Каска Full Face

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Каска Full Face

Мнениеот pako » Нед Авг 24, 2008 9:38 pm

Хора Аз съм новак! Не карам с повече от 20-25км по патечките,но ми се отвори възможност да си купя Каска Full Face! Но с нея ще съм смешен с моята скорост! Какво да правя :dunno: ???? С Full Face не мога да си счупя зъбите! Мога да си взема и Full Face и някоя от 12 15лв. Ще използвам тази евтината докато задобрея и тогава ще карам с Full Face. Но не съм решил още :dunno: !!! Кажете какво да правя???
(aз съм далн хилър) извинете ако имам грешки! :)
Аватар
pako

Рейтинг: 1200

Re: Каска Full Face

Мнениеот jorol » Нед Авг 24, 2008 9:41 pm

pako написа:Хора Аз съм новак!

Това е достатъчно добра причина да си купиш full face, щом мислиш, че твоят стил на каране е downhill е направо задължително ;)
Аватар
jorol

Рейтинг: 1294

Мнениеот Antares » Нед Авг 24, 2008 9:59 pm

Нека си смешен! По-добре е, отколкото да си плашещ... Пада се и с ниска скорост. И с ниска скорост може да се хлъзнеш в дере...
А дали си смешен - не трябва да ти пука. По-важно е да си защитен. Особено и ако те влечат нанадолните дисциплини...
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Рейтинг: 2000

Мнениеот apoto » Нед Авг 24, 2008 10:17 pm

лол подобре си купи ;) :)
apoto

Мнениеот VALKS » Нед Авг 24, 2008 10:32 pm

Не се чуди, а взимай ;)
Аватар
VALKS

Рейтинг: 1191

Мнениеот pibsi » Нед Авг 24, 2008 11:11 pm

Изображение
Без Фулфейс ...
Изображение
Сам Хил е човек ,който много пъти е падал :( Но винаги е бил с каска :)
Сам можеш да си направиш изводите :) Хайде успех :)
Аватар
pibsi

Рейтинг: 1105

Мнениеот vegeta350 » Нед Авг 24, 2008 11:21 pm

знам, че това, което ще напиша няма нишо общо с каските, но днес паднах в/у дясната ръка и сега съм "превързан" да не я движа много много(няма счупвания)
когато излязох да се поразходя с превързаната ръка всички ме зяпаха. Та представи си какво ще ти е ако тупнеш главата някъде :)

safety first :agree:

P.S. честит ми(най-накрая) първи пост :D
Аватар
vegeta350

Рейтинг: 1215

Мнениеот Pirate » Пон Авг 25, 2008 12:53 am

Та представи си какво ще ти е ако тупнеш главата някъде
- Два пъти съм си тупкал главата и то с много ниска скорост но по такъв начин си удрям челото и двата пъти на едно и също място на лицето, че сега имам белег. Така че щом ти предлагат каска на оферта не се замисляй да я взимаш. По-добре да се притесняваш как изглеждаш с каска отколкото как изглеждаш с рани по главата и белези.
Аватар
Pirate

Рейтинг: 1777

Мнениеот HellBurn » Пон Авг 25, 2008 6:52 am

На мен фулфейса ми спаси живота. По-добре си купи, както е казъл Антерас нека си смешен въпреки, че на мен не ми се вярва някой да ти се смее, защото искаш главата ти да е здрава и зъбите да са на мястото си. Мойто мнение е твърдо да си купиш Фулфейс ;) :agree:
₣®ËÉŘĭĐę
Аватар
HellBurn

Рейтинг: 1141

Мнениеот mirelay » Пон Авг 25, 2008 7:17 am

20-25 км/ч не е ниска скорост!За надолу винаги по-добре е цяла каска.Някой път просто няма да усетиш как си паднал и си изпробвал подбрадника.
Аватар
mirelay

Рейтинг: 1881

Мнениеот SpoileR » Пон Авг 25, 2008 7:40 am

Добре, ти тая каска за красота или за защита я искаш?

Помисли за кое от двете и направи правилния избор. :agree:
Страх ме е от СТРЪМНОТО...
Аватар
SpoileR

Re: Каска Full Face

Мнениеот x3m_ » Пон Авг 25, 2008 8:56 am

pako написа:Мога да си взема и Full Face и някоя от 12 15лв. Ще използвам тази евтината докато задобрея и тогава ще карам с Full Face.

А замисли ли се че като задобрееш може да е късно? Всяка каска си има предназначение за стила които ще практикуваш. Както колегите по горе те посъветваха ако караш далнхил шлема може да се каже че е почти задължителен. А относно това когато задобрееш тогава да си купиш каска за мен е необяснимо, от опит ти казвам че когато се учиш се пада много повече отколкото когато вече имаш нужния опит ( самоче тогава когато паднеш е доста по-сериозно)
Избора си е твой но по-добре си пази главата, защото ще ти трябва.
Аватар
x3m_

Рейтинг: 1282

Мнениеот axelmax » Пон Авг 25, 2008 9:38 am

FULLface каските не са за добрите ,а за всички
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот Alpina » Пон Авг 25, 2008 10:18 am

FF каските не са за всички :nono: аз имайки такава, сега искам да си взема и нещо от сорта на THE F14 или 661 Mulet
Понеже много пъти FF-а ми пречи повече от колкото би била полезна.
Въпроса е да избере каска, която ще е подходяща на карането му, а не задължително FF, само защото изглежда cool или си мисли че кара DH.
Да, те пазят брадата и зъбите, но всеки сам за себе си трябва да прецени премерен ли е риска да не кара с такава.
Все пак аз в повечето случаи нямам нужда от каска пазеща до толкова, но пък в 10% от трасето имам нужда за повече от XC каска - какво правиме - карам 35км по полето с FF за 3км в които ще ми е нужна?
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот Sky_Knight » Пон Авг 25, 2008 10:39 am

Аз лично имам две каски - челадинка и шлем. Нося си само шлема, тъй като карането ни е в такъв стил, че нагоре караме (бутаме, носим) с не повече от 8-9 км/ч. Поемам си риска да съм без каска тогава.
Надолу с шлем. Удобно, сигурно... топличко :D и не духа. В момента си напасвам екипировката за носене и вариантът, който ще предприема (понеже карането обикновено включва и известна доза асфалт, на която шлемът не е подходящ и удобен за носене) е следният. Нагоре и по равно - челадинката е на главата, а шлемът на раницата. Надолу - обратното - челадинката отзад, а шлемът на главата.

На който му е тежко - да мрънка и да прави компромиси. На мен не ми тежи и не правя компромиси със защитата на главата от собствената ми глупост...
?
Аватар
Sky_Knight

Рейтинг: 1849

Мнениеот pako » Сря Авг 27, 2008 9:46 am

Сигурно ще си взема!!! :)
Аватар
pako

Мнениеот hellstorm » Сря Авг 27, 2008 10:11 am

Приятел не се чуди! Вземи си Full Face-а. Тук не става въпрос за модно ревю, а за здраве!

P.S. - Като си взимаш каската я попремери да видиш за размер ;)
Изображение
Аватар
hellstorm

Рейтинг: 1331

Мнениеот Дизел » Сря Авг 27, 2008 12:35 pm

pibsi написа:Изображение
Без Фулфейс ...

Тоя си е екстра бе, трябваше да се снимам аз как се бях нагласил преди няколко години... :D
Бях без каска, щото уж за съвсем малко...
Аватар
Дизел

Рейтинг: 1970

.....

Мнениеот mach1_mad » Чет Авг 28, 2008 8:14 pm

снимката дадена за пример найстина не е чак толкова зле. преди 2 год. скъсах чело и се изхлопах на пътя като лайно. цялата лява страна на лицето ми ..... чудо. потрошени зъби, спукани усни, една седмица не ми се отвори окото .... спирам с подробности че ме хваща шубе. в момента нямам фул фейс НО карам страшно предпазливо и се губи тръпката. имам да изхарча една сума пари и ще съм извесно време на червено но следващото нещо което ще си купя е сериозен фул фейс .

п.п. между другото : вчерааа си пийвам биричка с приятели в началото на парка ни /русе/ и мина някъв дивак с твърдак и шлем и ... супер му се изкефих на човека. аз го намирам не само за мъдро но и за газарийка да караш с такава каска, така че ... съвета ми е съвсем ясен
бъди МЪЖ .... цъкни ми минус :popcorn:
Аватар
mach1_mad

Мнениеот nicky bike » Чет Авг 28, 2008 8:32 pm

Аз от скоро си взех шлемче такова лекичко и му се откача брадата и става челадинка ама не смятам да го нося на всяко каране много е обемист ама ако главата не те слуша по добре с него. :beer:
Умния човек не говори много, а действа, простия ... само пише, когато няма какво друго да направи!
Аватар
nicky bike

Мнениеот Metalli4ko » Чет Авг 28, 2008 9:40 pm

Взимай Си ФулФейс-а ! Аз досега съм карал без каска, а съм правил окло 15 спускания (все пак съм нов и не смея да се мятам много много). Не съм падал до сега и си разчитам на късмета, само дето веднъж щото съм дългокос и ми се закачи косата на един клон и за малко да се забия в едно дърво, и от тогава събирам пари за да си взема. :D Малко несвързано говоря, ама си взимай каска да ти е мирна главата! И да не те грее дали си смешен. (повече ще ти се смеят като си смажеш главата!)
98% От Българското Население Не Могат Да Броят! Ако Ти Си От Останалите 7% Сложи Това В Профила Си !!!
Metalli4ko

Рейтинг: 1210

Мнениеот pako » Нед Сеп 28, 2008 8:19 pm

Ура! Взех си Каската и сега ми е много добре! Ще почерпя! :beer:

Онзи ден се пуснах по младежкия хълм защото бързах и навсякаде ми духаше,но не и на главата! :D Близо от 1 месец съм с каската.Яко е! :bowdown:

Лошото е че я изпорбвах. Колелото ми падна върху главата и ако не беше каската главата ми щеше да е на шестоъгална призма :agree: :rofl: :)
Аватар
pako

Мнениеот XeDoX » Нед Сеп 28, 2008 9:15 pm

pako написа: Лошото е че я изпорбвах. Колелото ми падна върху главата и ако не беше каската главата ми щеше да е на шестоъгална призма :agree: :rofl: :)

Напротив...хубавото е,че си я изпробвал.Сам каза на какво щеше да ти прилича главата.Аз утре ще поръчвам шлем,че преди месец ми дойде акъла в главата,след едно падане(слава бого главата най-малко пострада тогава).
Изображение
Аватар
XeDoX

Рейтинг: 1796

Мнениеот Shady™ » Нед Сеп 28, 2008 9:16 pm

Добре че не стан след дъжд качулка !

Браво за бързия и правилен избор !

:beer:
Аватар
Shady™

:)

Мнениеот xFx » Нед Сеп 28, 2008 9:45 pm

Никога не можеш да бъдеш сигорен какво би могло да стане когато паднеш,дори с каска може да има сериозни поражения по главата,но с каска е по-малко възможно да стане инцидент с главата ти,и другото е,че се чустваш по-сигорен.Вземи си каска,щом имаш възможност,но не забравяй,че каската не те прави неоязвим,трябва колелото под теб да отговаря на този стил който караш,в противен случай,рискуваш не само да останеш без колелото си,но и с лоши травми....Казвам ти това защото трябва да знаеш,че с градско колело в планината и с най-здравата екипировка да си,трудно би могъл да избегнеш травма.Съветвам те ако колелото ти не е достатъчно добро първо оправи него и си вземи евтина каска,която да те пази,дори малко тя пак пази.....

Извинявам се,не видях,че вече си я купил,но все пак имай в предвит това горе.
Аватар
xFx

Рейтинг: 1328

Мнениеот SMITH » Пон Сеп 29, 2008 9:00 am

pibsi написа:Изображение
Без Фулфейс ...

Представи си, че след няколко секундно уйили губиш баланс и падаш назад, естествено на крака, но тъй като си с около 50 км инрцията просто те отнася като парзалена кукла и правиш мощен фейсплент в чакъла! Имам развихрено въображение или просто тва ми се случи преди седмица, окж нямах фулфейс щях на приличам точно на тоя чичко отгоре! Пътеките са като хищтна котка, някое удобно улейче винати дебне, залегнало зад завоя, чакащо да набразди и твойто личице! foolface ;)
rip! rip! rip!
Аватар
SMITH

Рейтинг: 1330

Назад към Общ форум