Защо българските велосипеди не пробиват на Запад.

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Мнениеот M1010X » Съб Май 24, 2008 3:37 pm

@bikerider - в случая не става дума за избор между РАМ и ДРАГ, а за избор между българска и вносна продукция (разбира се, при еднакво качество и минимална разлика в цената). Доколкото разбрах от цитираната по-горе от мен тема, ти говориш за същото в нея, поради и това я изтъкнах.

Ако ли не - здраве да е :) Моята позиция е "подкрепете при възможност българската продукция" - било то колела или инжектопляктори. Туй то :)
Above and beyond
Аватар
M1010X

Рейтинг: 1980

Мнениеот bodo » Съб Май 24, 2008 3:51 pm

THEZOGGO написа:
TOYAGA написа:Питекантропа... като ше вкарваме Drag в Протура, що не земеме да избацаме и един космодрум на гара Подуяне? Примерно.

Що не?!
Защото
1. Производителя на велосипеди, не продава своите велосипеди на "Отбора" от Протура...
2. Производителя на велосипеди не подарява своите велосипеди на "Отбора" от Протура...
3. Производителя на велосипеди плаща дебела издръжка на "Отбора" от Протура, за да кара неговите велосипеди ...
Аватар
bodo

Рейтинг: 1995

Мнениеот THEZOGGO » Съб Май 24, 2008 3:55 pm

Пределно ясно ми е, задаох въпроса тъй като не ми хареса сравнението на колегата с "космодрум на гара Подуяне"
:)
bodo
Напълно съм съгласен.:)
Мерси за минуса все пак. :)
П.П
Така е като се лигавя. :)
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот TOYAGA » Съб Май 24, 2008 4:40 pm

THEZOGGO написа:
TOYAGA написа:Питекантропа... като ше вкарваме Drag в Протура, що не земеме да избацаме и един космодрум на гара Подуяне? Примерно.

Що не?!

Почвай! И да не съм те видел да се подпираш на лопатата!
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот THEZOGGO » Съб Май 24, 2008 5:00 pm

TOYAGA написа:
THEZOGGO написа:

Що не?!

Почвай! И да не съм те видел да се подпираш на лопатата!

Тцтцтцтц, мъкааа, мъкаааа :crap:
Хоп още един минус.
Ptd, не прощава. :^:
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот Antares » Съб Май 24, 2008 5:38 pm

Абе май половината ти време минава в следене на потока на рейтинга ти? Егати суетата ;)

Сори за :offtopic:
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Рейтинг: 2000

Мнениеот PtD » Съб Май 24, 2008 6:14 pm

THEZOGGO написа:Ptd, не прощава. :^:

Тц, обърка се. :nono:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот bikerider » Нед Май 25, 2008 7:50 am

:offtopic:

M1010X написа:@bikerider - в случая не става дума за избор между РАМ и ДРАГ, а за избор между българска и вносна продукция (разбира се, при еднакво качество и минимална разлика в цената). Доколкото разбрах от цитираната по-горе от мен тема, ти говориш за същото в нея, поради и това я изтъкнах.

Отговарям ти защото изказа твърдение, че преди време съм имал различна позиция, а тя си е една и съща още от преди да пишем в онази тема. При близки стойности на показателя цена/качество винаги бих предпочел българския производител поради това, че е тук в България (това казвах в онази тема). И то не от национална гордост. Също така никога не бих предпочел производител само заради това, че е български (което казах по-горе в тази тема). За мен няма никакво противоречие, защото и двете неща, които казах са следствия от една и съща логика. Та надявам се да съм изяснил защо позицията ми е същата и е без промяна - купувам това, което е изгодно за мен.

И за да съм докрай ясен - заговорих за RAM, защото в онази тема си говорехме за тях. Що се отнася до Драг, дадох прост пример, че същата логика може утре да ме накара да отида при конкурентен производител.

Надявам се това да отговаря на репликата ти, щото не ми се задълбава :)
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот M1010X » Нед Май 25, 2008 3:26 pm

:offtopic:
Имаш ЛС :)
Above and beyond
Аватар
M1010X

Рейтинг: 1980

Предишна