Зимна екипировка .... или " С какво карах днес"

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Мнениеот SpoileR » Пон Яну 05, 2009 8:49 pm

TOYAGA написа: пръстите ми мръзнеха... Чудя се дали това, че ръкавиците са ми малки (с един номер спрямо размера, който нося), оказва някакво влияние в отрицателна насока?

оооо оказва, оказва... и аз съм патил от тесни ръкавици и то яко...

Също и от такива които отвътре са оскъдни откъм матерял във самия връх на пръстите :agree:
Страх ме е от СТРЪМНОТО...
Аватар
SpoileR

Рейтинг: 2000

Мнениеот bokicha » Вто Яну 06, 2009 12:37 am

SpoileR написа:.... оскъдни откъм матерял ....

...качеството, не количеството... :)
Аватар
bokicha

Мнениеот Overlorda » Сря Яну 07, 2009 9:30 am

Айде и аз да се запиша.
Отиване на работа, стандартния маршрут (Банкя-кв.Кръстова Вада).

Разстояние: 21км
Време:1ч 30мин (без бързане)
Като пристигнах пишеше -4 градуса, значи може и на минус повече да съм тръгнал, без вятър, облачно.

Екипировка:
Глава: Windstopper шапка за под каска Mammut, каска Met Dedalo
Лице: Маска скиорска Smith (с жълта плака), маска за уста(?) Windstopper пак Mammut
Тяло: Термобельо горната част с дълъг ръкав, върху него windstopper блузка много тънка Scott и отгоре noname елече nowind
Крака: колоездачни къси гащи с памперс Borah, върху тях панталон Gore Bike Wear Ultra. Вълнени чорапи и още едни обикновенни върху тях и туристически обувки ниски
Ръце: първите най-тънките ръкавици от 3 слойни на Scott, върху тях ClimaWarm ръкавици на Adidas.
Раница Deuter DS Bike 18 и mp3 ( само едната слушалка за да чувам все пак)

В началото беше малко хладно но това е нормално. След около 8-я или 9-я километър свалих донякаде маската за устата. Като цяло ми беше комфортно топло през цялото време (след като загрях) и само гърба ми беше потен като стигнах в работата ( което винаги е така при мене поради много лоша физическа подготовка и едно-две-три килца отгоре), само ще изключиме колко кален ми беше панталона но го поизпрах на бързо ;)

Висок съм около 190 и нещо и около 80 кила.
В името на добрата бира !
Аватар
Overlorda

Рейтинг: 1270

Мнениеот vlassadar » Сря Яну 21, 2009 5:55 pm

Ааайде леко да вдигна темата докато е актуална.
Снощи към 8 се качих на Алеко с идеята да се кача до върха по втвърдената Зелена писта, в топлото и ясно време, което се очертаваше да свърши скоро според прогнозите. (Днес вече вали и е облачно) Реших да използвам натрупаните впечатления от последните зимни карания и да не влача голямо количество дрехи.
Температурата беше около -3 дори на върха, но... НО духаше невероятен вятър, оказа се че е стигал до 80-90 км/ч. За сметка на това ми беше или насрещен, или страничен, та карането леко се провали (20-30% каране), въпреки идеалната повърхност :( Но си избутах догоре пряко волята ми.
По същество - блузка с дълъг ръкав, тънко якенце и плътен уиндстоп, без него беше кучи студ, с него - само чувах вятъра и усещах как ме блъска, но ми беше идеално. Добре, че ми беше прозрачната маска, качулката, шапката и маската за устата. Дори носа си бях скрил, нинджаааа! Поларените ръкавици не вършеха работа, скиорските обаче бяха чудесни, на краката тънък клин с много тънък уиндстоп-долнище. Абе бях опакован като космонавт, но всички дрехи бяха много леки и не ми пречеха на движението.
В посока надолу само добавих поларена жилетка, а вятъра ми беше в гърба, така че условията бяха прекрасни само с тия дрехи. По-късно се замислих, че и лятото съм носил почти толкова дрехи когато отиваме в +2000 м планина.
Във връзка с една друга тема - не правете и това вкъщи ;) В крайна сметка вятъра ме изтормози и цялото начинание не бе особено приятно
Аватар
vlassadar

Мнениеот Дизел » Чет Яну 22, 2009 1:09 pm

Тука повече от месец температурите почти не са се вдигали над нулата, аз аз ходя на работа с колело та съм си постоянно със зимна екипировка.
Но исках да спомена само един трик, който знам от Шелдън Браун.
На каската съм и затворил предните отвори с тиксо, та да не ми духа на климберицата :) Много помага срещу леден вятър, като в същото време е достатъчно проветриво, щото пък аз се потя доста в главата.
Понеже каската ми е в сиво-сребриста гама, мого добре пасва това, усиленото сребристо тиксо, тип дък-тейп, като оригиналдъ става :)
Аватар
Дизел

Рейтинг: 1970

Предишна

Назад към Общ форум