Admin написа:Странно заглавие си измислил...
По темата е писано. Не знам дали всички теми ги има в ЧЗВ, но и да ги няма, ползвай търсачката и ще намериш доста информация.
Дизел написа:Ами идеално решение няма.
Вариантите са следните:
1. Правиш си очила специално за каране на колело. Става така - взимаш едни спортни слънчеви очила, по-възможност не много извити назад, и има слагаш (ако може) стъкла с корекция. Това е най-удачния вариант. Дълго време карах така и е съвсем приемливо, с изключение на случаите в които затъмняването на стъклото не пасва на условията.
Тъмните стъкла вечер са кофти, светлите пък през деня са така. Идеалният вариант е с фотохроматични, но там цената става вече много дебела. Не си струва, за очила, които можеш да счупиш доста лесно.
Дизел написа:2. Взимаш специални очила за велосипед, които имат опция за поставяне на адаптер с коригиращи стъкла. Току що си поръчах такива, още даже не съм ги пробвал. Предимството е, че очилата са със сменяеми стъкла. Имам тъмни, жълти и безцветни. Адаптерът за корекция на зрението е зад тях, нещо като втори чифт очила. Малко тъпо изглежда, ама да не съм тръгнал да се женя. По-лошото е, че коригиращите стъкла са с много малък диаметър и ми ограничават зрителното поле. Ще трябва да видя как е при каране. Предимството обаче, че имаш почти универсални очила, при това, можеш да им сменяш диоптера сравнително евтино, ако се налага.
Дизел написа:3. Правиш си контактни лещи и си купуваш нормални велосипедни очила. Много хора предпочитат този вариант, но аз не обичам да нося лещи при спорт. Запотиш се, избършеш се и лещата я няма. Или ти влезне прашинка между лещата и роговицата, много гадно...
Дизел написа:4. Най-евтин вариант - взимаш едни защитни работни очила и ги наадяваш над обикновените си очила. Не е много удобно, нито изглежда добре, но затова пък е наистина много по-евтин вариант от изброените по-горе. Става и маска или някои скиорски очила.
Дизел написа:Има и 5-ти вариант, радикален. Събираш 1000 евро, отиваш в Турция и си правиш една (по-точно две) операция за коригиране на зрението. Комшиите имат супермодерни болници за такива операции. Обслужват предимно немци, щото същото в Германия струва двойно и тройно. Аз накрая ще взема да го направя това, щото ми писна от тия очила.
outfaced написа:само лещи + чиатви велосипедни очила решават проблема напълно и без рискове ... при всички останали случаи или не е решен или има риск
outfaced написа:за операциите само да вметна, че идеята е изкушаваща, но ... струват майка си и баща си и винаги има някакъв макар и много минимален риск, а аз поне очите умишлено не си ги рискувам ... всеки да си решава за него си
outfaced написа:а понеже гледам и разни странни размисли, как стъклата били скъпи ако се счупят ... ако се счупят, аз бих се замислил за очите си не за стъклата !
skiman написа:Дизел написа:Стъкла Стъкла...
Глупости, Глупости...
individual написа:http://screambikes.eu/product_info.php?cPath=122&products_id=1806
skiman написа:Глупости...
Лещите са наистина най- добрия вариант. А колко пари струват (твърдите) ?
А меките колко по- скъпи са? А разтвора за тях който се сменя постоянно?
individual написа:http://screambikes.eu/product_info.php?cPath=122&products_id=1806
Silvestroff Gabrovo написа:Потърси във форума Kosiani,или Vitorino, те също карат с такива очила.
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 28 госта