Уважаеми г-н Теодор Василев,
следя вашите изяви в този форум нека кажа с интерес.
хубаво е, че сте се заели с инициативата по "ръчкане" на общинари, институции и фирми-изпълнители в полза на изграждане на "велосипедна инфраструктура"
няколко неща обаче не сте предвидили и това е и ще продължи да бъде ВАШ проблем, докато не утихнете като ентусиазирана вълничка в безкрайния плаж на бюрократщината.
на първо място вие (с вашите колеги от "Велоеволюция" не съм запознат, но смея да твърдя че имам впечатления от написаното от вас), та вие нямате НИКАКВА идея от техническото изпълнение на изграждането на каквато и да било пътна структура.
за това си има специален профил в разни университети. ако във ВАШИЯ екип имахте такъв човек нямаше да очаквате от НАС предложения за изграждането на каквото и да било.
в този форум може да получите ОДОБРЕНИЕ или съответно обратното по повод вече готови предложения. такива ВИЕ нямате...
... а тук няма да ги получите във вида, в който желаете.
за тази работа се ПЛАЩАТ ПАРИ и то не малки суми.
подразбирам, че вие имате "нагон" към "обгрижването" на подобни суми, но не ни уведомявате за какво биха отишли те.
една кофа с боя е 50лв.
един проект за едноетажна вила с 5 стаи е ~2000лв.
nebe_to написа:...ленти може да има само по улици клас V i VI което значи вътрешни квартални улици. ... възможно ли е въобще някъде където са проектирали по-големите улици физическо отграничаване на велоалея.
вие, г-н Василев, сигурно сте карали велосипед по "по-големите" улици, иначе бих помислил, че горното разсъждение е част от план за някакво масово избиване на велосипедисти
nebe_to написа:Голяма е каша, няма желание, липсват компетентни специалисти, няма координация между отделните ангажирани ведомства.
накрая ще завърша със следното - уважавам вашите организационни способности и подкрепям всякакво по-нататъшно развитие на дейността ви. запознат съм с работата на общината по-отблизо, от колкото бих желал и имам представа как ви гледат и (не) ви слушат
молбата ми е да намерите специалисти (защо не и от други страни), на които да осигурите средства за да се заемат с проектирането на велопътища.
(от общината посмъртно няма да го направят - аз и не искам общински проектанти да се заемат понеже претупват нещата и ставаме свидетели на сегашното абсурдно положение)
докато не ни убедите в противното, аз и още много съфорумци ще сме на мнение, че се опитвате да използвате общия ни интерес за лични облаги.
а това няма да стане!
Успешна седмица!
Добромир Доскачаров