Проблем с PayPal

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Проблем с PayPal

Мнениеот FireFoXa » Сря Фев 23, 2011 7:50 pm

Здравейте! Някой имал ли е проблеми с пейпал досега? Говоря за случай от рода на да получите нещо коренно различно от това за което сте платили и да сте приключили случая във Ваша поуза? Става въпрос за покупка от пинкбайк, а не от EBAY, там нещата са коренно различни. Ако има някой "пострадал" по такъв начин, моля да ми пише на лично съобщение, защото искам да му задам няколко въпроса...

Поздрави! :beer:
Аватар
FireFoXa

Рейтинг: 1980

Re: Проблем с PayPal

Мнениеот deadahmed » Чет Фев 24, 2011 9:24 am

Предполагам, че разбираш английски език? Ако да, то отваряш диспут в Paypal, като задължително пускаш снимките на продавача и снимки на това, което реално си получил.
Аватар
deadahmed

Рейтинг: 963

Мнениеот FireFoXa » Чет Фев 24, 2011 1:46 pm

deadahmed написа:Предполагам, че разбираш английски език? Ако да, то отваряш диспут в Paypal, като задължително пускаш снимките на продавача и снимки на това, което реално си получил.

Това съм го направил отдавна, пределно ясно ми е какво трябва да се направи... Само че снимките не ти помагат на 100%, трябва да ходиш в районното, да опишеш измамата, и да ти се напише удостоверение че трето лице, в случая полицията, е запознат със случая, и чак тогава могат да го присъдят в твоя полза. Въпроса е там, че случая беше отсъден в моя полза, и трябваше да върна въпросния предмет на продавача, при което продавача беше дал някакъв адрес. Изпратих го, и го върнаха от там, според проследяващата информация пратката е стигнала само до международната разпределителница в Испания. И Български пощи немогат да ми издадат какъвто и да било документ за това че пратката е върната, или някакъв такъв на който да пише докъде точно е пътувала пратката, защото на бележката която ми издадоха когато го изпращах пише само "Испания" и това е... И сега съм в яка задънена улица, защото в пощата немогат да ми дадът информацията която ми е нужна...
Аватар
FireFoXa

Мнениеот _SoRa_ » Чет Фев 24, 2011 4:14 pm

Направи ли рекламация в БГ пощи?
Миналата година купих от ибей пулсомер, който се оказа развален. Върнах го в Англия, но от там ни вест ни кост. На 14.12.2010г подадох рекламация и едва днес ми се обадиха от БГ пощи, за да ми кажат, че пратката ми е била изгубена от английските пощи, които съответно ще платят стйността и разходите. Само че ми искат оригиналната разписка, която нямам идеа къде съм прибрала :crap:
Та съвета ми е да настояваш БГ пощи да ти съдействат.
Ти техните услуги ли ползва? Написа ли подробно съдържанието и цената? Ако не си я пуслан препоръчано /да има проследяващ номер/ БГ пощи не поемат отговорност.
_SoRa_

Рейтинг: 1998

Мнениеот FireFoXa » Чет Фев 24, 2011 5:00 pm

_SoRa_ написа:Направи ли рекламация в БГ пощи?
Миналата година купих от ибей пулсомер, който се оказа развален. Върнах го в Англия, но от там ни вест ни кост. На 14.12.2010г подадох рекламация и едва днес ми се обадиха от БГ пощи, за да ми кажат, че пратката ми е била изгубена от английските пощи, които съответно ще платят стйността и разходите. Само че ми искат оригиналната разписка, която нямам идеа къде съм прибрала :crap:
Та съвета ми е да настояваш БГ пощи да ти съдействат.
Ти техните услуги ли ползва? Написа ли подробно съдържанието и цената? Ако не си я пуслан препоръчано /да има проследяващ номер/ БГ пощи не поемат отговорност.

С БГ Пощи работих, препоръчано го пуснах, и от там разбрах че е стигнало до Мадрид и са я върнали... Аз ходих в клона от който я пуснах пратката и там една лелка ми обиасняваше как няма никаква информация в системата, и нищо не се пази. Пейпал ми искат копие/документ, на който пише че е изпратена пратката до адреса. Подробно съдържание... писал съм какво има в самата пратка, но то няма нищо общо с това което трябваше да получа. :)

Не ми е ясно как БГ Пощи могат да ми помогнат ... :dontknow:
Аватар
FireFoXa

Мнениеот Insight » Чет Фев 24, 2011 5:06 pm

При изпращането на препоръчаната пратка е трябвало да получиш документ, че изпращаш еди какво си еди къде си....това би трябвало да ти искат пейпал?!
To call each thing
by its right name..
Аватар
Insight

Рейтинг: 1737

Мнениеот _SoRa_ » Чет Фев 24, 2011 5:14 pm

Тая лелкичка нещо те лъжи. Няма начин нищо да не се пази. Имат човек, който отговаря за тези неща /международните пратки/, който си води опис на хартиен носител. Влез в сайта на БГ пощи и намери телефон/и за връзка. Звънни и им обясни /номер на пратката, държава и подател/. Нйа- вероятно ще ти дадът втори номер, на който да звъннеш. При мен от третия път се получи. Жената ми обясни какво да направя, че няма начин да не се пази нищо "нека да се размърдат и да потърсят" и бяха точните думи.
Настоявай.
Написали заявление/молба за рекламация?
Ако не си напиши. Ще ти дадът регистрационен номер на рекламацията ти и ще ти кажат, че срока за отговор е 3 месеца :xx(: При мен макар и малко повече от 3 месеца даде резулат. Ще ми бъдат възстановени 25 паунда + куриерските разходи. Пази всички издадени от БГ пощи бележки.
Insight написа:При изпращането на препоръчаната пратка е трябвало да получиш документ, че изпращаш еди какво си еди къде си....това би трябвало да ти искат пейпал?!
Да, това е много ценна бележка, без която нищо няма да направят от БГ пощи.
_SoRa_

Рейтинг: 1998

Мнениеот FireFoXa » Чет Фев 24, 2011 5:55 pm

Ами точно с тази бележка ми казаха че не пазят никаква информация в системата. А на мен не ми върши работа нещо на хартиен носител, защото едва ли пейпал ще зачетат за валидно доказателство нещо на хартиен носител, с ръкописен почерк. Помня като го изпращах адреса не го записаха никъде, директно върху пратката и това е...

P.s. Съжалявам че ползвах услугите на БГ Пощи, трябваше да го изпратя по нормален куриер...
Аватар
FireFoXa

Мнениеот hitar_potter » Чет Фев 24, 2011 9:15 pm

FireFoXa написа:Ами точно с тази бележка ми казаха че не пазят никаква информация в системата. А на мен не ми върши работа нещо на хартиен носител, защото едва ли пейпал ще зачетат за валидно доказателство нещо на хартиен носител, с ръкописен почерк. Помня като го изпращах адреса не го записаха никъде, директно върху пратката и това е...

P.s. Съжалявам че ползвах услугите на БГ Пощи, трябваше да го изпратя по нормален куриер...

Ако го пратиш пак?
Изображение
Аватар
hitar_potter

Рейтинг: 2000

Мнениеот FireFoXa » Пет Фев 25, 2011 3:51 am

Пейпал ми отказват опцията да ми предоставят валиден адрес, за да го изпратя отново... И искат документ, че е пътувала пратката, който немога да им намеря :xx(:
Аватар
FireFoXa

Мнениеот hitar_potter » Пет Фев 25, 2011 10:52 am

**** bgpost.. Свързвал ли си се с централата на БГ пощи? Там може и да са ти по-полезни от лелката в местния клон.
Изображение
Аватар
hitar_potter

Рейтинг: 2000

Назад към Общ форум