Ааайде леко да вдигна темата докато е актуална.
Снощи към 8 се качих на Алеко с идеята да се кача до върха по втвърдената Зелена писта, в топлото и ясно време, което се очертаваше да свърши скоро според прогнозите. (Днес вече вали и е облачно) Реших да използвам натрупаните впечатления от последните зимни карания и да не влача голямо количество дрехи.
Температурата беше около -3 дори на върха, но... НО духаше невероятен вятър, оказа се че е стигал до 80-90 км/ч. За сметка на това ми беше или насрещен, или страничен, та карането леко се провали (20-30% каране), въпреки идеалната повърхност

Но си избутах догоре пряко волята ми.
По същество - блузка с дълъг ръкав, тънко якенце и плътен уиндстоп, без него беше кучи студ, с него - само чувах вятъра и усещах как ме блъска, но ми беше идеално. Добре, че ми беше прозрачната маска, качулката, шапката и маската за устата. Дори носа си бях скрил, нинджаааа! Поларените ръкавици не вършеха работа, скиорските обаче бяха чудесни, на краката тънък клин с много тънък уиндстоп-долнище. Абе бях опакован като космонавт, но всички дрехи бяха много леки и не ми пречеха на движението.
В посока надолу само добавих поларена жилетка, а вятъра ми беше в гърба, така че условията бяха прекрасни само с тия дрехи. По-късно се замислих, че и лятото съм носил почти толкова дрехи когато отиваме в +2000 м планина.
Във връзка с една друга тема - не правете и това вкъщи

В крайна сметка вятъра ме изтормози и цялото начинание не бе особено приятно