Захващане на фотоапарат върху каската.

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Захващане на фотоапарат върху каската.

Мнениеот preslav » Сря Фев 24, 2010 7:17 pm

Здравейте, много се чудих къде да пусна темата че тук накрая се реших.Местете я, трийте я, пък може и да ми помогнете :beer: Та сега по същество, не ми се дават пари за хелмет камера (не че са скъпи, но по добре да ги дам за екипировка) от друга страна желанието да покажа на приятели как карам и къде ме притиска. Гледах такава снимка на байкър, но сега немога да я намеря.Та как аджеба да си закрепя сапунерката.Там имаше някаква стойка :dontknow: приятел има снимката ще я кача до ден два.А вие ако можете и знаете нещо помагайте било то с цени информация и обяви. :bowdown: Също ако някой има за продан такова чудо :eyebrow: че тая криза... :crap:
preslav

Рейтинг: 1200

Re: Захващане на фотоапарат върху каската.

Мнениеот subritual » Сря Фев 24, 2010 8:49 pm

Можеш да си купиш от специализиран магазин болт,който се завинтва отдолу на апарата.Пробиваш каската или правиш някаква планка и завинтваш.Може да добавиш и някоя и друга свинска опашка за допълнителна здравина и за да не се върти.
Бях гледал някъде из форума и само със св.опашки,ама трябва да са доста.
Аз лично съм прилагал първия вариант и върши чудесна работа,с единствената забележка, че не може да се фиксира посоката на снимане (нагоре-надолу),та най-добре преди да монтираш помисли точно къде да е мястото на каската.
Последна промяна subritual на Сря Фев 24, 2010 9:47 pm, променена общо 1 път
Аватар
subritual

Рейтинг: 2000

Мнениеот shaady » Сря Фев 24, 2010 9:03 pm

:nono:

Не си пробивай каската с болт. ;)

Ако си с фулфейс със здраво двойно залепващо тиксо, според мен ще стане добре. ;)

А ако си с челадинка може със свински опашки и за по-сигурно - двойно залепващо тиксо, за да не се върти.

:beer:
Аватар
shaady

Рейтинг: 1800

Мнениеот preslav » Сря Фев 24, 2010 9:20 pm

Със full face съм :agree:
Изображение
Ето как искам да стане. :dontknow: Не се смейте от форума съм я взел :rofl: Искам да спомена, че освен с колелото ще снимам и като карам атвто.Така че трябва да е надежно :eyebrow:
Изображение
preslav

Рейтинг: 1200

Мнениеот Geronimo » Сря Фев 24, 2010 10:10 pm

viewtopic.php?f=3&t=44446&p=440576&hilit=%D0%BA%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%B0#p440576
viewtopic.php?f=3&t=22671&p=233831&hilit=%D0%BA%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%B0#p233831
viewtopic.php?f=2&t=21129&hilit=%D0%BA%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%B0

did написа: Прекарването на 1 минута насаме с търсачката преди пускането на нова тема е задължително.

Иначе много пъти съм си закрепвал фотото за каската и веднъж за лапата със свински опашки и тиксо на капачето за батериите. За каската - с една свинска опашка отпред на набрадника и малко дунапрен да не се поврежда дисплея. С малко повече дунапрен на нужните места става и за настройка посоката на снимане. По същия начин на лапата, само че с 2 свински опашки които минават острани на лапата, зад кормилото. Един приятел връзва неговото фото със 3-4 свински опашки отгоре на каската през отворите за въздух. За целта е желателно да не ти пука особено за фотото, защото при едно падане или неправилно закрепване... досещаш се.
Аватар
Geronimo

Рейтинг: 1683

Мнениеот zafirovp » Чет Фев 25, 2010 6:25 pm

Здравейте,
имам Handycam на Sony и искам да направя едно клипче посветено за Facebook. Проблема е че искам да снимам докато се спускам от Копитото (по асфалта). Как мога да я закрепя така че да се вижда и велоPC-то. Камерата е доста голяма но пък и лека. Вибрациите няма да са голями но съм с нисък клас окачване и ако мина през дупка ще се усети доста.
Търся Marzocchi Roco на части.
Аватар
zafirovp

Рейтинг: 1297

Назад към Общ форум