Багажник за баничарка

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Багажник за баничарка

Мнениеот Чоко и Боко » Сря Фев 04, 2009 1:38 pm

Кой от багажниците бихте ми препоръчали за Берлинго/ Партнер.
Смятах че по удачна ще е позицията отзад поради височината на автомобила.
може би този ?
http://screambikes.eu/product_info.php? ... ts_id=1674
Въпреи недостатъците невъзможно отваряне на багажното отделение и много сериозното коичество вода и кал която биха събрали велосипедите при мокра настилка.

или
За жалост тавана ми е гол няма напречни и надлъжни релси.
http://screambikes.eu/product_info.php? ... ts_id=1664
http://screambikes.eu/product_info.php? ... ts_id=1663
Аватар
Чоко и Боко

Рейтинг: 1405

Мнениеот f5 » Сря Фев 04, 2009 2:07 pm

не е ли по лесно да мушнеш колелото вътре в багажника със свалени капли :offtopic: :offtopic:
f5

Рейтинг: 1060

Мнениеот Alpina » Сря Фев 04, 2009 2:09 pm

Ахам и като ходи на планина или почивка, само колела ще кара...

Чоко и Боко, теглич има ли колата, защото ако да - можеш да си купиш такъв тип захващане

Иначе за "баничарки" потърси:

Изображение
C'est la vie
Аватар
Alpina

Рейтинг: 2000

Мнениеот GECKO » Сря Фев 04, 2009 2:35 pm

Хъмм в Partner влизат 3 нормални ДХ колела, собствениците им и багажа им без много зор, но явно няма да се цапа та...

От всеки дилър/магазин/център на Пежо/Ситроен можеш да си закупиш отлични напречни релси със доста опростен монтаж - от пагажниците Peruzo Universal 320 се оказа доста добра покупка за мен. Колкото до задните... с баничарките е малко шантаво заради ъгъла на задницата.

(не е опоменато дали с 1 или 2 врати е въпросната баничарка)

Мисля, че откъм монтаж най-стабилно би било с багажник като Milano-то, но отново с поне задна напречна релса, за да болкира горната част да не се мести напред по тавана. Ако си с една врата можеш да го разчекнеш напълно и да го монтираш така, че да се отваря. С 2 врати също можеш да го направиш, но велосипедите ще стърчат повече от едната страна. Въпроса е да разпънеш горната част така, че да заеме форма като на снимката от Alpina.

Изображение

^^ей-така
Аватар
GECKO

Мнениеот TOYAGA » Сря Фев 04, 2009 3:55 pm

Па оно баничарките не са ли сал един багажник? Багажник връз багажник? :dunno:
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот Alpina » Сря Фев 04, 2009 4:07 pm

Са, са, но винаги може още :D
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот bikezilla » Сря Фев 04, 2009 5:03 pm

Тоз първия (Peruzo Venezia) съм го закачал на баничарка "Партнър".
Само че, като го "разчекнах" напълно, както го описва GECKO, трябваше да сваля предните гуми на двата велосипеда и да завъртя кормилата надлъжно. (иначе кормилата им опираха в колата).
Нямах време да пробвам дали няма да се закачат по-лесно ако багажникът не е "разчекнат" напълно, но и така пътуването беше безпроблемно.

Предвид височината на баничарките, товарене на багажник на покрива няма да е много лесно, още повече, че от едната страна може да няма врата, която да отвориш и да стъпиш на прага.
Аватар
bikezilla

Мнениеот Чоко и Боко » Сря Фев 04, 2009 5:13 pm

вратите са две от ляво и дясно а задната е една. Като чета си мисля че варианта с транспорт на тавана е удачен заради лесния монтаж и достъп до багажника само може да има проблем с височината при преминаване през храсталаци :) но лесно се демонтира веосипеда.
кой от двата захвата е по удачен за рамката или курбела?
Аватар
Чоко и Боко

Мнениеот axelmax » Сря Фев 04, 2009 5:32 pm

TOYAGA написа:Па оно баничарките не са ли сал един багажник? Багажник връз багажник? :dunno:

не са толкова голями ,за конфорно пътуване
външният багажник е просто задължителен,та дори и един отгоре за едно пътуване от 4 човека с 4 колела

май съм минал възрастта на ентусиазъма :)
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот Ozzie » Сря Фев 04, 2009 9:05 pm

@Чоко и Боко
Колко човека и колко велосипеда мислиш да возиш с баничарката?
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот Чоко и Боко » Сря Фев 04, 2009 9:52 pm

1-2 велосипеда
за човеците 1-4 :)
и ти ли смяташ че е по-удачно да разглобявам велосипеда и да го качвам на части.
Аватар
Чоко и Боко

Мнениеот did » Сря Фев 04, 2009 9:55 pm

Чоко и Боко написа:1-2 велосипеда
и ти и смяташ че е по удачно да разгобявам веосипеда и да го качван на части.

Ако можеш да натикаш колелетата вътре, това винаги е по-добре, отколкото външен багажник.

Не се изисква много - сваляне на двете колела, колчето със седалката, някой евентуален калник...

По тая система, в OPEL Zafira, събирам 4 човека с 3 колела без проблем, без външен багажник. Не виждам защо в една "баничарка" ще влезнат по-малко.

Виж, ако ми трябва да нося 5 човека с 5 колелета, тогава проблемът се решава с един багажник, какъвто ти предложи bikezilla.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот vpravov » Сря Фев 04, 2009 10:20 pm

Чоко и Боко написа:Като чета си мисля че варианта с транспорт на тавана е удачен заради лесния монтаж и достъп до багажника само може да има проблем с височината при преминаване през храсталаци :) но лесно се демонтира веосипеда.
кой от двата захвата е по удачен за рамката или курбела?

Варианта на тавана, не е по-удачен повярвай ми. Изключително неприятно е качването и свалянето на велосипедите, дори и на нормална на височина кола (особенно на средния). Отгоре си ги сваляш целите в размазани мухички (както по предното стъкло). А и въздушното съпротивление е по голямо (по голям разход на гориво). На багажника който имаме за тавана има ограничение 80км. в час и не ми се обяснява, какъв е шумът при висока скорост.
Изобщо определено багажника отзад (който използваме на комбито) ми допада много повече. Единственото, което ме притеснява е (недай си Боже) някой тъпак да не успее спре навреме на светофара и да помели колелата. Не знам как ще го преживея и дали той ще го преживее.
Аватар
vpravov

Мнениеот TOYAGA » Сря Фев 04, 2009 10:34 pm

did написа:По тая система, в OPEL Zafira, събирам 4 човека с 3 колела без проблем, без външен багажник.

О, даже пет галфона с три колела се събират. Хонда цвик събира три колела с четирима тъпанари, та зафирката ли...
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот gurga4a » Сря Фев 04, 2009 10:36 pm

Принципно "София Франс ауто" предлагат багажници за колела като аксесоар към тези модели (Партнър/Берлинго). За нашия Партнър си купихме от там багажника но нямам на идея вече колко струват, но едва ли има промяна. Можеш да отидеш в някой на магазините на Пежо или Ситроен и да си закупиш такъв багажник. Цената не е по-различна от тези в Screambikes.
www.veterinar-bg.com
Sell:Fox vanilla fork
Аватар
gurga4a

Рейтинг: 1271

Мнениеот nicky bike » Сря Фев 04, 2009 10:41 pm

did написа:Ако можеш да натикаш колелетата вътре, това винаги е по-добре, отколкото външен багажник.

:agree: :agree: :agree:

Това споделям и аз понеже карам Поло и на малкия двигател се усеща товара когато е отгоре (в моя случай).

Модела който ти си избрал е добър и с много лесен монтаж. Неудобството е в много бавното поставянв на велосипедите така ,че да не се допитат. :V: Използвам парчета от изолация на тръби или нещо подобно (велпапе). Махането на каплата е препоръчително понеже винаги се подава поне от едната страна на колата. Оказва влияние и на скоростта :D (писах вече че колата е с малък двигателЩ. Не е приятно и по завоите на Шипка примерно особено когато се разминаваш с турски дападжии. :D
Мога да ти препоръчам този багажник при условие ,че имаш теглич (много здраво хваща ябълката и не засяга боята на колата) :agree:

Мога още доста да говоря за товарене на велосипеди но мисля ,че това са начините които са най удачни както вигдаш на снимката аз не ползвам багажник за велосипеди ;) използвам каишки за шпайковете (старите автоматични педали :D ) няма пускане дори и по Шипка :D :agree:
Умния човек не говори много, а действа, простия ... само пише, когато няма какво друго да направи!
Аватар
nicky bike

Мнениеот Ozzie » Сря Фев 04, 2009 10:44 pm

Чоко и Боко написа:1-2 велосипеда
и ти ли смяташ че е по-удачно да разглобявам велосипеда и да го качвам на части.

Да!
Вътре са три байка, шофьор, двама пътника и багажа им за два дни!

P.S. TOYAGA, 10х предварително за минуса. Виждам, че темата ти е интересна и едва ли ще пропуснеш. :D
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот Alpina » Сря Фев 04, 2009 11:00 pm

Уж имам 530 литра багажник, а едва вкарвам две разглобени колела :V:
Други 3 неща се събират без проблеми, ама колела - не :(!:

vpravov - не е нужно качването на колело на багажник отгоре да е трудно - http://free.hit.bg/alpinabg/10.jpg
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот Admin » Чет Фев 05, 2009 12:18 am

@Чоко и Боко
Ако тези хора, които ще возиш, имат и багаж, особено пък бивачни принадлежности, по-добре си купи багажници и си товари колелата отвън. Конкретно за баничарка не мога да ти дам съвет, защото не съм карал такова чудо, но по принцип от личен опит мога да препоръчам багажниците на Thule - по-скъпи са, но ако ще возиш колелата често, се изплащат от гл.т. на време, нерви, удобство и сигурност. Имам два различни багажника за покрива и един за отзад, който се слага на теглича - с никой от тях не съм имал проблеми, а са ползвани десетки пъти.
Аз лично не съм почитател на возенето на колелата вътре. Когато отиваме някъде със спане на палатки или за по-дълго време, изискващо повече багаж, просто няма място и за колелата, въпреки че съм с комби. А когато правим някакво малко каране по-наблизо, не си струва да се занимаваме с разглобяване, мърляне и т.н., при положение че си имам удобни багажници и не ми отнема повече време да сложа колелата на тях, отколкото да ги сложа вътре.
В крайна сметка всичко зависи от това колко често ще возиш велосипеди, колко друг багаж возиш покрай тях и т.н.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот Prey » Чет Фев 05, 2009 10:27 am

Aз имам багажник същия като от първия линк на заглавния ти пост.
Последния уикенд возихме на него 3 колела за спускане(2DHX+ 1FR).
Успяхме да ги извозим до Витоша и обратно, но моят съвет е да не слагаш повече от 2 колела(ако са за спускане), просто ще се чудиш каде ще изпаднат ако са повече от 2 :crap:
:stupid:
Аватар
Prey

Рейтинг: 1812

Назад към Общ форум