Нека споделя малко впечатления от велокомпютърчето. Взех го за да замени Sigma 509. Привлякоха ме подсветката на дисплея, термометъра, средна и максимална скорост, които липсват при Сигмата, а не мен ми трябваха много често. В комплекта има 6 свински опашки, компютъчето, датчик и стойка, магнитче, батерия и опътване. Да започнем от монтажа. При crivit-а (така се казва въпросното компютърче) монтажа се извършва не с ластици, като при Сигма, а със свински опашки. В моя случай това не беше голям минус тъй, като лапата ми е правоъгълна и масивна и така или иначе ползвам свински опашки. Кофтито при crivit-а обаче, е че стойката не може да се завърти, като при Сигма и да се монтира на лапата. Ако лапата ви е обла лошо, защото едва ли ще може да се монтира сигурно. Моята обаче си е широка и правоъгълна и импровизирах, като общо ми трябваха 4 свински опашки. 2 малки минават през нормалните места и 2 големи минават между тях и стойката напречно. Така става сигурно и здраво, но е приложимо само на някои видове лапи. Кабела е достатъчно дълъг и не мисля, че ще има проблем дори и на дългоходови велосипеди.
Да преминем към работата на самото компютърче. Функциите му са 30: Памет за 2 велосипеда, Настройване на интервал ремонт, Показване на скоростта (0-99.9км/ч), Средна скорост, Максимална скорост, Сравнение между скоростите, Тенденция на скоростите (засилване или забавяне), Таймер на за обиколка, Таймер за обиколка (броящ напред), Таймер за обиколка (броящ назад), Часовник, Хронометър, Брояч за разстояние, Брояч за разстояние (броящ напред), Брояч за разстояние (броящ назад), Брояч на километри за 2 велосипеда, Общо километри и общо време, Функция за запаметяване на брояча на километри, Функция за сканиране за последователно показване, Термометър с функция за запаметяване на макс. температура, Термометър с функция за запаметяване на мин. температура, Избор между Целзий и Фаренхайт, Избор между километри и американски мили, Брояч на изгорени мазнини, Брояч на изгорени калории, Енергоспестяваща функция, Автоматичен старт, Режим за начинаещи, Режим за напреднали, Подсветка на екрана; При първото пускане имате избор между 6 или 7 езика (няма Български

) Въвеждане на обиколката на гумата с точни милиметри, въвеждате си възрастта и килограмите и другите обичайни час, градуси и т.н. Функциите за броене на изгорените мазнини и калории не вярвам да са много точни ,но са там

Ако имате натрупани километри на стария километраж може да си ги пренесете на този и да продължите да ги трупате. Има индикатор за батерията и памет от 30 секунди за смяна на батерията(активира се с определени бутони). Термометъра е много точен. Бутоните не се натискат, като на сигмата и си личи, че е евтин, но функциите, които предлага ако са в модел на сигма биха стрували около 70-80лв. Най-големия недостатък за мен, е че под определени ъгли дисплея е блед. Трябва да е наклонен напред за да е ясен, но ако е монтиран на кормилото просто го завъртате малко и готово. Малко по-сложно става при монтаж на лапа, но не и невъзможно. Подсветката е синя и си свети доста добре. (не свети постоянно естествено

) Общо взето за 10лв направо надмина очакванията ми.