Юли 05, 2007 10:46 pm

Има такива клубове в по големите градове. Аз миналата седмица реших да се запиша в плевенския клуб. Оказа се, че трябва да участвам в един вело-излет и ще решата дали ставам. След това ти издават членска карта и можеш да участвш в походите, които се организират почти през седмица. Най- възрастния член на клуба е на 74 но е пружинка и не можеш да му дадеш годините. Само трябва да си набавиш шалте и бивак за походите.
КОГАТО "СИЛАТА НА ЛЮБОВТА" ПОБЕДИ "ЛЮБОВТА КЪМ СИЛАТА", СВЕТЪТ ЩЕ ОПОЗНАЕ МИРА!
Аватар
kapitango

Мнениеот SMITH » Пет Юли 06, 2007 9:19 am

kapitango написа:Само трябва да си набавиш шалте и бивак за походите.

Вече и такову ли продават :confused:
rip! rip! rip!
Аватар
SMITH

Рейтинг: 1330

Мнениеот ACID BURN » Пет Юли 06, 2007 9:26 am

Ама чакайте той не е казал какъв вид колоездене вие говорите за ХЦ, а той пише каскади и т.н..Иначе съм съгласен с Methuselah.
Аватар
ACID BURN

Мнениеот Fenixxx » Пет Юли 06, 2007 9:27 am

и като си ВЪВ клуба друго освен компания осигуряват ли ти ? :)
Аватар
Fenixxx

Мнениеот kapitango » Пет Юли 06, 2007 9:49 am

Ще мога да ви кажа какви са плюсовете на членуването в клуба след неделя. Тогава мисля да участвам в един вело- излет и ще ми бъде разяснено по- подробно относно правата и задълженията на членовете.
Аватар
kapitango

Мнениеот Fenixxx » Пет Юли 06, 2007 9:53 am

не че компанията е малко нещо де ;)
айде чакаме отзиви
Аватар
Fenixxx

Мнениеот kapitango » Пон Юли 09, 2007 9:52 am

Ето как мина вчерашния вело- излет. Тръгването беше в 8.00 от центъра. Прехода, който направихме бе с дължина 78км (Плевен- Ясен- Крушовица- Г.Дъбник- Писарово- Искър- Д.Дъбник-Ясен- Плевен). и беше изминат за 3 часа и 20 минути с една почивка за Сникерс, бира или безалкохолно на Искър. Кара се само по асфалтов маршрут но се минава в страни от натоварените пътни артерии. Общо взето точно тук се разминава с представите ми за удоволствие от карането. Това е за шосейки и туристически байкове с гуми за шосе напомпани на над 4 атмосфери. Трудно се подържа средна скорост от 25км/ч с гуми за офроуд (рядко падахме под тази скорост). Успявах да им дръпна само по стръмните баири нагоре, иначе карах плътно след водача. Може би защото бях и най- младия от тези, които вчера участваха в мероприятието. До колкото разбрах в клуба членуват 19 членове. Възрастта е от 17 до 74 години като повечето участници са на около 45 годинки. Рядко се събират над 50%. Мероприятията не са задължителни. Членският внос е повече от символичен- 3-4 лв. Самия клуб е към БТС и тази година се навършват 35 години от създаването му. Обясниха ми, че ако искам да търся компания за ДХ и ХС да се обърна към клуба за екстемни спортове, но там предимно се записват алпинисти.
Освен излети се организират и вело- походи. Това са дву или тридневни мероприятия. Преспива се сред природата, обикновенно около някоя забележителност. На веки член се полага по 5лв. супсидия на ден за подобно мероприятие (държавата "подпомага" развитието на тези спортове). Другата седмица ще се състои такъв двудневен вело- излед до с. Крошуна. Всяка Сряда от 17.30 часа има събрание на клуба в офиса на центъра. Там се обсъждат бъдещите мероприятия за две три седмици напред. Също така там става и записването на новите членове и явяването на кандидати за такива.
Удобрен съм за член на клуба и мисля да се запиша. Компанията е приятна. Само ще си сглобя две капли с гуми за шосе и от време на време ще се пускам на някой друг излет. Все пак обичам да карам сред природа по тясни пътечки или липсващи такива със завишен адреналин в кръвта.
Аватар
kapitango

Мнениеот nikitoMTB » Пон Юли 09, 2007 12:37 pm

Жалко че в нашия тъп град няма такива клубове! :V:
Аватар
nikitoMTB

Рейтинг: 1804

Мнениеот tanya » Пон Юли 09, 2007 12:41 pm

Доколкото знам в Плевен има няколко момчета, които карат точно XC. С единия от тях, Цецо, брат ми кара в отбор лятото в Родопите. Засичала съм ги на доста състезания също и в района на Чумерна. Последно носеха фланелки с надпис Велоцентър Плевен. Мисля, че това беше името на някакъв магазин. Дори преди две седмици щяха да организират състезание по XC, но нещо се отложи. Така че, ако искаш потърси информация за тях в този магазин. Те карат предимно по черно.
Аватар
tanya

Рейтинг: 1913

Мнениеот Besen na Kolelo » Пон Юли 09, 2007 1:44 pm

ACID BURN написа:Уточни какъв вид колоездене.Виждам че си написал каскади, но това може да бъде и дх и фр.

Глупости,защо си мислите,че има само ДХ в планинското коездене,а пък мога да ти кажа,че най - мнгоо каскади има в Dirt Jump-а ;)
I spit on the face of the people who don't want to be cool
Аватар
Besen na Kolelo

Рейтинг: 2000

Мнениеот bobiracing059 » Пон Юли 09, 2007 2:37 pm

а какво мислите за отбора на RAM BIKES
как ли се кандидатства за него за да караш за тях и да ти дадът jercey
:)
Аватар
bobiracing059

Рейтинг: 1317

Мнениеот Methuselah » Пон Юли 09, 2007 3:41 pm

bobiracing059 написа:а какво мислите за отбора на RAM BIKES
как ли се кандидатства за него за да караш за тях и да ти дадът jercey
:)

Абе мани фанелка. В чужбина (не знам тука как е) на отбора му се осигорява всичко - байк според изискванията на човека, екипировка, че и храна ако имат някой договор да покажат некой energy bar на състезанието.
Every time I see an adult on a bicycle, I no longer despair for the human race.
-- H.G. Wells
Dirt, meet insanity.
Insanity, meet dirt.
Аватар
Methuselah

Рейтинг: 1243

Мнениеот kapitango » Пон Юли 09, 2007 4:05 pm

@ tanya
Мерси за информацията. Често ходя до този магазин (Те са общо 3 такива в Плевен). Ще попитам персонала. По принцип карам ХС с още двама приятели, но те не се навиват за по големи преходи. Утре ще ходим да търсим останките на хижа Капчука. Казаха ми че циганите са я гътнали до основи. Маршрута до там е по еко пътека с много чешмички и природна красота. Освен това се преминава по край една природна забележителност наричана от местните "Поврътока". Това е едно място, където реката е отсякла скалата и минава отдолу под самите отвесни скали. Като влезеш там (водата е плитка на това място) и погледнеш нагоре има отвесен отвор пробит през скалите отвесно нагоре до смото било на скалите, все едно някакъв лъч е направол дупката. Ходил съм преди доста време там и си спомям, че самия отвор е дълбок около 30 метра и е идеално кръгъл. На това място редовно скитат иманяри с металотърсачи понеже там е било важен кръстопъ по римско време. А самия Повръток съществува и е описван в предания от преди това. Мястото си струва да се проходи и е идеално за колоездене. Ако не се объркат нещо плановете, утре ще щракна няколко снимки.
Аватар
kapitango

Мнениеот тучо чучо » Пон Юли 09, 2007 4:39 pm

kapitango написа:@ tanya
Мерси за информацията. Често ходя до този магазин (Те са общо 3 такива в Плевен). Ще попитам персонала. По принцип карам ХС с още двама приятели, но те не се навиват за по големи преходи.
Този юнак е от Плевен. Кара доста и мисля, че ще си паснете. Не знам как да го намериш обаче.
Аватар
тучо чучо

Мнениеот kapitango » Пон Юли 09, 2007 4:44 pm

@ тучо чучо
Ако все пак се свържеш с него, дай му номера на ГСМ-ът ми или ми прати неговия.
Аватар
kapitango

Мнениеот тучо чучо » Пон Юли 09, 2007 4:55 pm

Съжалявам, но едва ли ще го видя скоро.
Засичаме се обикновено по хамалските състезания - снимката му е от обиколката на Витоша миналата седмица.
Знам, че е полицай и мисля, че е същия Цецо, за който Таня спомена.
Аватар
тучо чучо

Мнениеот Persenk » Пон Юли 09, 2007 9:50 pm

тучо чучо написа:
Засичаме се обикновено по хамалските състезания

:offtopic:

Аз си мислех, че участвайки в тези състезания ще стана състезател, а то какво излезе - прост хамал :bawling:
everything is fine
Аватар
Persenk

Рейтинг: 1765

Мнениеот tanya » Сря Юли 11, 2007 12:36 pm

@ kapitagno
Точно този юнак от снимката е въпросният Цецо. Мисля че брат ми му имаше номера на телефона. Ще проверя и мога да ти го пратя.
Аватар
tanya

Рейтинг: 1913

Мнениеот ACID BURN » Сря Юли 11, 2007 9:03 pm

Besen na Kolelo написа:
ACID BURN написа:Уточни какъв вид колоездене.Виждам че си написал каскади, но това може да бъде и дх и фр.

Глупости,защо си мислите,че има само ДХ в планинското коездене,а пък мога да ти кажа,че най - мнгоо каскади има в Dirt Jump-а ;)

Аз да съм казал че има само в дх.Написал съм-"но това може да бъде и дх и фр".Имал съм предвид че той говори за стриит или дърт. ;)
Аватар
ACID BURN

Назад към Общ форум