Популяризиране на предвижването с велосипед в града

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Популяризиране на предвижването с велосипед в града

Мнениеот tanec » Пет Авг 27, 2010 12:00 pm

Днес, докато сърфирах в необятното интернет пространство, попаднах на този сайт --> http://europeanfund.350.org/projects/Cl ... onBulgaria. С две думи, това което разбрах от него, че страната с най-много вотове ще спечели финансиране на вече готов проект за популяризирането на този вид транспорт. С банери в сайтове и по улиците ще бъде изнесена любопитна информация какви са вредите от замърсяването с въглеродендиоксид. Всеки, който желае може сам да прочете статията и сам да реши дали иска да гласува. В дясната част на сайта има падащо меню, от което можете да изберете на какъв език да го визуализира. Всеки може да гласува. За да бъде валиден вота, трябва да се потвърди чрез отваряне на линка, който ще получите на мейла.
Аватар
tanec

Рейтинг: 1992

Re: Популяризиране на предвижването с велосипед в града

Мнениеот XTR » Пет Авг 27, 2010 2:32 pm

Благодаря това ще ми е доста необходимо за дипломната ми работа ( виж повече инфо тук : viewtopic.php?f=3&t=75667 ). Ще трябва да направя съпоставка със състоянието на велотранспорта в България и Германия. А това е едно добро начало! :) Благодаря :beer:
Изображение
Аватар
XTR

Рейтинг: 1395

Мнениеот Runaway » Съб Авг 28, 2010 1:22 pm

Добра инициатива, ако приемем, че е редовна и без корупция, де...
Така или иначе опитах да гласувам, но всеки път ми дава проблеми с регистрацията.
Само с мен ли е така?
Аватар
Runaway

Рейтинг: 1870

Мнениеот v.zarev » Нед Авг 29, 2010 9:46 pm

Като чуя Въглероден диоксид в комбинация с Глобално затопляне започва да ми се гади ама ужасно много...

Самите основи на идеята не струват и са неверни. Не бих подкрепил подобна идея ама никога! Защо ли? Защото CO2 няма (има мини минимално отношение) към глобалното затопляне... Ама няма кой да се интересува. Това не е сизифовска работа ами не знам какво. Продължавайте да вярвате на тези долни лъжи, подкрепяйте търговията с въглеродни емисии, подкрепяйте и последващото повишаване на нашите данъци, еко такси и така до победата :dontknow:
Изображение
Аватар
v.zarev

Рейтинг: 1378

Мнениеот dudelgrincen » Пет Сеп 03, 2010 6:01 pm

популяризирането на велосипеда е чудесна идея-защото карането е приятно,зимата загрява чудесно (знаете отопление в градския транспорт няма),и в натоварен трафик е най-бързия транспорт,а поддръжката която се изисква е минимална
А за въглеродния диоксид все тая-то затоплянето ако го има не идва от него.На ден по света се изгарят над 20 милиарда литра течни горива.И като умножим този обем по средната енергийна стойност за всичките тези горива (която е 30 мегаджаула на литър) май ще получим от къде идва разликата в температурата с 0,5 до 1,0 градус по целзий.
Тоест апокалипсис няма да има (голямо разочарование за очакващите го :D ).

ПП
аз съм и за велосипеда и за финансирането-ако го дават да го взимаме :)
Аватар
dudelgrincen

Рейтинг: 1515

Назад към Общ форум