като бях малък, със старото спринтче карах из квартала, в частност - в момента на случката карах в двора на едно училище. Каплите ми бяха мокри (предния ден беше валяло), а карайки приближавах все повече един гълъб. Не знам защо, но реших, че има опастност да го сгазя и натиснах спирачката. Тя взе, че закова и литнах напред, а гълъбът излетя, разбира се

Нищо ми нямаше
Другата случка ми е от последното каране. Беше преди месец и нещо, май и денят беше къс. Мислехме да караме маршрута Йовчови кошари, а после да се върнем по обиколната. Ама нещо се замотахме с транспорта (закарахме байковете с кола, а самите ние се возихме в автобус - 3ма души бяхме.) Та, пристигнахме в железница към 11 часа и трябваше да поускорим темпото, за да изпълним маршрута. Всичко вървеше перфектно (даже се движехме по-бързо от предвиденото) до малко след началото на обиколната и там се почна - спукахме гума - сменихме я. В продължение на обиколната спукахме още 3 пъти гуми (един приятел 2 пъти и аз също 2 пъти) Всеки си носеше една резервна гума и при последното ми спукване нямаше здрава гума (намирахме се на края на последното спускане, половината от него го карах на спукана гума (Jumbo Rlz) Та, почна се едно епично лепене... 3 пъти пробвахме с моите лепенки - оказа се, че бяха стари. Пробвахме една самозалепваща се - цъ (всеки път установявахме незалепването на гумата чак след монтирането й в/у каплата. Накрая пробвахме с някаква друга лепенка - изглждаше, че стана. Монтирахме всичко, твъгваме ние и хряс - ухото ми се счупи на потеглянето.... Скъсяваме верига, сингъл спийд, ала-бала (2:5) и тъкмо всичко монтирано - гумта спаднала. Залепихме друга гума и я сменихме. Потеглям аз, настъпвам малко повече и се чува едно хряяяс (втората плоча на курбела ми понякога изпуска) и от 2:5, сингълспийда стана на 2:4 - веригата беше прекалено опъната и всичко блокира... Хванахме машинката да откачаме, пък то нитчето падна, накрая ми писна, хвърлих всичко в раницата и се прибрах по тъмно, бутайки