Как да си направим галерия със съмнителни колела?

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Как да си направим галерия със съмнителни колела?

Мнениеот рс » Чет Мар 17, 2011 9:10 am

Дали няма да е полезно да се направи тема за снимки на подозрителни колела? Едно-две да се намерят, ще е голяма полза и ще мотивира за повече активност. Не знам къде да се направи галерията. Аз също издирвам две парчета...
Доколкото мога да съобразя, фейсбук предлага някои удобства, но пък трябва да си регистриран за да виждаш.

Снимки от заложни къщи с името на къщата или адреса, снимки на бедни типове с омацани с четка колела с монтаж за 500 лв, качествени рамки с големи размери (не се срещат всред евтините боклуци) с описание с мястото на срещата. Не трябва да е широко рекламирана - даже е по-добре да е леко прикрита тази инициатива.
Правилник:
И император на форум да си, все тая.
рс

Рейтинг: 1610

Re: Как да си направим галерия със съмнителни колела?

Мнениеот _SoRa_ » Сря Мар 23, 2011 12:37 pm

Миналия четвъртък, към 19, 20 ч. докато разхождах кучето, видях един ромин на черен/оранжев байк /не съм сигурна, но май беше Онтарио/.
Тая мангуста знам, че е крадлива /живее някъде из нашия квартал/ и няма начин да кара такъв байк, освен ако не е краден.
Но нямаше как да снимам, защото не си носех фотоапарата, мангустата караше, а не тикаше байка.
В заложните къщи е по- лесно да се направи снимка или поне да се разгледа отблизо велосипеда.
_SoRa_

Рейтинг: 1998

Мнениеот veskoz » Сря Мар 23, 2011 12:56 pm

_SoRa_ написа:В заложните къщи е по- лесно да се направи снимка...

Така си мислите само ти и автора на темата.
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Рейтинг: 2000

Мнениеот _SoRa_ » Чет Мар 24, 2011 6:15 pm

С предлаганите Spy camera всичко е възможно /по 10-20$ са/. ;)
_SoRa_

Рейтинг: 1998

Мнениеот рс » Чет Мар 24, 2011 10:58 pm

Не може да се каже дали си мисля да е лесно да се снима в заложна къща, защото никак не съм го мислил това. Ако има телефон с камера, поне за мен не е трудно. Моят не издава никакви звуци при снимане, а липсата на светкавица в голяма част от случаите няма да попречи да се разбира какво е колелото. Собствениците на крадени колела придобиват нюх да си подушват нещата дори в почти пълен мрак, пробвал съм :)
Като събера фотографии, ще ги кача някъде.
Правилник:
рс

Мнениеот Univer welo » Пет Мар 25, 2011 7:59 am

Доколкото съм запознат- след продължително издирване на мой велосипед, на който познавам и спиците- системата при римляните/по-рано им викаха цигани/ е по-сложна. Имат тартор с разпределителен пункт /във всеки по-голям град /и от там следите се губят.. В заложна къща или магазинчета "Кражби-продажби" могат да се открият само крадени колелета от аматьори ,наркомани,квартални пияндета... При скъпи вещи , тъмноликите братята действат професионално. Ако имате повече информация за схемите им- споделете! :dontknow:
Н Е В Е Ж Е С Т В О Т О Е С И Л А !

[color=#FF0000] !!! ВСЯКО ПЛЕМЕ Е ДОСТОЙНО ЗА ВОЖДА СИ !!!
или по -ясно казано ВСЕКИ НАРОД СИ ЗАСЛУЖАВА УПРАВНИЦИТЕ!
Аватар
Univer welo

Рейтинг: 1238

Мнениеот TENDER » Нед Мар 27, 2011 2:37 pm

Идеята е добра. Темата може да бъде полезна ако в нея се постват снимки и информация за тях, вместо коментари относно трудностите да се направят такива снимки. Нека пишат тези които имат и какво да покажат. Ясно е че не всеки е роден "папарак"и в повечето случаи няма да сме подготвени с фотоапарат в ръка. Ясно е и че ще има и други трудности. За целите на темата и снимки направени с GSM може да са доста полезни.
TENDER

Рейтинг: 1823

Мнениеот рс » Нед Мар 27, 2011 9:24 pm

Римската схема е колелото в транзита или фолксвагена и газ към махалата. Там вече "пратката" продължава по различни начини - ако лъха на добра цена, се прибира от тартора и се носи за продаване на друго място. Ако не е лъскаво, се дава на циганетата да карат или се продава за малко пари на някой в района.
Това ако има нещо общо с действителността важи за някои големи градове в провинцията.
Идеята ми е по снимки на колела примерно в София, да се намери някое крадено в Бургас, примерно. Въпреки, че кой пък ще се вдигне от Бъргас та до София?! Ще се наложи да се ползва "обади се на приятел" и други. Все ще е нещо, повече от нищо.
Примерно алуминиева рамка с тръби с променлив профил, скъп и хубав монтаж и вилка с въздух ми изглеждаше много съмнително в ръцете на беден циганин с тумба авери с раздрънкана каруца да връщат три парчета винкел и пет кашона. Май беше черен спешълайзд това нещо.
Правилник:
рс

Назад към Общ форум