пак GPS-и малко ...

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Мнениеот LandShark » Пон Фев 16, 2009 10:46 pm

Bolverk,

предполагам че телефона ти има bluetooth? отделно сигурен ли си че на телефона си можеш да инсталираш GPS приложения? Въобще щеше да улесниш малко ако беше писал с какъв телефон мислиш да използваш GPS устройството. Иначе лично аз бих препоръчал устройствата на Holux. Аз лично имам опит със сления Holux M-241:

Изображение

Доволен съм от него, специално това може да работи и отделно като data logger. Е, самостоятелно няма да можеш да се ориентираш (показва само коордирати в един текстов ред, може да показва посока, надморска височина, скорост, изминато разстояние). Но ако ще го използваш с телефон може би най-евтиния вариант е Holux M-1000. Има и по-евтини китайски устройства със странни марки, но досега ми с тях говори че не си струват.
Аватар
LandShark

Рейтинг: 2000

Мнениеот Bolverk » Вто Фев 17, 2009 11:43 am

Благодаря за добрият отговор.

Понеже проучването го извършвам за един приятел на практика незнаех кой въпроси да му задам. Ето и малко допълнителна информация:

Телефонът е Nokia E50
Има инсталирана Gamrin Mobile
И по думите му, му трябва само външно GPS устройство.

Това предложение ще го погледне. Благодаря още веднъж.
Времето убива !
Надеждата умира последна - заедно с теб !
Аватар
Bolverk

Рейтинг: 2000

Предишна

Назад към Общ форум