Да резюмираме
Да, БАС ще е. Колелата - НТ2 (с вилка ТОRA) и НТ1 (с дискови спирачки и рамка НТ2). Благодаря на хората, които ми подсказаха за АМ и ХC2. Честно казано, мерака беше за ХС, но при тази му цена (а дори и по-евтино навремето пак беше скъпо), по-добре да заложиш на едно качествено кардио с килограмите на НТ2. От задно окачване нямам нужда. Дори да карам често аз планините, все пак далеч по-често ще пътувам из града. А и чувствам принадлежност към твърдоопашатата порода карачи - веднъж видях един младеж да катери баир покрай Велико Търново с нещо от рода на DHX - приличаше на гигантско йо-йо с всяко натискане на педалите...
Вчера говорих с момиченцето (около 1.70 е, така че рамките с подходящия размер ще и бъдат идеални) и преживях типичното разочарование на хората с много вятър, качествени вилки и хидравлични спирачки в главата. Проведохме диалог, в който аз загатвах за идеята да пазаруваме на воля, "каквото си требе, то си сака" и да не пестим за нищо - викам си, познати вече изплащат апартаменти, а това е такава дяволска несигурност, та ние ли няма да си купим стъф за... вече отдавна съм преодолял псилогоческата бариера, която се явяват 3000 лева

и съм готов да се лее спирачна течност в магазините

Обаче бързо ме отрезвиха - "нещата трябва да се придобиват едно по едно, бавно, спокойно... всичко ще си дойде на място с времето". Съвет от мен - много внимавайте какви аргументи ще ползвате, убеждавайки момиче, поне докато докато се ползвате с някакво уважение. В началото и говорих за това, че планинското колоездене е великолепен спорт (тя не кара от вчера, но на планина не се е качвала) и да не се безпокой от нищо - дори колела за 300 лева (както пише създателят на сайта) са достатъчни! Казах и, че ако те са добри, нека си представи как би се справил нейният НТ1!... И се подсмихвам доволно. А тя ме пита, ок, щом е така, защо ти е ТОRA-Бора, хидравлични спирачки и прочие? И за какъв дявол моето колело е къде-къде по-добро? И настъпи часът на истината - говорихме за престиж, за това да отразиш достойно гъзарията на хората с "железни коне" и прочие.
Мъчна работа е, защото със сигурност ще смъкнем летвата под пълното оборудване - и по отношение на колелата, и за нашата собствена екипировка. Мъка, мъка...
Няколко отзива за вашите препоръки - вярно, аз отдавна имам Ташев и знам, че отлично "топли" на гърбеца и лете, и зиме. Мислих, че всички са такива. Освен това няма късане и може да се носи и из града. Затова ще бъде трудно to switch към нещо по-така, но ще видим.
Мултитул - да, със сигурност. След като го купя почвам да търся тема, посветена на това как се сменят гуми - досега винаги съм разчитал на капиталистическия метод - плащаш, лепят/сметят ти я. Но ще се науча.
Каски челъдинки - задължително. Плюс това някак повече ми харесват от онези издължените, островърхите. Но пък сигурно е лют пек, тъй като не могат да се вентилират. Чудя се кога ли ще се сетят да направят сферична каска с отвори за вентилация...
Слънчеви очила, якета, термо бельо, обувки, клинове - тези са обречени на "по-нататъшно" закупуване

Какво да се прави, не можеш да имаш всичко, което искаш. В началото облеклото ще бъде импровизе (снощи разговаряхме с момичето, аз я попитах лукаво какво има намерение да носи в обрулените от вятър планини (естествено мисля за термо клинове, вятър-прууф панталони и дрехи) и тя ми отговори - "ами аз имам едно ново анцугче...". Голям сладур е).
И така - нещата са на стартовата права. Обещал съм и, че ще купим нещата в началото на март - а на вас обещавам да наснимам колелцата и нас - да ни видите

Пък после нищо чудно да се виждаме и да говорим вече по същество

Айде, банда, до нови срещи!