Правя поръчка на втулки за FOX/Marzocchi/Rock Shox/5-th/Elka

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Правя поръчка на втулки за FOX/Marzocchi/Rock Shox/5-th/Elka

Мнениеот Capoeira » Чет Юни 10, 2010 12:32 pm

Не можа да се събере цялото обяснение в заглавието затова съжалявам ама ще четете направо по-подробния текст.
Правя поръчка на втулки за задни амортесьори използващи 1/2" DU стандарт, Fox, Marzocchi, Rock Shox, 5-th element, Elka.... Втулките няма да са стандартните метални с тефлонова вложка, ами от инженерна пластмаса на IGUS.
http://www.igus.de/
Накратко Igus произвежда почти всички видове втулки, шайби и уплътнения от над 50 вида инженерни пластмаси в зависимост от изискването към съответния детайл. Igus правят доста голяма част от втулките и шайбите на Turner, Kona, Santa Cruz.Да на част от рамките на Turner няма ролкови лагери всичко е на триещи лагери от пластмаса и да обикновенно изкарват около 2-3 пъти повече без да се нуждаят от каквато и да е профилактика.
Материяла който аз съм избрал е W300 и от отзивите в форумите на mtbr.com е идеален заместител на стандартните втулки при лагеруваща повърхност със стомана. Втулките са директен заместител на стандартните и не се налага никакво модифициране на дистанционните втулки или ухото на шока. По отзивите на хората каращи с такива изкарват между 3-8 пъти повече от стандартните. Стандартно такива втулки се слагат на моделите на Elka. На въпроса защо всички производители не слагат такива в шоковете си отговора е, защото няма да ви продават те втулки който струват стотинки за 25лв/бр, и ще ги сменяте през 3-кратно по-големи интервали.
Това е сайта на българския представител на Igus:
http://www.atlas-technik.com
От секцията Downloads може да изтеглите каталога им и в раздел 6.1 се намира W300.
Пълната номенклатура на нужните втулки е WSI-0809-08, като W е името на материяла, ако си харесте друг модел които характеристики ви устройват не е проблем да се поръчат.
Цената за 10 броя е 3.50лв за бройка, като понеже са инчов стандарт и не са налични на склад се заплаща 30лева(може и малко вповече, макс 2-3лв) за доставката им. Дефакто цената на бройка за 10 броя излиза 6.50лв. За справка най-ефтината алтернатива са втулките от Vivid който са на цена 10лв/бр.
Предполагам ако поръчаме повече доставката няма да се увеличи много и ще излезнат и по-ефтино.
За момента няма да изисквам пари на хората който изяват желание, но е добре да са сериозни.
Ако се съберат хора мога да поръчам и втулки за Manitou техния каталожен номер е WSM-1214-12

П.с. Ако имате въпрости относно използвания материял и устойчивоста ми в каталога им има почти всички характеристики.
Обявата е с некомерсиална цел...
Повтарям,
НЕ ИЗКАРВАМ ПАРИ ОТ ПОРЪЧКАТА И НЕ ОДЪРЖАМ КОМИСИОННА!!!
Искам просто ако има хора да си разделиме поне част от парите за доставката, защото сегашните ми втулки от Vivid изкараха точно 40 часа работа(състезанието в Sopot и няклко карания в града)

П.С.2: За да не станат неразбирателства ако износването на втулките ви се дължи на износена триеща се повърхност на лагеруващия елемент, не съществува начин каквато и да е втулка да изкара повече от 10-тина часа работа. Дистанционните втулки на който лагерува втулката са също консуматив за това за да не останете разочаровани проверете с микрометър предварително дали няма износване.
Последна промяна Capoeira на Чет Юни 10, 2010 1:07 pm, променена общо 1 път
Bikes Intelligence Life
Proud of Boxxer
Аватар
Capoeira

Рейтинг: 2000

Re: Правя поръчка на втулки за FOX/Marzocchi/Rock Shox/5-th/Elka

Мнениеот bikerider » Чет Юни 10, 2010 1:03 pm

Толкова главоболия с тия триещи лагери... аз вече забравих за тях. Иначе на тази цена... шапка свалям, че споделяш :) :agree:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Capoeira » Чет Юни 10, 2010 1:20 pm

Наистина вече ми писна да се занимавам, но проблема при моя тип рамка, а и при по-голямата част от DH рамките е че единия от захватите на шока е с малки дистанционни втулки, но другия надвишава с доста предлагание от афтермаркет заместители, а някак си не ми се иска да взимам нещо което ще трябва тепърва да го модифицирам. Иначе е възможно да се направят и на търкалящи лагери, но всички, повтярям всички, Български вносители и дистрибутори на лагери не са и чували за "Full complement drawn cup needle roller bearings", демек на BK...., а не за HK.... моделите. А и като има тресна че искам инчов лагер започват да гризат химикалката и да сочак вратата... А и като прегледам допустимите натоварвания на SKF моделите нещо много на границата ми идват пиковите натоварвания, докато с инженерните пластмаси остава доста голям запас, да не знам пластичността на материяла дали няма да започне да вкарва допълнително отрицателно влияние. А бре с две думи нещо тези неща с захвата на шоковете не са домислени, вместа да се надпреварват в осъвършенстване на системите за амортизация може да фанат да преосмислят стандартите си ,не може да използваш пружини с капацитет средно 1.5х до 3х по-високи от тези на моторите и колите, и същевременно размера на втулката да е 3х по-малък.
Bikes Intelligence Life
Proud of Boxxer
Аватар
Capoeira

Мнениеот dibo92 » Чет Юни 10, 2010 1:29 pm

Ако се поръчва на мен ми трябват 2 втулки за RS pearl 3.1. :beer:
Аватар
dibo92

Рейтинг: 1985

Мнениеот bikerider » Чет Юни 10, 2010 2:19 pm

:offtopic:

@Capoeira: Тук такъв лагер с 11x15 с 1мм игла няма да намериш, просто са нестандартни (по каталог неслучайно е FoxNB). Но да не ти разводнявам темата, само исках да спомена (ако не си видял), че RWC вече предлагат комплекти за 22,25,35 и 40мм отстояние, както и шимчета за фина настройка :)

Успех с Igus :agree:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Capoeira » Пет Юни 11, 2010 9:14 pm

Значи да направя рекапитулация:
Втулки за FOX:
2бр. за мен
2бр. за Жеката
2бр. за Райчев
2бр. за Хамстера
2бр. за Дибо92
2бр. за Марто
------------------------
12бр.

Втулки за Маниту
2бр. за Явката
2бр. за брат ми
------------------------
4бр.

Пратих списъка, предполагам в понеделник ще платя аванса и като дойдат ще се свържа с всеки по отделно и ще пиша тук.
Bikes Intelligence Life
Proud of Boxxer
Аватар
Capoeira

Мнениеот flex » Съб Юни 12, 2010 9:54 am

Евала :agree:
Chuck Norris smells what the Rock is cooking... because the Rock is Chuck Norris' personal chef.
Аватар
flex

Мнениеот i love bikes » Нед Авг 22, 2010 7:19 am

Смяташ ли да правиш нова поръчка? :)
i love bikes

Рейтинг: 1545

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Нед Авг 22, 2010 8:37 am

i love bikes написа:Смяташ ли да правиш нова поръчка? :)

За какъв шок ти трябват?
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот XTR » Пет Дек 24, 2010 11:37 am

Трябват ми втулки за 5th element AIR, ако може драсни си скайп-а да се разберем :beer:
Изображение
Аватар
XTR

Рейтинг: 1395

Мнениеот tanec » Пет Дек 24, 2010 4:54 pm

Втулките дойдоха доста отдавна ако ти прави впечатление и датата на темата ;)
Аватар
tanec

Рейтинг: 1992

Мнениеот argon » Пон Мар 28, 2011 7:16 pm

Сега откривам темата:) Знам, че е минало доста време от постването й, но мен сега ме касае този проблем :( Трябват ми втулки за шок Fox Float R 168 X 38 . Да си призная, изобщо не знам колко трябва да са на брой, на какво мязат, оригиналните като комплект ли се продават, и ей такива работи. Проверих в познатите ми сайтове, но никъде не намерих. Ако поръчката е била само единична - здраве да е! Ако ли не, и може да измислим нещо ще съм много доволен :) Мерси предварително :beer:
Like Steven Segal I'm hard to kill....
Аватар
argon

Мнениеот to4ka » Пет Апр 01, 2011 9:34 pm

Може да се включа и аз с едни за Dcannon 222x2.75 :agree:
to4ka

Рейтинг: 1197

Назад към Общ форум