Бике Центер като за КОЛЕДА

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Бике Центер като за КОЛЕДА

Мнениеот Kamaka » Чет Дек 30, 2010 6:54 pm

Типично по Български. Предколедно повишаване на цените, просто нямам думи.
Гледам си аз едно колелце от известно време, Ferrini R3 (даже от миналата година ми влезе в очите), та го гледам на цена 450 лв. И днес реших пак да се заровя в познатия Бике Центер и какво да видя, цената му е вече 555 лв. за справка (която няма да я има дълго)
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:9ybbbdCyPDMJ:www.bikescenter-bg.com/index.php%3Fstep%3Dmodule_action%26modname%3Dpricelist%26lang%3D2%26product_cat%3D672+ferrini+R3&cd=15&hl=bg&ct=clnk&gl=bg

http://www.bikescenter-bg.com/index.php?step=module_action&modname=pricelist&modaction=details&product=4596&product_cat=812&lang=2

Сигурен съм че хора от въпросния магазин следят форума, ако може да обяснят на тези от който си изкарват хляба какво се случва на БЪЛГАРСКИЯ пазар за колелета.
Kamaka

Рейтинг: 1162

Re: Бике Центер като за КОЛЕДА

Мнениеот psixopat » Чет Дек 30, 2010 7:00 pm

Двете колела са с различни части, затова има разлика в цената :agree:
taurus13 написа:в планината също има 4 посоки, но те са различни от световните. Тук те са: Нагоре, Надоле, Насам и Натам.
:)
Аватар
psixopat

Рейтинг: 1867

Мнениеот errtime2010 » Чет Дек 30, 2010 7:20 pm

Българина си остава българин.
Аватар
errtime2010

Рейтинг: 1325

Мнениеот zafirovp » Чет Дек 30, 2010 10:37 pm

Търся Marzocchi Roco на части.
Аватар
zafirovp

Рейтинг: 1297

Мнениеот Kamaka » Чет Дек 30, 2010 11:01 pm

Kamaka

Мнениеот nonameee9 » Чет Дек 30, 2010 11:11 pm

На пръв поглед виждам по хубави курбели и различнавилка която незнам дали е по хубава, но е различна :)
nonameee9

Рейтинг: 1233

Мнениеот PowerSlide » Пет Дек 31, 2010 7:18 am

Аз какво виждам: две еднакви описания на две различни снимки. Има разлика ама байкцентъра не са я написали :D обаче е отразена в цената :P
Аватар
PowerSlide

Рейтинг: 1995

Мнениеот darki » Пет Дек 31, 2010 9:16 am

Момчета, ако случайно бяхте погледнали тук:
http://www.ferrini-bikes.it/scheda.asp? ... ,0,01.html

COLLECTION 2011

MTB R3 ALIVIO 24V

Щяхте да си спестите доста усилия.
А това е старата "конфигурация":
http://www.niko-bikes.com/shop/product. ... ductID=510
Ползвайте я за сравнение !!!

Едно телефонче до магазина и всичко щеше да е в рамките на разумното с цел спестяване на доста терзания ;-)
darki

Рейтинг: 1555

Мнениеот si-fi*LISKO » Пет Дек 31, 2010 12:02 pm

darki, на мен пък едно не ми е ясно. Как разбра, че това и това са еднo и също колело? Най-малкото едното тежи 13.9кг, а другото 11,4кг :bigeyes: То много спестили бе 2.5кг - разликата трябва да е над 300лв!
Защо потребителите трябва да изровят целия интернет, за да намерят сайт на патагонски? И да се чудят дали колелото продавано в bikescenter е същото, като това там? Вместо хората печелещи доста парички на техен гръб, да дадат коректна информация на сайта си. Не само да сменят цената и после да размишляват "що има тъпи теми в интернет". 500 човека ще им звънят по телефона, вместо те да напишат 10 реда... :puke:
92% истина...
Аватар
si-fi*LISKO

Рейтинг: 1272

Мнениеот 5roff » Пет Дек 31, 2010 12:36 pm

Kamaka написа:[u]Типично по Български.

"По Български"- това не е нарицателно! Единственото нещо, което виждам е отсъствието ти от часовете по Български. Българщината е друго. Тя е това, което правиш ти сега- съдиш без да имаш основание, сам го каза
Kamaka написа::dontknow: аз по принцип не разбирам от велосипеди

Да може Байк Центъра да имат пропуск- примерно да отбележат по-високата цена за кой модел е точно. Но съм сигурен, че цената 450лв и 550лв, не е за един и същ велосипед! В това ще се обедиш след разговор с магазина.
Antares написа: Форума не е явно отражение на това, какви са хората, не може и да бъде. Виртуалната комуникация винаги ще е осакатена като съдържание
Аватар
5roff

Рейтинг: 1944

Мнениеот Kamaka » Пет Дек 31, 2010 2:51 pm

Драги ми 5рофф,
дали съм отсъствал от часовете по български си е само мой проблем, но парите са ми български и когато търговеца ми иска повече от 20% аз трябва да знам, за какво ги давам. В описанието на Феррини аз не намирам причина за 105 лв. разлика в цената.
Защо ли на СКОТТ (а сигурно и на други марки) пише кой, от коя година е и има разлика в описанието?

ПП: До гуша ми е дошло от такива като теб, кой какво правописна грешка е направил и дали съм сложил двоен спейс.
Не обсъждам теми във форум на СУ раздел Българска Филология.
ОК??
Kamaka

Мнениеот prokalnatiq » Съб Яну 01, 2011 11:18 am

Като не те удовлетворява цената на този магазин, не копувай от там! Никой не те е задължил, че да викаш искам да знам за кво давам тези 20%. Като не ти изнася, купи си го от другаде!

П.П. Най-безмислената тема. Все едно да кажеш: що тази луканка е по-скъпа от еди си кой друг магазин. Пък и може просто да са сгрешили нещо. Обяждаш се питаш и така. :peace:
Аватар
prokalnatiq

Рейтинг: 1353

Мнениеот 5roff » Съб Яну 01, 2011 5:02 pm

Kamaka написа:Драги ми 5рофф,

За много години! :agree:
Antares написа: Форума не е явно отражение на това, какви са хората, не може и да бъде. Виртуалната комуникация винаги ще е осакатена като съдържание
Аватар
5roff

Рейтинг: 1944

Мнениеот Shady™ » Пон Яну 03, 2011 12:51 pm

За много години на всички.

Първо да кажа, че имам голямото удоволствие да видя тази тема след празниците. Понеже ако я бях видял преди това то определено, щеше да се опита да ми развали спокойствието. Та понеже виждам, че някой тук джавкат повече отколкото да гледат ще го понеса смляно.

Първо искам да рагледате няколко неща:
1. Забележете промяната, че вече си говорим за модели 2011 година.
2. Забележете общото ниво на цените на велосипеди 2010 г. и 2011 г. ,ще забележете, че няма фирма на пазара, която да не си е повишила цените (и не ми казвайте Драг не са ги качили СЕГА да защото ги дигнаха посредата на сезона)
3. В този ред на мислене ето, че и ние обявихме новите цени на производителя (извинявайте, че сме първи, наша грешка) и тази цена ще я срещате тепърва навсякаде като тя е обявена и в официалният сайт на фирмата.
4. Както се сещате, като ви пиша това имам в предвид, че се променя цената не само на R3 а и на всички модели на Ferrini
5. От тук нататък идват и някой разлики в моделите за 2010 и 2011 година. Може да си ги разгледате и сами. Понеже вече са променени на нашият сайт (извинете хванаха ни празниците ама заради някой от Вас май не трябваше да почиваме).
6. В заключение, ще кажа това, което казвам по-принцип на всеки клиент " Това колело е най-добрата оферта на пазара и по-принцип е чиста промоция понеже с такива компоненти и алуминиева рамка няма до 600-650 лв." , е това не можеше да е вечно. Цената на колелото стана реална и наподоби(въпреки че ПАК е по-евтина от конкурентните такива модели (ако греша - покажете ми модел със същите части и по-ниска цена или пък по-добри части и на същата цена)) другите на цената на останалите колела от този клас. И това е решение на фирмата производител и когато започнем ние да произвеждаме колела и да ни казват, че тези колела са надценени тогава, ще приемаме и забележки от този сорт.

До тогава мога да само да ви го кажа пак "Това е цената за новата 2011 година дадена от производителя на Ferrini тя е твърда и официална за цялата дистрибуторска мрежа и ние просто съобщаваме"

Честити празници и успешна нова година.
Specialized Riders Club !!! SEX™ = Super EXtreme TEAM
Аватар
Shady™

Рейтинг: 2000

Мнениеот Kamaka » Пон Яну 03, 2011 8:36 pm

1. Вече си говорим за модели 2011 след като сайта е ъпдейтнат, а преди това?

2. Ако, някой беше си свършил работата както трябва, тази тема нямаше да я има и нямаше да се "джавкаме".

3. Щом няма време нещо да се свърши до край, въобще да не се започва. Или казваш, никой няма да забележи, дай да актуализираме цените, те са ни важни, а описанието кой го гледа.
По-добре да се обясни на място в магазина или по телефона, че модела вече е друг на друга цена, отколкото да се заблуждава клиента.

Съгласен съм че по-добри компоненти водят до по-висока цена. За мен вече всичко се изясни с новия ъпдейт на сайта.

С искрени пожелания за успешна година.
Kamaka

Мнениеот Shady™ » Вто Яну 04, 2011 1:59 pm

Ами да ти кажа честно - по сайта се работи усилено, но е много трудно всичко да е на 100%. Ако за теб е по лесно да пишеш тема от колкото да се бадиш по телефона - това говори че има проблем с общуването.
Ако ние не направим промяната ПОНЕ в цената - сме на загуба със 105лв. Според теб кое е по логично ? За да не се пусне някаква "no comment" тема магазина да изгуби 105лв. ли..и то дали ще е еднократно 105лв или няколко пъти по толкова за да може - "АМА АЗ го гледах на сайта е 450лв как така 105 отгоре ?!" Да не говорим че времето през което е била НЕАКТУАЛНА инофрмацията и цената - е НЯМАЛО КАК ДА ГО КУПИТЕ/поръчате - защото е НЕРАБОТЕН ДЕН, а на ПЪРВИЯТ такъв във 10:30ч беше АКТУАЛНО ВСИЧКО?! Или пък ОЩЕ по-добра идея - да свалим сайта и да не работи и да пише "under construction"
Или пък можеше да изтрием моделите от сайта и да ги скрием в мазето против уроки от такива хора и теми ?! Или пък НЕ - да работим до 00:00 31-ви. срещу 1-ви че да сте доволни ?!

Да не би да сме ПЪРВИЯТ в историята сайт с такъв или подобен случай, все едно в други няма или не е се се случвало?

:boggled:

...Успешна на всички нова 2011...
Аватар
Shady™

Мнениеот EccentricMOTION » Вто Яну 04, 2011 3:38 pm

@Kamaka, ако си решил да отваряш магазин за велосипеди, това не е правилната маркетингова стратегия. Замисли ли се, че би могъл да навредиш на търговския план на компанията? Ти си никой, пишеш някакви глупости без пълната информация, без да помислиш че това би могло да се отрази на търговията на хората.
Ако ти отвориш фирма/имаш фирма и във най-популярния форум се коментира твоята фирма, с мнение - те лъжат, боклуци са какво правим тогава? Това е подсъдимо, брат. Ако Байкцентъра беше мой, до сега да изплащаш обещетения...'

@Влади™ , успешна и на Вас, с пожелание за здраве и високи обороти :beer:
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот bikerider » Вто Яну 04, 2011 4:39 pm

Shady, евала ти правя за усилията да обясниш и да не остане недоволен клиент.

@Kamaka: тук отправи доста тежки думи към магазина, успя и да обобщиш за българските черти по стар български обичай... чудя се сега стиска ли ти да се извиниш? Не държа да ми отговаряш, само ако ти искаш :)
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот stilo » Вто Яну 04, 2011 6:17 pm

за да не пускам нова тема...и тези са се заКоледили...с петици
http://www.dimibike.com/velosipedi-koloezdene/velosipedi-planinski-hardtail/velosiped-ferrini-r3.htm
Аватар
stilo

Мнениеот Shady™ » Вто Яну 04, 2011 6:54 pm

*EccentricMOTION, *bikerider

:beer:

Весела и доходна :)
Аватар
Shady™

Мнениеот Kamaka » Вто Яну 04, 2011 7:05 pm

Охоооо я по-полека, само по-полека с коментарите, че нещо много явно се вижда на кой кого е приятел (колега) и кой си дава безпристрастно мнението. За какви магазини за какви фирми говорите бе хора, нещо май ви хваща параноята.

Сега ще обясня на обикновен български език и край с тази тема, че нещо много приятели се включиха, не зная как ще изплащам обезщетения. Едно колело (няма значение коя марка и кой модел) в един момент му се вдига цената с повече от 20% без да се коригира описанието и абревиатурата. За успокоение на всички ни, информацията за модела който става въпрос вече е коригирана. На това му се вика СПЕКУЛА.
Потребителя @Shady™, си призна че е нямал време или не му се е занимавало да довърши офертата, (трябвало е да работи на 31.12 срещу 1.1, докато аз съм изпадал в алкохолно безсъзнание) просто е сменил цената. В този ред на мисли аз като обикновен потребител стигам до извода, че стария модел 2010 вече е на друга цена. Едва ли някой може да възрази. Даже нещо се съмнявам, ако я нямаше тази тема дали все още офертата за въпросното колело нямаше да си е по старому.

Може би ТЕ трябва да се извинят, не аз. Не аз съм пуснал грешната информация, не аз съм заблуждавал клиента (ако ще и неволно да е то),не съм в главата на този който прави корекциите по сайта, та да зная, че това е модел 2011, къде го пише. Аз приемам на 100% това което виждам в сайта.
Не зная аз дали ще плащам обезщетение, глоба, неустойки или както там искате го кажете, но ако този пост беше пратен до КЗП (Комисия за Защита на Потребителя) тогава щеше да стане весело.
Или не разбирате за какво става въпрос, или така ви отърва.
Някои неща се казаха по три, по четири пъти, но няма как, все има някой "не разбрал".
Много сте ми смешни вие двамата. Защитавате нещо но и вие не знаете какво. Даже май не сте разбрали за какво става въпрос, хайде вземете да прочетете пак темата, С НАЧАЛЕ, па барем ви светне за какво иде реч.

Не съм имал намерение да се заяждам с никой, просто не ми беше ясна причината поради която цената на колелото се е вдигнала и то точно преди празниците, сега вече всичко е ясно, благодаря за информацията. Май българските черти по стар български обичай ги обобщават българските търговци, като си вършат работата на половина, важна е цифрата!

:beer: :rofl:
Kamaka

Мнениеот stilo » Вто Яну 04, 2011 7:37 pm

За мен темата е напълно безмислена...и моля модератора да я затрие с баданарката.
Ако ще се обсъжда цената на даден модел - ОК и в темата нека се търси най-ниската такава на пазара. Ако ще се обсъжда магазин - ОК - посочваме кое ни харесва и кое НЕ. НО да се обсъжда защо цените в този магазин са такива...айде моля ви се . Това си е политика на магазина, доставчика му и производителя. Ако искат от Байк-центъра могат да повишат цената на колелата си и с 200% . И нямат никакво задължение към своите клиенти да обясняват защо. Примерно - 1. Вдигнали са им наема на помещението или са приобщили към магазина още 200 км. м складова площ за наличности. 2. На Лондонската стокова борса фючърсните сделки за алуминия са се дигнали с 50% и това се е отразило върху цената на алуминиевите колелета - купувайте железни! 3. Вдигнали са цената на дизела и доставчика е увеличил своя дял....причини много. Теб ако не те кефи цената от 555, ползваш джокер "обади се на приятел" във фирума, или пускаш 100100 сърч и се спасяваш сам или намираш един аналогичен модел на цената, която можеш да си позволиш и "яхаш коня". Капиш?
Това отгоре обаче го разбирам като ЗЛОСЛОВЕНЕ, в което ние българите сме непобедими. Нека бъдем европейци.
Аватар
stilo

Мнениеот Admin » Вто Яну 04, 2011 7:50 pm

@Kamaka
Тези двамата, "смешните", в случая защитават нуждата от по-нормално общуване и повече мерене на приказките. А пък обвинението ти, че са приятели/колеги и изобщо свързани с магазина, е направо смехотворно.
Ясно е, че никой няма да те съди, глобява и т.н., но също така е ясно, че ти не си прав, още от самото пускане на темата. Дори, чисто хипотетично, магазинът да беше вдигнал цената на абсолютно същия продукт, това си е негово право и теб никой не те задължава да купуваш, нито пък имаш право да им търсиш сметка - търсиш продукта другаде и готово, а не врещиш по форумите колко е лош магазина. Единствената причина да не изтрия подобна безсмислена тема е, че някой друг такъв като теб би ме обвинил веднага, че го правя с користна цел, защото магазинът рекламира тук. За съжаление, заради тази моя предпазливост се налага редовно да четем какви ли не необмислени и непремерени критики (меко казано) към търговците и да убеждаваме авторите им, че може би и те не са съвсем прави, изрядни и т.н.
Съжалявам, че и аз звуча остро, но следващия път като искаш да се оплакваш от някого, помисли повече дали е редно и как/къде е нормално да го правиш.
На всичкото отгоре, в първото си мнение ти просто си поискал обяснение от човек от магазина. Е, като го получи, защо пак не си доволен? Предлагам да спрем дотук с безсмислените спорове - замисли се малко и върху своите писания, вместо веднага да обвиняваш или критикуваш другите. :agree:

П.П.
@Stilo
Обяснил съм защо не мога да изтрия темата, иначе да съм го направил още в първия ден.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот EccentricMOTION » Вто Яну 04, 2011 10:01 pm

Бате, всеки си пази хляба. С ShadyTM съм нито колега, нито познат, дори се съмнявам че той знае кой съм. Благодаря Ви за негативната оценка на мнението ми. И аз напускам кораба.
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот Editor » Вто Яну 04, 2011 10:21 pm

Накратко с или без промяна по окомплектовката на даден продукт. (въпреки, че в този случай има промяна)
По закон, всяка фирма извършваща търговска дейност си запазва правото на промяна в цената на даден продукт във всеки един момент, БЕЗ предварително предизвестие.
Няма да обеснявам отново това, което Shady посочи по-горе, но е факт, че всички велосипеди 2011 спрямо тези от 2010 имат поскъпване м-у 8 и 15 % ( ако не се лъжа) ДОРИ ДА НЕ ФИГУРИРА ПРОМЯНА ПО ОКОМПЕЛКТОВКАТА ИМ.

Тоест:
Имате пълното право да се сърдите на когото си прецените, но темата Ви е просто безсмислена.
This is our fight for freedom,this is our way of saying,this is our day.
http://www.facebook.com/PavelStefanovEditor My Page
Аватар
Editor

Рейтинг: 1998

Мнениеот deadahmed » Сря Яну 05, 2011 8:19 am

Малко информация за качеството на модела:

1. Педалите се чупят от леко каране из града, вече имам двама познати с този проблем.
2. Рамката е тънка в задните тръби като Аполона - има риск да се изместят ушите за дискова спирачка при отделената топлина.
3. Седалката е много тясна и неудобна за продължително каране, поне според мен.
4. Вилката трябва да се поразработи на място, просто пружината е малко по-твърда за леки карачи.
5. Доколкото разбрах техните главини са със сепаратори, така че рано или късно ще се разлуфтят.
Аватар
deadahmed

Рейтинг: 963

Мнениеот veskoz » Сря Яну 05, 2011 9:29 am

deadahmed написа:Малко информация за качеството на модела:

1. Педалите се чупят от леко каране из града, вече имам двама познати с този проблем.
2. Рамката е тънка в задните тръби като Аполона - има риск да се изместят ушите за дискова спирачка при отделената топлина.
3. Седалката е много тясна и неудобна за продължително каране, поне според мен.
4. Вилката трябва да се поразработи на място, просто пружината е малко по-твърда за леки карачи.
5. Доколкото разбрах техните главини са със сепаратори, така че рано или късно ще се разлуфтят.

1. Синдрома "един приятел..."
2. И това в града?
3. Гъз душа нЕма.
4. За тези пари нямаш право да се мръщиш.
5. То "рано или късно" всичко се разлуфтва.

Shady respect! :peace:

deadahmed написа:3. Оценявам твоят хумор.
4. Ако си купиш хляб и в него има ухо на чумав плъх, ще протестираш ли? Щот и с лошо работеща вилка може да се утрепеш...

3. :D
4. Ако е 2ст... не. Правил съм сериозен преход с лошо работеща вилка - можеше и да се утрепя, можеше и да не се утрепя. Капиш?
Последна промяна veskoz на Сря Яну 05, 2011 10:07 am, променена общо 1 път
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот deadahmed » Сря Яну 05, 2011 9:43 am

1. Синдрома беше, че трябваше да ходя с единия да си купи нови педали :evil:
2. Понякога в дъжда трябва да спреш с нещо, а не в нещо, нали?
3. Оценявам твоят хумор.
4. Ако си купиш хляб и в него има ухо на чумав плъх, ще протестираш ли? Щот и с лошо работеща вилка може да се утрепеш...
5. С това съм съгласен. Желателно е обаче да стане по-късно.

Fuckin trollin respekta!

4. Ако е 2ст... не. Правил съм сериозен преход с лошо работеща вилка - можеше и да се утрепя, можеше и да не се утрепя. Капиш?

Но тя не е 2ст, а горе-долу половин минимална работна заплата за страната. А пък някои хора искат да карат предимно в града, нямат възможността и не искат да сложат хилядарка за скъпи части, които не са за града определено. Между другото като си намирал нещо в хляба да са ти връщали парите, понеже съдържанието му се различава от това на етикета?
Аватар
deadahmed

Рейтинг: 963

Назад към Общ форум